Her ay 30 öğrenciye çeyrek altın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İzmir'de eğitim kalitesini artırmak için ilginç bir yönteme başvuruluyor. Karabağlar ilçesindeki Şerif Remzi İlköğretim Okulu, başarı oranını yükseltmek amacıyla her ay 30 öğrenciye çeyrek altın dağıtıyor. İlçedeki 60 eğitim yuvası arasında 5'inci sırada yer alan okul, 8 ay boyunca öğrencilerine 240 altın hediye edecek.

Geçen hafta düzenlenen ilk sınavda başarılı olan 30 öğrenci de birer çeyrek altınla onurlandırıldı. Her ay yedi bilgi ölçüm sınavı yapacaklarını anlatan müdür Abdullah Yurt, uygulamayla İzmir'de ilk sıraya yerleşmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrenci, veli ve öğretmenlerine yönelik düzenlediği anket sonucunda 'Başarıyı Artırma ve Öğrenci Koçluğu Projesi'ni devreye sokan Abdullah Yurt, velilerle de bir haftalık çalıştay düzenledi. Onların önerisi üzerine yol haritası hazırlayan Yurt, kaymakamlık oluruyla projesini uygulamaya koydu. Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Susuz, Abdullah Yurt'u, girişimci ruhundan dolayı tebrik etti: "Okulumuzun beşinci sırada olması çok önemli bir başarı. Diğer okullarımızın da aynı çalışmayı yapmasını bekliyoruz."

zaman

bu paranın kaynağı nerde acaba?senin benim cebimizden çıkıyor olmasın..

Öğretmenlerine de Burma Bilezik taksınlar tam olsun :puhaha:

Müdürün akrabası kuyumcu falan çıkar kesin :D

Okula temizlik bezi alıcak paramız yok, adamlar çeyrek altın dağıtıyor. :shock:

enteresan. tavşan kaç tazı tut.
çeyrek altın 80 lira desen 240 altın 19200 lira yapıyo.
o da eşittir:
20 den fazla projeksiyon veya
20 kadar laptop
ve daha sayamadığım (bilgisayarcı olduğumdan ilk bunlar aklıma geliyo) onca imkan sağlanabilir bu parayla.
ama belki o okul bu tür imkanların hepsini sağlamıştır.
tabi önemli olan verim alma meselesi
belki çocuk çeyrek altın kazanmak daha çok çalışacak!!!

ben iyi bir yöntem olduğunu düşünmüyorum..
her ay aynı çalışkan öğrenciler altın alırken, diğer öğrenciler derslerden soğur..
vasat ve vasatın altındaki öğrenciler okuldan gittikçe uzaklaşır..
ödül, en iyilere değil, en çok aşama kaydedenlere (20-30 lardan 50,60'lara çıkabilenlere) verilmelidir..

yaa sinir oluyorum yaaa hasari'nini dediği gibi temizlik bezi alacak param yok
bu nedir ya?

Yarabbi bol bol ödenek nasip eyle(amin)

saçmalığın daniskası diye buna denir.
hangi eğitim sisteminde boyle bir kapitalist düzen olur.
Pardon Çoklu geriZEKA teorilerinde olabilir pardon pardon kusura bakmayın....

BBNET
Geri