şu bulunduğumuz ortamda hala memur olarak kalmak isteyenleri anlamıyorum. bana böyle bir teklif olmadığı halde iş kurup tutturursam dahi öğretmenliği bırakmak istiyorum. dışarda öğretmenim dediğin zaman ikinci sınıf muamelesi görüyorsun artık. bakan, öğretmenliğin en cazip tarafı olan tatilimizi de elimizden almak üzereyken ne cazibesi ve garantisi kaldı öğretmenliğin allah aşkına. garanti iş v.s. babalarımızın zamanındaymış, bundan 10 sene sonra hepimiz sözleşmeli olursak o zaman görürsünüz garantiyi. valla benim kendime güvenim olsa (yazılımsal anlamda diyorum) böyle bir teklif için 2 gece düşünür sonra hop atlarım. olaki iş tutmadı 1-2 yıl yaptın bıraktın cv'nde neler yazacak bir düşün. bilmem kaç yıl öğretmenlik, bir şirkette 4000 tl maaşla veri tabanı uzmanlığı (artık iş neyse). artı kazanacağın tecrübeyle zaten istediğin yerde iş bulabilirsin (hele ki veritabanında deneyimli olarak). emeklilik için de bireysel emeklilik sistemine girdin mi istersen 10 yıl sonra emekli olursun. sonra istersen açıktan atamayı yine denersin (tabi o hakkı da elimizden almazlarsa).
sonuç; tabiki burada yazılanlar herkesin kişisel görüşü, en iyi karar başlığı açan hocamıza aittir.