tşk. hocam bilgilendirme için. Dediğiniz şeyleri araştırdığım için tercihim aselsan oldu zaten ,temettü falan veriyor fakat çok abartılacak kadar bir miktar değil. zaten ömürlük girdim gibi bir şey, eğer 2 sene içerisinde iyi kar bırakır ise , belli miktarını alacam. hayırlısı bakalımöncelikle yapacağınız yatırım hayırlı olsun borsayı uzaktan yakından takip eden birisi olarak size önereceğim naçizane bi kaç tecrübe olacak...
karını dağıtmayan hiçbir şirkete ortak olmayın yani bir hisse alırken öncelikle düzenli olarak temettü verip vermediğine bakın bu öncelikli tercihiniz olsun bir diğer durum ise öle 1-2 sene değil eğer bir şirkete ortak olacaksanız ömürlük olsun bu sonuçta şöle düşünün bir şirketiniz var ve her sene kazanıyor ve bu kazancı sizinle paylaşıyor ister temettü isterse bedelsiz hisse ile olsun... bir diğer konu ise şu elinizdeki yatırımın tamamı ile bir hisseye asla girmeyin paranınızı yüzdelik olarak ayırın bir kısmı döviz veya altında dursun alım fırsatı gördüğünüz destek ve direnç noktalarında elinizdeki hisseyi büyütebilirsiniz ..
Bugün 22 Ağustos 2017 mrgyo 0.77
3 ay içinde ne olacak görelim.
ocak 2013 e bakın hocam orası da zirve, orda bi düşüş olmuş sonra tekrar yükseliş. sabreden kazanmış.Ekli dosyayı görüntüle 56028
çok anlamam ama gördüğüm kadarıyla üçgenin zirvesindeyiz
milyon dolarlarınız var ise al sat yaparak dahada zengin olablirsiniz, ama bizim gibi memurlar yatıracak kağıda parayı beklemeye geçecek
düşsün biraz daha alırım hocam farketmez, uzun yarışta aselsan kazandıracaktır benceTakılıyoruz hocam zaten, yalnız aselsancıları kısada kötü sürpriz bekliyor, bence tabi. Ana kural, herkes satarken al, herkes alırken sat. Sabrı olmayan borsaya girmesin, çünkü borsa sabırsızların sabırlılara para aktardığı yerdir.
bu benim de hep dikkatimde de defter değeri doğru hesaplanıyor mu?Defter değeri 6.5 civarı bir hisse ve birileri hisseyi milletin eline vermek için uğraşıyor.uzak durun
dediğin değer fiyat kazanç oranıyla değişkenlik gösterir hocam.bu defter değerinin üzerine marka değer, büyüme hızı, ve beklentilerde eklenir.Defter değeri 6.5 civarı bir hisse ve birileri hisseyi milletin eline vermek için uğraşıyor.uzak durun
değil 3 ay 1 günde %10 gitti 0.84 kapattı, gideri var daha. KRSTL ide not alalım 23 ağustos 3.30 kapatmış, bakalım 1 ayda ne alacağız bundan. Sakın burayı okuyup yatırım yapmayın, zarar edersiniz.
Tebrikler Hocamevet arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce (17 Ağustos) aldığım hisse senedi ( ASElSAN) hakkında ara ara bilgi verecem demiştim. Yaklaşık 2 ay oldu ve toplam da sağolsun 15 bin civarı kar bıraktı. 2 ay önce ki maliyetim 26,06 şuan ki Aselsanın güncel fiyatı 30.46.
3.çeyrek bilançolarının açıklanacağı şu dönemler de artışın devam edeceğini bilançodan sonra biraz salıp sonra tekrar toparlanacağını düşünüyorum. Yaklaşık 2 yıl bu hissedeyim Allah utandırmasın. iyi ki varsın ASELCAN ım
bende uzun vadeciyim hocam , bazı siyasi olaylarda borsa dştüğü için tüm kağıtlar etkileniyor. Mesela yarın düşüş olabilir Abd ile yeni kriz kapıda. Yatırımcı anlık dşünmez uzun vade düşünmeli. Ani düşüşlerde nakit var ise takviye yapılmalı. Aselsan hakkında düşüncelerinize aynen katılıyorum. Doğru hissedeyiz bol kazançlar.2 ay önce 2300 lot aselsan aldım, maliyet yaklaşıl 27 tl idi. şu anda hisse 31,50, kar miktarı 2300*4,50=10350 tl. yaklaşık %15 kar demektir. Halende satmadım. uzun vade düşünüyorum en az 2 yıl. Zira aselsanın önümüzdeki 10 yılı içinde milyar dolar seviyelerinde siparişleri var, bütçeden savunma sanayiye ayrılan pay geçen seneye göre %40 artırıldı. MTV zammı vesaire bunların hepsi savunma sanayinin geliştirilmesi için yapılan hamleler. Aselsan da burda en ön planda olan şirket. Tabi bunlar hep olumlu senaryolar. Birde savaş çıkması gibi durumlar ekonomiyi olumsuz etkiler.Onlara da dikkat etmek gerekir.
ABD ile olan haberi okudum, bu akşamki vize olayı, zaten ABD ile krizdeyiz, genel vize problemi, PKK/PYD yi ABD nin desteklemesi,bunlar zaten kriz içinde olduğumuz konular. BU akşamki olayın çok fazla etkiyeceğini sanmam. Aselsan şu anda Bilanço açıklanmasını fiyatlıyor, birde pakistan a ATAK helkopteri satış durumu var. Bu konular şu anda aselsana talebi artırdı. Birde bu gün olağan üstü bir durum oldu, 24 milyon hisse hacmi yaşandı ki, genel ortalama 6 milyon. dolayısı ile hareketli bir dönem, kanaatim daha da artacağıdır.klasik cümle, yatırım tavsiyesi değildir, YTDbende uzun vadeciyim hocam , bazı siyasi olaylarda borsa dştüğü için tüm kağıtlar etkileniyor. Mesela yarın düşüş olabilir Abd ile yeni kriz kapıda. Yatırımcı anlık dşünmez uzun vade düşünmeli. Ani düşüşlerde nakit var ise takviye yapılmalı. Aselsan hakkında düşüncelerinize aynen katılıyorum. Doğru hissedeyiz bol kazançlar.
cirit atmayacaksın sağlam bir kağıt bulup bir hedef belirleyip o süreye kadar bekleyeceksin. Yatırımcı ruh bunu gerektirir. Al sat yapayım dersen yutabilirler seni.arkadaşlar gerçekten borsa zengin kumarı gibi birşey. bizim gibi garibanların cirit atacağı bir yer değil. benden söylemesi.
aselsan içinmiZirvede ve dipte yüksek hacim dönüş sinyalidir. Bunuda not olarak düşeyim.
Evetaselsan içinmi