Hem öğretmende hem de öğrencilerde tablet olacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Proje ikinci dönem başlıyor

Fatih projesinin pilot uygulaması başlıyor. Hem öğretmende hem de öğrencilerde tablet olacak

Teknoloji hamlesi Fatih projesinin pilot uygulaması başlıyor. Hem öğretmende hem de öğrencilerde tablet olacak. Öğretmenler dersi dinlemek yerine tablet bilgisayarıyla uğraşan öğrencilerin sistemini kesebilecek...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın merakla beklenen Fatih Projesi’nde son hazırlıklar da tamamlandı. Altyapı, akıllı tahtalar, içerik ve tablet bilgisayarlar olmak üzere 4 etaptan oluşan projenin en önemli ayağı olan tablet bilgisayarlar 30 Ocak’ta toplam 17 il ve 52 okula gönderilecek.

8.800 tablet hazır

Bakanlığın açtığı ihalede, pilot uygulama olarak General Mobile 4 bin e-tab, Samsung ise 4.800 adet Galaxy Tab wifi tablet bilgisayarlarını hazırladı. Pilot uygulamada toplam 8.800 adet dağıtılacak tabletlerin 2.200’ü öğretmenlere verilecek. Ayrıca Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na toplam 5 bin adet benzer tablet bilgisayarlar da bazı hayırseverler tarafından hibe edilecek. Öğrencilere bedava dağıtılacak tablet bilgisayarlardan e-tab, piyasada 799 TL’ye, Samsun Galaxy Tab wifi ise 720 TL’ye satışa sunuluyor.

3G desteği yok

Tablet bilgisayarların öncüsü sayılan Apple üretimi Ipad’in en çok satılan ikinci modeli ise en az 1.512 TL. Bu fark da, Fatih Projesi’nde öğrencilere dağıtılacak bilgisayarların sadece kablosuz internet yani wifi destekli olmasından kaynaklanıyor. Öğrenciler 3G desteğinden yoksun olan bilgisayarlarından internete sadece okul, ev ve kablosuz internet olan yerlerde erişebilecek.

‘Harıl harıl çalıştık’

Projede son 500 adet tablet bilgisayarı dün tamamlayan General Mobile, kapılarını VATAN’a açtı. 8 günde toplam 4 bin adet e-tab hazırladıklarını belirten General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, süreci şöyle anlattı:”Son 8 günde Fatih Projesi için toplam 4 bin e-tab’i Tayland, Japonya ve Güney Kore’den gelen parçalarıyla montajlayıp yazılımlarını hazırlamak için harıl harıl çalıştık. İstanbul merkezimizdeki montajlamada ve yazılım kısmında 35 mühendis ve 85 de teknisyen çalıştı. Bütün hazırlıklar tamamlandı. Tablet bilgisayarlar akıllı tahtalarla entegre olacak. Ayrıca öğretmenlerin de tablet bilgisayarı olacak. Öğretmenler dersi dinlemeyen ve tablet bilgisayarları ile uğraşan öğrencilerin sistemini kendi tabletlerindeki veya akıllı tahtalardaki yönetici yazılımlarıyla kesebilecek. “

‘Amerika da bize bakıp uygulayacak’

General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, şu bilgileri verdi: “16 gigabayt harddiske sahip olacak ‘e-tab’leri 30 Ocak’ta teslim edeceğiz. e-tab’lerde her dersin online kitabı da olacak. Derslerin içeriği interaktif ortamda öğrencilere sunulacak. ABD, İngiltere, Hindistan, Tayland, Güney Kore ve Singapur bile aynı projeyi bize bakıp uygulayacak.”

Pilot uygulama 17 ilde başlıyor

8.800 tablet bilgisayar, Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kayseri, Karaman, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat’taki 52 okula dağıtılacak.

Samsung Galaxy Tab wifi

- İşletim sistemi: Android 3.1 Honeycomb

- Harddisk: 16GB

- Ekran Boyutu : 10.1

- Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 pixel

- RAM : 1 GB

- Çalışma Süresi : 9 saat

- Bağlantılar : wifi

- Ağırlık: 618 gram

- Kamera: 3 Megapiksel

General Mobile e-tab

- İşletim sistemi: Android 2.3.4 Gingerbread

- Harddisk:16GB

- Ekran Boyutu : 8,9

- Ekran Çözünürlüğü : 1280x768 piksel

- RAM : 512MB

- Çalışma Süresi : 6 saat

- Bağlantılar : Wifi

- Ağırlık: 550 gram

- Kamera: 1.3 Megapixel

http://haber.gazetevatan.com/proje-ikin ... 2/1/Gundem

Her okula 10mbit metro ethernet bağlanacak. Bizim okula fiber çekildi ama daha montaj yapılmadı.

Milyon $'lar gitti yine. Öğrenciler tablet olunca süper olacaklar birden. Bugüne kadar öğrenemedikleri şeyleri kavrayıverecekler. Bloom, Gardner boşa zaman harcamış pedogojiyle. Alırsın tablet olursun Arşimet. Eğitime bakış açımız süper. Ne diyim, yetmez..

Sizce de bu kaynak, okulların genel ihtiyaçları için harcansa, her okul çiçek gibi olsa, öğrenci okulunu severek gelse, okulun tiyatro salonu, spor salonu, sineması, yemekhanesi, boş zaman aktiviteleri için okuma- belki oyun (satranç, yapboz, puzzle, kelime oyunu gibi) salonları olsa, çocuklar için okul hem öğrenme, hem de sosyalleşme alanları halini alsa daha eğitimin yapısına uygun olmaz mıydı?

Evrensel hizmet fonundan aktarılan para ile yapılıyor bu proje bu fon başka amaçlar için kullanılamaz.

Her proje bir ihtiyaç ve amaç için yapılır bu projenin çıktısı ne olacak?

Bu uygulamaya benzer uygulamalar bildiğim kadarıyla Tailand ve Kore'de var. Her iki ülkede de pilot uygumala şeklinde uygulanıyor. Tailand yerli bir firmaya yaptırdığı tabletlerin tanesini 100$'a mal etmiş (yaklaşık 180 TL). Bizdekilerin fiyatları yukarıda yazıyor haberi açan Cem62'nin ilk haber alıntısında var (piyasa fiyatı 700 TL gibi hadi MEB yarı yarıya alıyor olsun 350 TL yapar. Yani Tailand'ın iki katına mal ediyorsun). Linkleri aşağıda paylaştım. Merak edenler inceleyebilirler.

http://tablettechtoday.com/blogposts/pr ... t-pcs.html
http://thenextweb.com/asia/2011/11/11/t ... for-trial/

Buzkırıcı' Alıntı:
Ne var her ogretmene dagitilsa da bunca ogr. kirik gonlu duzelse.
Bir parmak bal çalınsın yeter diyorsunuz sanırım? :))
Bir eğitimci olarak ülke kaynaklarının daha verimli kullanılmasından yanayım. Sonuçta hepimizin kaynağıdır.

Pilot bölgede bilişimci olarak bulunan arkadaşlar. Anlaşılan başınız çok ağrıyacak... Her sorunda sizi bulurlar artık.:D

bozkuhal' Alıntı:
Bu uygulamaya benzer uygulamalar bildiğim kadarıyla Tailand ve Kore'de var. Her iki ülkede de pilot uygumala şeklinde uygulanıyor. Tailand yerli bir firmaya yaptırdığı tabletlerin tanesini 100$'a mal etmiş (yaklaşık 180 TL). Bizdekilerin fiyatları yukarıda yazıyor haberi açan Cem62'nin ilk haber alıntısında var (piyasa fiyatı 700 TL gibi hadi MEB yarı yarıya alıyor olsun 350 TL yapar. Yani Tailand'ın iki katına mal ediyorsun). Linkleri aşağıda paylaştım. Merak edenler inceleyebilirler.

http://www.hepsiburada.com/liste/Thematic.aspx?tid=8
tablet fiyatlarını inceleyin bence...150 liraya da tablet var..2500 liraya da...eğer ikisi de aynı marka diyorsan o zaman konuşulması gerekiyor..

Bir de buraya aktarılan para başka türlü kullanılamıyor...Yani bu parayla 3-5 fakirin karnını doyuramıyorsunuz, veya memur maaşların %5 daha zam veremiyorsunuz...Bu şekilde kullanılması gerekiyor..Ben olsam bu proje yerine kampüs okullar projesini sunardım yine izlemeklazım...Bir TEKNOLOJİ öğretmeni olarak teknoloji ne kadar çok eğitime girerse bana o kadar ihtiyaç artar :)

tablet bilgisayarla eğitime geçince ne değişecek?
Hala spor liseleri yok Türkiye'de. Çocuktan sporcu olmasını istiyorsun ama hala fizik matematikle tarihle coğrafyayla boğuşturuyorsun. Sonra 75 milyon a 2 - 3 olimpiyat madalyası düşüyor.
Tablet bizim eğitim sistemimize bişey katamayacak. Malesef müfredatlarımız yetişmeyecek kadar yoğun. Asıl ihtiyacımız olan acil olarak müfredat devrimi. Evet devrim olacak kadar kökten değişikliklere ihtiyaç var. İlkokul öğrencisinin elindeki tablete de 2-3 ay ömür biçiyorum malesef. BT ciler de garanti kapsamındaki ürünleri distribütör firmaya ulaştırırken yolda kederlerinden ölürler herhalde.

bozkuhal' Alıntı:
Sizce de bu kaynak, okulların genel ihtiyaçları için harcansa, her okul çiçek gibi olsa, öğrenci okulunu severek gelse, okulun tiyatro salonu, spor salonu, sineması, yemekhanesi, boş zaman aktiviteleri için okuma- belki oyun (satranç, yapboz, puzzle, kelime oyunu gibi) salonları olsa, çocuklar için okul hem öğrenme, hem de sosyalleşme alanları halini alsa daha eğitimin yapısına uygun olmaz mıydı?

altına imzamı atarım. Bu iş akşam BT sınıfını açmakla olmaz.

frt44' Alıntı:
bozkuhal' Alıntı:

tablet fiyatlarını inceleyin bence...150 liraya da tablet var..2500 liraya da...eğer ikisi de aynı marka diyorsan o zaman konuşulması gerekiyor..

Bir de buraya aktarılan para başka türlü kullanılamıyor...Yani bu parayla 3-5 fakirin karnını doyuramıyorsunuz, veya memur maaşların %5 daha zam veremiyorsunuz...Bu şekilde kullanılması gerekiyor..Ben olsam bu proje yerine kampüs okullar projesini sunardım yine izlemeklazım...Bir TEKNOLOJİ öğretmeni olarak teknoloji ne kadar çok eğitime girerse bana o kadar ihtiyaç artar :)

Sayın hocam, burda ihtiyaç analizi denen birşey vardır o yapılmamış. Zaten ayrılan kaynak fakire verilsin demedim. Yine okulların yatırımı için kullanılsın, eğitime kullanılsın dedim. Yazımı tekrar incelerseniz. Ayrıca ben sizin gibi düşünmüyorum. Yani bana olan ihtiyaç artacak diye (başka deyişle tamircisi ben olayım diye) böyle gereksiz bir yatırıma öncelik verilmesini onaylamıyorum. Burada "eğitimin yegane temel ihtiyacı tablettir" gibi bir saptama yapılmış mıdır? Yani PISA sınavlarında son 3'te geliyoruz. İlk 10'a girenler bu işi tablet ile mi çözmüştür. Bakınız Finlandiya: İlköğretim düzeyinde günde 4 saat ders vardır ve müfredat vardır ancak öğretmenler bu müfredatı uygulamakta özgürdür. Ayrıca çocuklar günlerinin çoğu zamanını oyun oynayarak geçirirler. Tenefüslerde kesinlikle dışarı çıkartılırlar en soğuk günlerde bile. Yani hocam, uydurmuyorum, inceledim. Aynı zamanda yüksek lisans öğrencisiyim. Araştırmayı da severim, BENCİLLİĞİ sevmem. Bana yararsa iyidir DEĞİL yani.

Spor liseleri var hocam aşağıda da yönetmeliği
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27260_0.html

Var ama rehber öğretmenler ve sınıf rehber öğretmenleri ilköğretimde yeteri kadar yönlendirebiliyor mu bu okullara ilk önce bunu sorgulamak lazım.

mfk' Alıntı:
tablet bilgisayarla eğitime geçince ne değişecek?
Hala spor liseleri yok Türkiye'de. Çocuktan sporcu olmasını istiyorsun ama hala fizik matematikle tarihle coğrafyayla boğuşturuyorsun. Sonra 75 milyon a 2 - 3 olimpiyat madalyası düşüyor.
Tablet bizim eğitim sistemimize bişey katamayacak. Malesef müfredatlarımız yetişmeyecek kadar yoğun. Asıl ihtiyacımız olan acil olarak müfredat devrimi. Evet devrim olacak kadar kökten değişikliklere ihtiyaç var. İlkokul öğrencisinin elindeki tablete de 2-3 ay ömür biçiyorum malesef. BT ciler de garanti kapsamındaki ürünleri distribütör firmaya ulaştırırken yolda kederlerinden ölürler herhalde.

isterse 100 tane tablet versin ya allah aşkınıza kitaptan ders çalışmanın yerini hangi tablet tutar :) Birde 6 yılda lise bitirilebilecek olayı gelirse 6 yılda liseyi bitiren öğrenci o yaşta nerede iş bulabilecek. Offf ya bütün yük öğretmenlerde

bozkuhal' Alıntı:

iyi olur, böyle yapsınlar..

Bu işin perde arkası hiç düşünülmüyormu anlamıyorum. Her sınıfta access pointler olacak. Okuldaki sinyal yoğunluğunu düşünün. İnsan sağlığı ne olacak? Monitörlerden aldığımız radyasyonların üzerine birde güçlendirilmiş wi-fi ekleyince 50 yasında kanserden gideriz artık:(

shevchenko320' Alıntı:
Bu işin perde arkası hiç düşünülmüyormu anlamıyorum. Her sınıfta access pointler olacak. Okuldaki sinyal yoğunluğunu düşünün. İnsan sağlığı ne olacak? Monitörlerden aldığımız radyasyonların üzerine birde güçlendirilmiş wi-fi ekleyince 50 yasında kanserden gideriz artık:(

hocam yastığının altında cep telefonuyla uyuyyan bi nesilden bahsediyoruz. tabi ki kanserden öleceğiz.

bozkuhal' Alıntı:
frt44' Alıntı:
bozkuhal' Alıntı:

Sayın hocam, burda ihtiyaç analizi denen birşey vardır o yapılmamış. Zaten ayrılan kaynak fakire verilsin demedim. Yine okulların yatırımı için kullanılsın, eğitime kullanılsın dedim. Yazımı tekrar incelerseniz. Ayrıca ben sizin gibi düşünmüyorum. Yani bana olan ihtiyaç artacak diye (başka deyişle tamircisi ben olayım diye) böyle gereksiz bir yatırıma öncelik verilmesini onaylamıyorum. Burada "eğitimin yegane temel ihtiyacı tablettir" gibi bir saptama yapılmış mıdır? Yani PISA sınavlarında son 3'te geliyoruz. İlk 10'a girenler bu işi tablet ile mi çözmüştür. Bakınız Finlandiya: İlköğretim düzeyinde günde 4 saat ders vardır ve müfredat vardır ancak öğretmenler bu müfredatı uygulamakta özgürdür. Ayrıca çocuklar günlerinin çoğu zamanını oyun oynayarak geçirirler. Tenefüslerde kesinlikle dışarı çıkartılırlar en soğuk günlerde bile. Yani hocam, uydurmuyorum, inceledim. Aynı zamanda yüksek lisans öğrencisiyim. Araştırmayı da severim, BENCİLLİĞİ sevmem. Bana yararsa iyidir DEĞİL yani.

bir pisa tutturmuş gidiyor herkes geçen sen il temsilcisi olarak ben uyguladım bu projeyi.(bu yılkş asli uygulamanın denemesi yapıldı) sorularla bizim eğitim sistemimiz uyuşmuyor..Onu geçtik soruların çevirilerinde hata var...onu da geçtik, benim okulumdan seçilen 20 öğrencinin 4 tanesi devamsızlıktan sınıfta kalmıştı dönem sonuna doğru, 3 kişi de nottan kalmak üzereydi bunları nasıl seçmişler anlam veremedim...

İşiniz gücünüz paragrafın içinde başkasını iğneleyecek cümleyi çekip onu kullanmak ondan sonra ben BENCİL değilim diyip işin içinden çıkmak..Yüksek lisans yapıyorsun diye başımıza allame incelemeci mi oldun? ki ben olsam bu projeyi uygulamam dememe rağmen...Bende yüksek lisans yapmıyorum ama Allaha şükür yüksek lisans yapmadan da inceleme yapma yeteneğim var...

Birilerine açık açık peşkeş çekildiği alenen ortada. Arka planda nasıl bir şeyler dönüyorsa artık, yaklaşık 5 milyar lık pasta dağıtılıyor.

Dağıtıma %25 versek bile geriye kalan %1'in neresini biz yapıyoruz diye düşünmeden edemedim.

ŞOV olsun, reklam olsun diye KAYNAK İSRAFI.

teknolojinin eğitmde katkısı ne kadar?
öğretmenin eğitimdeki katkısı %30 ise teknolojinin katkısı %1 dir. bu tabletlerin faydasından çok zararlarıda olacak sıkıntılarıda çok olacak. bu ülkede her yıl eğitimde değişiklik yapılırken eğitim sisitemimiz oturmamışken şimdi tabletin dağıtılması seçimde verilen vaatten öteye gitmez. keşke başbakan bu kadar eğitime müdahele edip seçimlerde eğitimi kullanmasaydı daha iyi olurdu

BBNET
Geri