Ankara merkez ilçelerinde Meslek Lisesi- Hem kıyaslanırsa avantaj dezavantaj durumu nedir? Hemler açılmış meslek lisesi istediğim ilçelerde yok
BTR görevlendirmesinin devam ettiği sürelerde akşam kurslarını maaş karşılığına sayamazlar hocam. Gündüz tam mesai yaptığınız için diğer tüm kurs dersleri ekstraya giriyor.dndd' Alıntı:Bu ara akşam zorunlu kurs açma arefesindeyim gündüz başvuru yok akşam var kadrolular boşdayken ücretliye açılamıyor başka okula btr görevim var akşam kunsu maaş karşılığı olacak peki ben gündüz ne kadar btr yapacam vs
Gibi sıkıntıları mevcut onun dışında iyidir rahattır pek evrak falan yok öğrenci yetişkin insanlar stres pek yok ama insan mini mini öğrencileri özlemiyor değil yani öğretmenlik özleniyor el içi tayinlerde de hiç açık yok nerdeyse nasıl giderim burdan bilmem
esinsahan' Alıntı:Hocalarım herşeyi açıklamış bende 5 yıldır halk eğitimdeyim her sorunuza itina ile cevap verebilirim kafanıza takılan her soruya...
dikistutmazsabri' Alıntı:esinsahan' Alıntı:Hocalarım herşeyi açıklamış bende 5 yıldır halk eğitimdeyim her sorunuza itina ile cevap verebilirim kafanıza takılan her soruya...
Kursun ne zaman olacağını siz mi belirliyorsunuz?
Maaş karşılığı için Hem'e gidip herhangi bir iş yapmanız gerekiyor mu?
Çalışma saatleriniz nasıl?
Şu an maaş + ekders durumunuz nedir?
BTR oldunuz mu? Düşündünüz mü?
dikistutmazsabri' Alıntı:Hocalarım HEM'i sormamın sebebi şu.
Ortaokuldayım 16 saat ders, Lisede BTR'yim 2 gün gidiyorum.
Lisede ET'ler, Tabletler, İdare bilgisayarları, web site, Öğretmenlerin istekleri...
Ortaokulda Dersler, öğrenciler, ET'ler, idare bilgisayarları, İşi ve bilgisayar kullanmayı bilmeyen idareciler, web site, öğretmenler...
Derslerime ve öğrencilerime harcadığım emeğin 5-6 katını BTR ve diğer işler için harcıyorum.
Bu sebepten okul ile Hem arasında kıyaslama yapmaya çalışıyorum.
gunica' Alıntı:2 yıldır halk eğitimdeyim..
mesai saatleri içinde talep varsa kursu açmak zorundasın.. hangi günler ve ders saati sayıları sana bağlı.. akşam, haftasonu ve tatil kurslarını sen istemezsen kimse veremez.. akşam kurslarının maaş karşılığından sayılması bu sene çıktı ama mesai saati dışında zorunlu kurs (akşam) veremezler.. en olmadı yazarsın bir dilekçe, küçük çocuğum var, ulaşım sıkıntı vb. vb. kimse zorla kurs veremez.
kursun olmadığında maaş karşılığı gidersin. ben böteliyim.. haftada 15 saat için 3 gün sabah 9-öğlen 1 gittim. bir süre kitap okudum, film izledim, dizilerimi izledim baktım böyle olmayacak, çıktım yukardaki el işi kurslarına ahşap boyama, keçe, kokulu taş filan takıldım öyle..
nöbet tutmuyordum çünkü ücret yok. nöbet defterini de imzalamıyordum.
1 buçuk yıl böyle çalıştım. bu dönemin başında bulunduğum ilçedeki anadolu lisesinde fatih projesi başladı. btr görevlendirmesi için listeye almışlar okulu. başvurdum. bu dönemin başından beri btr olarak görev yapıyorum lisede. kursum olmadığı için 5 gün sadece liseye geliyorum. halk eğitime hiç uğramıyorum. 18 saat ek ders alıyorum. hiç derse girmiyorum. şu an memnunum..
seneye ne olacak bakalım. yine btr olurum sanırım. kurs olursa da akşam veya haftasonu açıp ek dersimi alırım 10 saat.
o değilde bir sürü tepsi, sehpa ıvır zıvır almıştım boyarım diye hepsi kaldı seminerlerde artık..
dikistutmazsabri' Alıntı:Diğer taraftan Hem çalışma saatleri biraz daha esnek gibi. Çocukları okula bırakma, okuldan alma, okulda bir sorun olduğunda gidip müdahale etme anlamında daha iyi gibi duruyor...