HEM 'de çalışmanın avantajları

Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
il içi yer değiştirmelerde HEM düşünüyorum. Çalışan arkadaşlar önerilerini paylaşırsa sevinirim. Avantajları, dezavantajları nelerdir?

- evrak bakımından daha mı rahat olur? (zümre, kulüp, günlük plan olmadığı için)
- okullardaki gibi nöbet tarzı bir uygulama var mı?
- örneğin 160 saatlik bir kursun haftada kaç saat şeklinde planlanacağına siz mi karar veriyorsunuz. (haftada 15 yada 20 olması gibi)
- dönem içerisinde kurs açılamaması durumunda maaş karşılığı için başka okula görevlendirme yapılır mı? (dönem içerisinde)

devamlı kurs açılmadığı için başka okula görevlendirmeniz yapılır büyük ihtimal.ama istanbul izmir ankara gibi büyükşehirlerde kurs sıkıntısı yoksa yapmayabilriler.

Kurs saatlerini siz değil idare ve öğrencilerin durumu belirliyor.akşam genelde kursa talep oluyor çalışan kesim olduğu için.ek ders zaten sıkıntılı hemleri tercih ediyorsanız ek dersi unutun.

Kurs açılmadığı taktirde kapı kapı dolaşıp köy köy gezip kursiyer bulma durumunuz var.zaten atandığınız hemde çalışacağım diye bişey yok köylere de bigisayar kursu açılabilir orayada kendi imknalarınızla gitmek zorundasınız

Kadrom HEM de başka okulda BTR yim :) HEM de 1 sene dolmak üzere ama HEM işleyişini bilmiyorum bilmekte istemiyorum :)

Maaş karşılığını doldurmak için kurs açmak gerekiyormuş.
HEM öğretmenleri ÖSYM sınavlarında görev alamıyorlar.

teşekkür ederim hepinize. ama sorduklarımın yanıtını alamadım.

peki hiç mi memnun olan yok?

girdap08' Alıntı:
il içi yer değiştirmelerde HEM düşünüyorum. Çalışan arkadaşlar önerilerini paylaşırsa sevinirim. Avantajları, dezavantajları nelerdir?

- evrak bakımından daha mı rahat olur? (zümre, kulüp, günlük plan olmadığı için)
- okullardaki gibi nöbet tarzı bir uygulama var mı?
- örneğin 160 saatlik bir kursun haftada kaç saat şeklinde planlanacağına siz mi karar veriyorsunuz. (haftada 15 yada 20 olması gibi)
- dönem içerisinde kurs açılamaması durumunda maaş karşılığı için başka okula görevlendirme yapılır mı? (dönem içerisinde)
Ben resen atandim kacacak yerbulamiyorum :) akli olan uzak dursun. Gidin bi cpl ye aksamlari 10 saat kurs acarsiniz hem uzerinden. Mis gibi copsuz uzum :D

Mobil gönderidir.

Bu ara akşam zorunlu kurs açma arefesindeyim gündüz başvuru yok akşam var kadrolular boşdayken ücretliye açılamıyor başka okula btr görevim var akşam kunsu maaş karşılığı olacak peki ben gündüz ne kadar btr yapacam vs
Gibi sıkıntıları mevcut onun dışında iyidir rahattır pek evrak falan yok öğrenci yetişkin insanlar stres pek yok ama insan mini mini öğrencileri özlemiyor değil yani öğretmenlik özleniyor el içi tayinlerde de hiç açık yok nerdeyse nasıl giderim burdan bilmem

ekdersin yok 3 kuruş ösym sınavlarında alıyorduk orda bile sistemden çıkartmışlar hem öğretmenlerini.zaten öğremtmen gözüyle bile bakmıyorlar artık.başka okula btr olup gidersen uzak durursan şanslısın.
en kötüsüde kışın soğuğunda karda gece kursuna gidip saat 10.00 da eve gelmek koyuyordu bana.
köy köy dolaşıp kursiyer aradığımı bilirim ama puanım düşük tayin çıkmıyor

hem öğretmenleri bu yılın başından beri sınav görevi alamıyorlar ösym sisteminden çıkarttılar.

-Osym sınav görevi verilmiyor.açık lise, MTSAS sınavı görev alabiliyorsunuz.
-Nöbet ek dersi yok ama prosedür olarak defter imzalanıyor.
-Seminerlerde ek ders verilmeyeceği söylentisi var.(dönem başında verilmişti)
-Kurs açmaya bilirsiniz. Kursiyer olmadığı gerekcesiyle. Bu durumda kurum sizi ilçe meb e bildiriyor dönem başında. Ara ara ilçe meb boşta öğretmen isimlerini istiyor.
-Kurs saatlerini istediğiniz zaman istediğiniz saat olarak açabilirsiniz. (Kurumda derslik ve kursiyer koşullarını da gözetmelisiniz.)
-Mesai saatleri dışında kurs açarsanız maaş karşılığı sayamazlar.
-Şeflik göreviniz varsa kurs açık olduğu sürece ek dersini alabilirsiniz. Kursunuz biterse şeflik keslir.
-Resmi tatillerde kurs ücretiniz kesilir.(23 nisan,19mayıs...) dolayısı ile ek dersiniz o hafta azalır.
-Ama ben yoruldum kurs musla öğrenciyle evrakla uğraşmak istemiyorum diyorsanız ve müdür de kafa dengi çıkarsa hiç kaçırmayın derim.
Halk eğitimde yorulmadan sakince telaş etmeden günlerinizi rahat geçirebilirsiniz. Şahsen benim kursum yok açmayıda düşünmüyorum. Keyfim şahane :)
-Müdür beni kursum olmadığı için beş gün 20 saat maaş karşılığını dolduracağım şekilde kuruma getirtiyor. Bende ona inat kurs açmıyorum.
-Ama bana görevlendirme çıktı gelecek döneme roman projesi kapsamında gelecek dönem tam zamanlı ful ekders çalışacağım.
- aynı bıraşta kadrolu öğretmen dururken usta öğretici kurs açamaz.
Ben buraya okul demiyorum zaten kurum burası.
Aklıma gelenler bunlar...

Xperia Z3

Şimdi kurslar genellikle hafta içi akşam veya hafta sonları açıldığından BTR olduğumuzda hafta içi 5 gün okula gidip, 10 saat kurs verebiliriz.

İki ilave yapayım hocalarım,

Kurs hafta içi akşam da olsa öncelik olarak maaş karşılığı sayılır, sadece hafta sonu, yaz tatili ve yarıyıl tatillerinde direk ek ders yazılır.
Nöbet yönetmelikte var, fiilen tutulması kurumdan kuruma değişiyor, ancak sayın yetkililer toplu sözleşmede halk eğitimleri unuttuğu için ücreti yok.

Peki HEM lerde NORM nasıl belirleniyor?
Eskiden dersimiz ilköğretimlerde seçmeliyken Müdürler beğenmediği öğretmeni göndermek için normu keyfine göre düşürebiliyordu...

ucarozcan' Alıntı:
-Osym sınav görevi verilmiyor.açık lise, MTSAS sınavı görev alabiliyorsunuz.
-Nöbet ek dersi yok ama prosedür olarak defter imzalanıyor.
-Seminerlerde ek ders verilmeyeceği söylentisi var.(dönem başında verilmişti)
-Kurs açmaya bilirsiniz. Kursiyer olmadığı gerekcesiyle. Bu durumda kurum sizi ilçe meb e bildiriyor dönem başında. Ara ara ilçe meb boşta öğretmen isimlerini istiyor.
-Kurs saatlerini istediğiniz zaman istediğiniz saat olarak açabilirsiniz. (Kurumda derslik ve kursiyer koşullarını da gözetmelisiniz.)
-Mesai saatleri dışında kurs açarsanız maaş karşılığı sayamazlar.
-Şeflik göreviniz varsa kurs açık olduğu sürece ek dersini alabilirsiniz. Kursunuz biterse şeflik keslir.
-Resmi tatillerde kurs ücretiniz kesilir.(23 nisan,19mayıs...) dolayısı ile ek dersiniz o hafta azalır.
-Ama ben yoruldum kurs musla öğrenciyle evrakla uğraşmak istemiyorum diyorsanız ve müdür de kafa dengi çıkarsa hiç kaçırmayın derim.
Halk eğitimde yorulmadan sakince telaş etmeden günlerinizi rahat geçirebilirsiniz. Şahsen benim kursum yok açmayıda düşünmüyorum. Keyfim şahane :)
-Müdür beni kursum olmadığı için beş gün 20 saat maaş karşılığını dolduracağım şekilde kuruma getirtiyor. Bende ona inat kurs açmıyorum.
-Ama bana görevlendirme çıktı gelecek döneme roman projesi kapsamında gelecek dönem tam zamanlı ful ekders çalışacağım.
- aynı bıraşta kadrolu öğretmen dururken usta öğretici kurs açamaz.
Ben buraya okul demiyorum zaten kurum burası.
Aklıma gelenler bunlar...

Xperia Z3
Roman kursu nedir gocam.?

Çoğu şey de idarecilere bağlı aslında. Ama kadron HEM de olup istersen gider bir yerde de BTR olabilirsin.

- Nöbet ücreti yok
- Ösym sınavlarında görev yok
- Eylül 15-Haziran 30 tarihleri arasında 160 saatlik kursları sığdırmak zorundasınız.
- kurs 12 kişi(min) ile başlayıp 8 kişi ile bite bilir.
- müdür isterse 15 tatil ve yaz tatilinde kurs açtırabilir (direk ek ders)(sana bağlı)
- Akşam ve Hafta sonları maaş karşılığı sayılır.(bu sene çıktı)
- Stres yok.
- Performans, proje, sözlü yok.
- Sistemini kurana ideal yer.

ahmet58' Alıntı:
- Nöbet ücreti yok
- Eylül 15-Haziran 30 tarihleri arasında 160 saatlik kursları sığdırmak zorundasınız.
- müdür isterse 15 tatil ve yaz tatilinde kurs açtırabilir (direk ek ders)(sana bağlı)
- Stres yok.

Hafta sonları maaş karşılığına sayılmıyor hocam, aksi bir uygulama varsa hakkınızı arayınız.

aydınDr' Alıntı:
Roman kursu nedir gocam.?
Kurs değil görevlendirme çıktı. aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve meb'in ortak bir projesi kapsamında hem de beni görevlendirdiler.
ahmet58' Alıntı:
- Nöbet ücreti yok
- Stres yok.
-Hocam kursu belli tarihler arasına sığdırmanıza gerek yok bazı hocalarımız seminer döneminde de kurs açıyorlar, maksat seminerlere katılmamak.
-Hafta sonu dersini neye dayanarak maaş karşılığı sayabiliyor? Kaldı ki öyle bir durum olsa hafta sonu maks 10 saat limiti kalkmış olur. cumartesi pazar 20 -15 saat maaş karşılığını doldurup hafta içi okula gitmezsiniz. Bu sefer de denetimlerde müdür müfettişlerden fırça yer.
-Normalde müdür ve yardımcılarının 6 saat maaş karşılığı dersi olması gerek. kurs açmayarak maaş karşılığını da doldurmuyorlar. Bazı uyanık m. yrd. da akşam ve hafta sonu ders vererek ek ders alıyorlar. Maaş karşılığını doldurmadan.

Geri