Tavsiyem kitabı görsel olarak tasarlayacak bir illüstratör ile çalışılması yönündedir. Kitap hazırlanması, okul için hazırladığımız grafiklerden, web öğelerinden farklı. Pixel tabanlı çalışmalar da baskıda sorun oluşturuyor. O nedenle telif ücreti de ödenerek çocukların seviyesine uygun, Google kitabında olduğu gibi trendlere uygun,eğlenceli formatta çizimleri yapacak bir arkadaş...
hiç birşey ortaya çıkmasa bile ki eminim çıkacağına ; bu fikir bile bize yeter. şahanesiniz .
omd hocam kitap yazarı olmak adına destek olmak istiyorsanız özelden yazar mısınız? hangi alanda, hangi konuda destek olabilir siniz?Aktif katkı sağlamak isterim.
Modüler kitap sistemi çok mantıklı. Bence bu konuda kitap değil kitaplar yazabiliriz. Sahada olan ve sorunları yaşayan ve çözümler üreten biziz sonuçta. Çok donanımlı okullar ve öğrenciler olduğu gibi hiç donanımı olmayan okullar ve öğrencilerde var.
*Öğrenci seviyesi
*BT Lab
*Robotik Donanım (ki bu arduino mu lego mu mbot mu microbit mi yoksa daha farklı mı buna göre bile özelleştirilebilir etkinlikler)
*Öğretmenin öğretim şekli ve kendi bilgi donanımı.
Bu seçeneklerin kombinasyonundan herkesi memnun edecek bir kitap yazılırsa bence cilt cilt kalınlıkta olur. Bu sebeple kitabın interaktif uygulamaları olmalı. Alanımıza da uygun olur. Kitap yazarken kitabın eba uygulaması yada özel olarak o kitabı zkitap şeklinde kullanmamıza olanak sağlayan bir sitede tasarlamalıyız. Karekodu okutup etkinliği açtım mı akıllı tahtadan lab'lı lab'sız veya malzeme var malzeme yok şeklinde seçeneklere göre bize sunacağı içeriği aktifleştiren bir uygulamadan bahsediyorum. Kitapla birlikte bunu yaparsak gerçekten büyük bir ihtiyacı kapatır bence.
Aynen katılıyorum bt labı olanlar ve olmayanlar için farklı etkinlik kazanım hazırlamak en mantıklısı.elinize, emeğinize sağlık umarım ortaya güzel bir ürün çıkarırsınız. Özellikle kur 1, kur 2, kur 3 fikri bana da çok mantıklı geldi biz öğretmenler olarak bunun üstünden gidebiliriz.
Süreç hakkında da bir öneride bulunmak isterim.değerlendirmeye aldık hocam
Evvela güzel bir işe başlanmış(istekte kararlılık varsa başlanmış demektir) tebrik ediyorum. Fakat kolay bir iş olmadığını da belirtmiş arkadaşlar. Özellikle Hakan Hocanın desteği oldukça önemli bence, sonuçta baştan sona tüm süreçlerde yer almış bir arkadaşımız(bildiğimiz kadarıyla).
Ben kendi adıma yoğun da olsam yardım etmek isterim.
Özellikle yapay zeka, yazılım(mühendisliği(geliştirme süreçleri)) ve web alanlarında -tabii ki bölümler yer alırsa- bölüm yazarlığı yapabilirim.
Bence çok önemli bir konu daha var o da musahhihlik meselesi. Son zamanlarda okuduğum özellikle BT alanındaki kitaplar gerçekten çok kötüler. Gerek imla hataları, gerek anlatım bozuklukları, noktalama hataları bunları görünce hevesim kırılıyor. Ben zor olsa da son okuyucu ekipte de görev yapabilirim acizane.
Şimdiden Allah yolumuzu açık etsin diyelim.