http://windows10loader.net/ buradaki aracı denediniz mi?mek63' Alıntı:sıfırdan kurulum maptım, (önceden lisansım yok) etkinleştirme için bir çözümü olan var mı?
nosTRa' Alıntı:Kullanan arkadaşlara başarılar. Bu arada tüm etkileşimli tahtalarda imajlar windows 10 a güncellenecek. kaçmaya çalışmayın ))
Evet hocam 1 ay önce eğitek den mail gelmişti....bznesm_srkn' Alıntı:nosTRa' Alıntı:Kullanan arkadaşlara başarılar. Bu arada tüm etkileşimli tahtalarda imajlar windows 10 a güncellenecek. kaçmaya çalışmayın ))
nasıl yani windows 7 iyiydi
hasari' Alıntı:2 Gündür kullanıyorum ben çok beğendiğimi söyleyebilirim. Biraz daha hızlandırılmış bir sistem. Diğer işletim sistemlerine alıştığımızdan biraz farklı geliyor ama alışırız.
Dip Not: HDD bölüm tablosu MBR olanlar CD den kuramayabilirler GPT ve UEFI bölüm düzeni olması gerektiği şeklinde uyarı veriyor. Bölüm tablonuz böyle ise sorun yok kuracaktır eğer MBR ise kurmuyor bu aşamada tüm diskin silinmesi gerekiyor. Diskiniz boş ve lazım olan dosya yoksa tüm bölümler silinip kurulabilir fakat önemli bilgileriniz varsa Rufus yardımıyla USB belleğe yükleyip oradan kurulum yaparsanız MBR disklere sorunsuz kuruluyor bilginize.
bu dediğiniz da sanırım aynı anda hem linüx hemde windows 10 kuramayacağımız anlamına mı geliyor.hasari
ozgur24' Alıntı:barissakallioglu' Alıntı:benim bilgisayarımda 2gb ram var, ayrıca 512mb ekran kartım ve intel çift çekirdekli işlemcim var. windows xp sistem yüklü. acaba windows 10 a geçiş yapsam performansım düşer mi. Bilgisayar windows 7 ile gelmişti, formatlayıp xp kurdum o yaklaşık 5 yıldır performansından memnunum. Yorumlarınızı bekliyorum.
hocam kurmayin bilgisayariniz kasar acmaz diye diye düsünüyorum bir cin atasözü derki calişiyorsa elleme :++:
alpi' Alıntı:Bunu iso dan kurunca nasıl etkinlestirecegiz. ..
kargasa1982' Alıntı:insider programına üye olarak teknik sürümü çıktığı andan itibaren kullanıyorum, şu an tatilde olmasam hemen son sürümünü yükleyip kullanmaya devam ederim. Eve döndüğümde ilk işim son sürümü yüklemek olacak. geçmek isteyenler düşünmeden geçsinler derim. bir çok yenilik bulunuyor. tabi bazı eski moda şeylerden ( denetim masası gibi ) halen vazgeçemeseler de yinede win7 den sonra en çok sevdiğim işletim sistemi.
GezginN61' Alıntı:Diz üstünde ekran / uyku ayarlarında sıkıntı yaşayan var mı ?
Ekrana 5 dkya , uykuyu 30 dk ya ayarlıyorum ama 5. dk da tüm sistemi uykuya alıyor.
COBOL' Alıntı:Benim elimde de n150 var.
Lakin ekran kartı olmayan, atom işlemcili bir sistem için, fazla detay programlar yüklü değilmi?
Sanırım beklentileriniz fazla yüksek olmalı ki birde ssd takmışsınız. Gerçi ssd epey rahatlatır ama atom işlemci ve grafik kartı yok, sizdede program çok.Kastıra kastıra kullandırtır vede bıktırtır.Bir excel belgesi yada 3 - 4 web sayfası bile kastırırken, ne bileyim ben, o programların açılışı ve atom işlemcide çalışması..
Neyse denemedim ama siz bilirsiniz.
COBOL' Alıntı:Seninki alışkanlık hocam, bunlar ihtiyarlık alameti.
Açılış hızı ve nette gezinti ilk rastlayacağın üstün özellikler.En yakın win versiyonu 10 a katlar.
2 ay kullan, dönmezsin geriye
Bilinmedik özel bilgimiz kaldımı? diye aslında ben merak ediyorum.coolbilgisayarci' Alıntı:COBOL' Alıntı:Seninki alışkanlık hocam, bunlar ihtiyarlık alameti.
Açılış hızı ve nette gezinti ilk rastlayacağın üstün özellikler.En yakın win versiyonu 10 a katlar.
2 ay kullan, dönmezsin geriye
Windows 10 özel bilgilerinizi ele geçirmek için üretilmiş...
COBOL' Alıntı:Chromodo yu yeni duydum.Denemeye değermi acaba? Merak ettim.
Bir yıl önce N150 üzerinde win8 64 bit denediğimi hatırlıyorum.
Bataryayı çıkartıp sistemi kapatmadan anında enerjisiz bırakıyorum.
2 gün sonra açtığımda, bios bile görülmeden direkt, oturum açılıyor ve üzerinde açık bıraktığım program, web sayfası vs. ne varsa aynen duruyor. Açılış Süresini ölçmedim ama 10 sn tutmazdı.Düşünün bir, pencereler ve programlar bile açık. Manyak bişi.
Ama şimdi orjinaline döndüm çünkü biosa bile erişemiyordum.
Neme lazım, sağlamcı olmak gerek.
Win 8- 64 bit yüklü ikenmtprogrammer' Alıntı:COBOL' Alıntı:Chromodo yu yeni duydum.Denemeye değermi acaba? Merak ettim.
2 gün sonra açtığımda, bios bile görülmeden direkt, oturum açılıyor ve üzerinde açık bıraktığım program, web sayfası vs. ne varsa aynen duruyor. Açılış Süresini ölçmedim ama 10 sn tutmazdı.Düşünün bir, pencereler ve programlar bile açık. Manyak bişi.
Chromodo, Comodo firmasının Chromium tabanlı web tarayıcısı. Chrome gibi izlemek vs. amaçlı meraklı Google kodlarından arındırılmış bir tarayıcı. Tavsiye ederim, çünkü Chrome'dan daha hızlı ve güvenli. Ne de olsa Türk firma tarafından yapılmış
N150 ile ilgili yazdıklarınız çok şaşırttı beni. Pili çıkardığınızda şarj bağlı olmuyor mu? Cevabınız hayır ise, "yok artık" derim gerçekten...
Şu anda netbook bilgisayarınızda hangi OS yüklü acaba?
COBOL' Alıntı:Win 8- 64 bit yüklü ikenmtprogrammer' Alıntı:COBOL' Alıntı:Chromodo yu yeni duydum.Denemeye değermi acaba? Merak ettim.
Chromodo, Comodo firmasının Chromium tabanlı web tarayıcısı. Chrome gibi izlemek vs. amaçlı meraklı Google kodlarından arındırılmış bir tarayıcı. Tavsiye ederim, çünkü Chrome'dan daha hızlı ve güvenli. Ne de olsa Türk firma tarafından yapılmış
N150 ile ilgili yazdıklarınız çok şaşırttı beni. Pili çıkardığınızda şarj bağlı olmuyor mu? Cevabınız hayır ise, "yok artık" derim gerçekten...
Şu anda netbook bilgisayarınızda hangi OS yüklü acaba?
2 gün elektrik şarj pil vs enerji yok
evet ve 2 gün sonra pili elektriğini tak 10 sn de açıyordum. Açık bıraktığım Web siteleri açık belgeler hepsi sanki birşey olmamış gibi masaüstünde beni bekliyordu.Bu defalarca oluyordu.Normal kapatsamda aynı açılış hızı.
Açıkçası hardiskin arızalanacağından vs korktum.
Evet şimdi
Win7 32 bit home basic, yani orjinali yüklü.