Hizmetiçi kursa gitme hakkı kazandım. Bundan sonra neler...?

Kodla Büyü

engin20020

Aktif Üye
Arkadaşlar Hizmetiçi eğitim kursu sistem yönetimi server 1. kademeye gitme başvurum onaylanmış. 1 kasımda başlayacak kurs. İlk defa bir hizmetiçi kursuna katılacağım onun için hiçbir bilgim yok. Acaba yolluk, konaklama yeri vb konularda nereden bilgi alabilirim. Ve bu aşamalarda neler yapmam lazım acaba. Çünkü açıklanan kurs listesinde ve mebsis sayfamda sadece kursa sonucu kısmında resen alındı diyor. Neler olacak bundan sonra acaba???

hocam genelde konaklama ve yemek olayı hizmetiçi eğitim enstitülerinde yani kendi bünyelerinde yapılıyor. bu konuda hizmet içi eğitime gideceğin yeri arasan net bir cevap alırsın.

yolluk kurs bitiminde veriliyor ve benim bu zamana kadar katıldığım kurslarda hep nakit olarak ödendi. ayrıca bilgi almak için aşağıdaki adrese bakabilirsin.

http://hedb.meb.gov.tr/net/index.php?op ... &Itemid=72

birde kılık kıyafet meselesi var. bu konuda hizmet içi eğitim enstitülerine göre farklılık olabiliyor. bazıları resmi kıyafet isterken bazıları fazla abartıya kaçmadan sivil giyinmeye müsade ediyor.

kolay gelsin.

Kursa yakın okulunuza, bağlı bulunduğunuz MEM'den, hizmetiçiyle ilgili bilgi verilen ve görevli olduğunuza dair bir yazı gelecek. Okulunuz bunu size tebliğ edecek. Ardından da kursun başlayacağı ilk gün orada olacak şekilde yola çıkacaksınız. Yanınızda kimliğinizin olması yeterli. Eğer dereceniz 4'ün altındaysa bunu gösterir okulunuzdan bir yazı alacaksınız. Yeme, içme, konaklama vb. giderlerin hepsi hizmetiçi eğitim merkezi tarafından karşılanacak. Kursun son günü size bu giderleri düştükten sonra tahakkuk eden bedel ödenecek. Bu arada otobüs biletiniz için de ödeme yapılacak. Aslında bu tür konuları kurstaki arkadaşlarınızdan zaman içerisinde öğrenirsiniz.

engin20010 hocam ben de aynı kursa katılmaya hak kazanmışım, başlığı ben açacaktım sen benden önce davranmışsın :)

bu kurs I.Kademe, peki bundan sonraki kademeler ne zaman yapılacak bilgin var mı?

rtyucel' Alıntı:
engin20010 hocam ben de aynı kursa katılmaya hak kazanmışım, başlığı ben açacaktım sen benden önce davranmışsın :)

bu kurs I.Kademe, peki bundan sonraki kademeler ne zaman yapılacak bilgin var mı?

Yozgattansın değilmi hocam. Diğer kademeler de var. 2 ve 3. tarihlerini bir yerde görmüştüm ama belki o da değişmiştir. Ben bu kursa aralık ayında diye başvurmuştum. kasıma alınmış. Konaklama yeme içme konusunda nerden bilgi alabiliriz

engin20020' Alıntı:
rtyucel' Alıntı:

Yozgattansın değilmi hocam. Diğer kademeler de var. 2 ve 3. tarihlerini bir yerde görmüştüm ama belki o da değişmiştir. Ben bu kursa aralık ayında diye başvurmuştum. kasıma alınmış. Konaklama yeme içme konusunda nerden bilgi alabiliriz

evet hocam yozgat'tan katılacağım ben de başvurumu yaptığımda aralık ayında gözüküyordu sonradan yeri ve zamanı değiştirilmiş,
bugün akşam Erdal Bey'e mail atacağım bakalım konaklama ... vs bilgileri hakkında

yakuphan' Alıntı:
Kursa yakın okulunuza, bağlı bulunduğunuz MEM'den, hizmetiçiyle ilgili bilgi verilen ve görevli olduğunuza dair bir yazı gelecek. Okulunuz bunu size tebliğ edecek. Ardından da kursun başlayacağı ilk gün orada olacak şekilde yola çıkacaksınız. Yanınızda kimliğinizin olması yeterli. Eğer dereceniz 4'ün altındaysa bunu gösterir okulunuzdan bir yazı alacaksınız. Yeme, içme, konaklama vb. giderlerin hepsi hizmetiçi eğitim merkezi tarafından karşılanacak. Kursun son günü size bu giderleri düştükten sonra tahakkuk eden bedel ödenecek. Bu arada otobüs biletiniz için de ödeme yapılacak. Aslında bu tür konuları kurstaki arkadaşlarınızdan zaman içerisinde öğrenirsiniz.

Aynen hocamın dediği gibi oluyor. Bilgi almanıza gerek yok. Oraya gidince işlerin ne kadar kolay olduğunu anlarsınız.Onlar her şeyi düşünüyorlar.

Bende Hizmetiçi Eğitime katılmıştım..Kursun olduğu şehirlerde(Erzurum,Mersin) Eğitim Enstitüsü olduğu için orada kalmıştık..Konaklama,yemek vs. herşey ordan karşılanmıştı..Kursun son günü de yolluklarımızı almıştık..

Sayın hocalarım bende geliyorum. Konaklama, yolluk vb. masraflar kurs sonunda nakit veya bir süre sonra hesabınıza geçmek suretiyle verilliyor. Saygılarımla... Görüşmek dileğiyle...

Kamil AYDIN
Gölcük Teknik ve End. Mes. Lisesi.
Bilişim Tek. Öğrt.

Kıyafet hususunda ne yapsak daha iyi olur. Takım elbiselerimizi de götürelimmi. Yoksa genelde gerek olmuyormu. Bu konuda arayıp sorabileceğim yer neresidir?

engin20020' Alıntı:
Kıyafet hususunda ne yapsak daha iyi olur. Takım elbiselerimizi de götürelimmi. Yoksa genelde gerek olmuyormu. Bu konuda arayıp sorabileceğim yer neresidir?

hocam bende benzer soruları Erdal Bey'e mail attım ama henüz kendisi bana dönüş yapmadı ben de merak ediyorum

hocam cevap gelirse mutlaka bizimle paylaşırmısın. ayrıca okulunuza yazı geldimi kursla ilgili. henüz bana gelmedi de. ayrıca perşembe öğleden sonra galiba tatil cumada tatil. çarşambaya kadar bir belge gelmesi gerekir değilmi?

engin20020' Alıntı:
hocam cevap gelirse mutlaka bizimle paylaşırmısın. ayrıca okulunuza yazı geldimi kursla ilgili. henüz bana gelmedi de. ayrıca perşembe öğleden sonra galiba tatil cumada tatil. çarşambaya kadar bir belge gelmesi gerekir değilmi?

belge henüz bizim okula da gelmedi, ben hanımın kpss sınavı dolayısıyla pazar öğleden sonra ancak çıkabileceğim yola umarım şu resmi yazı işi sıkıntı çıkartmaz

gideceğiniz yer hizmet içi eğitim üns. değilse ki öyle gözküyor bi okulda olacaksa eğitim rahat bi şekilde gidip gelmenize izin vereceklerini sanmıyorum. bilgi almanızda fayda var.

Arkadaşlar yazı dün okula gelmiş bugün imzalayacağım.Ancak halen bazı soru işaretlerimiz var. Bu konularda ne yapacaz. Kılık kıyafet, ders hangi saatlerde, saat kaça kadar izmirde olmalıyız, konaklama vb.

engin20020' Alıntı:
Arkadaşlar yazı dün okula gelmiş bugün imzalayacağım.Ancak halen bazı soru işaretlerimiz var. Bu konularda ne yapacaz. Kılık kıyafet, ders hangi saatlerde, saat kaça kadar izmirde olmalıyız, konaklama vb.

Kıyafet genelde serbest olur. Eğitm kurumu müdürünün yaklaşımı önemli. Aksaray'da geçen sene capriyle bile derse girenler olmuştu mesela.

Dersler genelde 9-16 saatleri arasında yapılıyor.

İlk gün sabah 8 de izmirde olmaya çalışabilirsiniz. İlk gün genelde kayıt ve yerleşim ile geçiyor. Ancak eğitimin başladığına dair bir açılış toplantısı da yapılıyor aynı zamanda.

Konaklama genelde hizmetiçi enstitüsünün misafirhanesinde karşılanıyor. Oraya vardıktan sonra kalacak yerler belirleniyor.

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. yazıyı aldım şimdi. 1 kasım saat 8 de okulda olmamız gerektiği yazılmış. hepinize iyi çalışmalar

BBNET
Geri