idare ile problem yaşıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mert02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mert02

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kısaca anlatmak gerekirse idare ile aram biraz bozuk derslere girmemi istiyorlar bende bi kaç defa girdim sonra istekleri arttı gelmeyen her öğretmenin yerine derslere beni girdirmeye çalıştılar bende itiraz ettim. şimdi boş olan sınıfları Bt sınıfına gönderiyorlar ve kesinlikle çıkmayacaksınız diye tehdit ediyorlar. banada rehberlik görevini yap diyorlar sizce ne yapmalıyım durumu kısaca özetledim

Rehberlik görevlerinde açıkça görevler yazılı, bunun dışında görev verilemez diyor. BT sınıfındaki tüm bilgisayarlarda problem var onlarla uğraşacam, öğrenci gelse de kullanamaz bende tamirattayım de sezonu kapat.

muhalif33' Alıntı:
bırak çocuklar oynasın...
hocam mesele bırakma meselesi değil. aldığım ek derste gözleri var ha bire yatıp duruyorsun diyorlar ve 2 haftadır kaç defa gelmeyen öğretmenin dersine girdim. neymiş bu kadar ekder alıyomuşum ben kendim söylemeliymişim dersleri boş ben gireyim mi diye. kendiler yan gelip yatıyorlar keyflerini bozmak istemiyorlar. Labda onların başına bi şey gelse suçu benim üzerime atacaklar. Sınıfta kalsalar kendi sorumlulukları neden Laba alıp risk alayım ki

boş ders olayı maalesef bende de var, normalde kattaki nöbetçi öğretmen veya idarecinin girmesi gerekir. bende bu durumdan rahatsızım ancak senin yaşadığın gibi problemler yaşamamak için gelen çocukları mümkün mertebe sessiz olmak kaydıyla alıyorum. ancak yinede benim çözümüm haftanın 3 günü başka okula görevlendirme istemek oldu. fatih projesi bizde olmadığından 3 gün başka okuldayım böylece biraz kafam rahatladı çok şükür

bu norm durumları görev tanımları netleşirse belki sıkıntılar azalır, bitmez de azalır işte şu an için idareyle zıtlaşmanın sana bir fayda getireceğini düşünmüyorum sayın hocam moralini bozmamaya çalış

mert02' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
hocam mesele bırakma meselesi değil. aldığım ek derste gözleri var ha bire yatıp duruyorsun diyorlar ve 2 haftadır kaç defa gelmeyen öğretmenin dersine girdim. neymiş bu kadar ekder alıyomuşum ben kendim söylemeliymişim dersleri boş ben gireyim mi diye. kendiler yan gelip yatıyorlar keyflerini bozmak istemiyorlar. Labda onların başına bi şey gelse suçu benim üzerime atacaklar. Sınıfta kalsalar kendi sorumlulukları neden Laba alıp risk alayım ki

boş dersinde öğrenci bt sınıfına girmek istiyorsa almak zorundasın...

Hocam ipler bugün yarın kopacaktı zaten okulum ilkokul liseler dolduğu için kendi okuluma görevlendirildim. Aslında idare ile zıtlaştığımada sevindim adamların ne olduğunu öğrendim. şurda 1 ay kalmış ne olacaksa olsun artık yeni yönetmelik tam olmasada hemen hemen bütün ihtiyaçlarıma cevap verdi. sadece bu konuda biraz sorun yaşadım onuda sizlere danışmak istedim

muhalif33' Alıntı:
mert02' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:

Hocam öğrenci istemiyor idare tehditle sınıfa gönderiyor

muhalif33' Alıntı:
mert02' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:

nerde yazıyor hocam bt rehberi öğrenci bakıcılığı yapar diye

Görevi yazılı iste. Laboratuarda öğrencilerden bir tanesi fişi söküp takarken başına bir şey gelse topun ağzına seni sürerler önce.

boş derslere girmek zorunda değilsiniz..öğrenci lab a giriyorsa sende git öğretmenler odasında otur:)

Hocam öğrenci ve öğretmenlere rehberlik etmek cümlesi benim elimi kolumu bağlıyor bu konuda. Rehberlik yapmakta sıkıntı değil seve seve yaparım ama iş inada bindi. Onların isteği öğrenci rehberliği olsa hakikaten hiç düşünmeden ben alırım laba. Hatta onların söylemesine bile bırakmıyordum yapıyordum zaten

by_katliam' Alıntı:
boş derslere girmek zorunda değilsiniz..öğrenci lab a giriyorsa sende git öğretmenler odasında otur:)
Hocam o zamanda dediğim gibi öğrenci ve öğretmenlere boş zamanlarında teneffüste dahil rehberlik etmek meselesi sıkıntı yaşatıyor. rehberlik etmen gerekirken ne geziyorsun burda diycekler

nerde yazıyor hocam teneffüste dahil ifadesi. ben eğitim öğretimin yapıldığı zamanlarda rehberlik yapıyoruz diye biliyorum. Teneffüste eğitim öğretim yapılmadığından rehberlik de yapılmaz.

bırak hocam gelsinler sınıfa, ben kendim söylüyorum boş dersi olan sınıf varsa bt ye gönderin gürültü yapmasınlar diye.
öğrenciler geliyor oyun oynuyorlar veya araştırma ödevlerini tamamlıyorlar, bende internette takılıyorum, bazen soru soran öğrencilere cevap veriyorum nasıl yapılacağını anlatıyorum. (BT rehberliği yani :) )
üstelik sınıfta kalabilmek için sessiz olmaları gerektiklerini biliyorlar. işim varsa başlarında beklemiyorum bile.

bote2002' Alıntı:
Hocam rehberlik yazısının maksadı bilgisayar ve fatih projesi konusunda...

Bende onlara öyle diyorum ama gelde anlat işte açıklayıcı bi ifade değil ki kas kafalılar anlasın

hgx2' Alıntı:
bırak hocam gelsinler sınıfa, ben kendim söylüyorum boş dersi olan sınıf varsa bt ye gönderin gürültü yapmasınlar diye.
öğrenciler geliyor oyun oynuyorlar veya araştırma ödevlerini tamamlıyorlar, bende internette takılıyorum, bazen soru soran öğrencilere cevap veriyorum nasıl yapılacağını anlatıyorum. (BT rehberliği yani :) )
üstelik sınıfta kalabilmek için sessiz olmaları gerektiklerini biliyorlar. işim varsa başlarında beklemiyorum bile.

Hocam bende sizin yaptığınız gibi yapıyordum taki canımın sıkkın olduğu bir döneme kadar. Sınıf öğretmeni boşta iken beni derse gönderene kadar sizin gibi yapıyordum. Bi kaç kez olunca artık yeter dedim hakkımı arayınca da gördüm kimin ne *** olduğunu

pin_eses' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
yani bence de git öğretmenler odasına otur. labda duracaksın diye bi zorunluluk yokki.
Bi önceki sayfada verdiğim cevabı aynen yazıyorum

Hocam o zamanda dediğim gibi öğrenci ve öğretmenlere boş zamanlarında teneffüste dahil rehberlik etmek meselesi sıkıntı yaşatıyor. rehberlik etmen gerekirken ne geziyorsun burda diycekler

mert02' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:

Kardeş kendini boşa üzüyorsun, o onu dedi, bu şunu dediyle bu iş yürümez...

Hiç kimse için, hiçbir şey için üzüldüğüne değmez, kılıçı çekmen gerekiyorsa çek..

her kurumun kültürü farklıdır, kimi yerde fedakarlık yapmak gerekir, herkes kendinden bir şeyler veriyordur eyvallah gereken özveri gösterilir ama enayi yerine koyulursan orada iş biter..

Gerekiyorsa da sarı, kırmızı, cezası bedeli neyse ödenir gider..

the_korsan' Alıntı:

Hocam burda ne geziyorsun diyecekler dememin sebebi maddeyi dayanak göstererek beni haksız duruma düşürmemeleri için bu sarı kırmızı meselelerinin başıma gelmemesi için fikir istiyorum. Ha başıma gelirse bedeli neyse ödeyeceğim ama başıma gelmemesi içinde o maddelerde gözümden kaçırdığım ve beni haklı duruma çıkaracak bir şey var mı onu bilmek istiyorum. Yoksa ben işimi yaptıktan sonra kim ne demiş hiç umrum da bile olmaz

the_korsan' Alıntı:
mert02' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:

Kardeş kendini boşa üzüyorsun, o onu dedi, bu şunu dediyle bu iş yürümez...

Hiç kimse için, hiçbir şey için üzüldüğüne değmez, kılıçı çekmen gerekiyorsa çek..

her kurumun kültürü farklıdır, kimi yerde fedakarlık yapmak gerekir, herkes kendinden bir şeyler veriyordur eyvallah gereken özveri gösterilir ama enayi yerine koyulursan orada iş biter..

Doğru söze ne denir... +1

mert02' Alıntı:
pin_eses' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
yani bence de git öğretmenler odasına otur. labda duracaksın diye bi zorunluluk yokki.
Bi önceki sayfada verdiğim cevabı aynen yazıyorum

öğretmenler odasında da rehberlik edebilirsin ki sonuçta.
çok ilginç bu idareler. bizimkiler hep lab da duruyorum diye deliriyolar. çay odası lab a yakın ara sıra idare gelip bilg. öğretmeni bugün labtan çıktı mı buraya geldi mi diye soruyolar hepsini duyuyorum tabi.

bence...yönetmeliği şimdi okudum yanlış mı anladım bilmiyorum..
1- nöbet tutturulmuyormuş-----tenefüste öğrencilerin gelmesi normal
2-2 li öğretimde sadece ---sabah vya öğleden sonra rehberlik veriliyormuş süper
3-bir de boş dersi halletselermiş iyi olacakmış.

şimdilik bu hale getirmeleri bile iyi en azından görev tanımı belli

memurlar neti açarsanız memura amirin verdiği emirle ilgili açıklamalar var okuyabilirsiniz.

pin_eses' Alıntı:
öğretmenler odasında da rehberlik edebilirsin ki sonuçta.
çok ilginç bu idareler. bizimkiler hep lab da duruyorum diye deliriyolar. çay odası lab a yakın ara sıra idare gelip bilg. öğretmeni bugün labtan çıktı mı buraya geldi mi diye soruyolar hepsini duyuyorum tabi.

................. herifler....

hocam görevlendirme esasların belli; sizin sınıfa gönderebilir öğrencileri ama baslarında duracaksın diye bir sey yok görevlendirmende.. Bizde boyle sıkıntı yok, geçen sene olmustu bos ders için bende dedim ki "önce sınıf öğretmeni yoksa rehber öğretmen girsin psikolojilerini düzeltisn sonra bana gelin.. "

Mert hocam bende geçen yıl aynen sizin yaşadığınız durumları yaşadım.Önceleri idari işleri yıktılar başıma sonra boş derslere gir dediler,biraz sesimi çıkartmadım girdim ama baktım sırf ben varım diye keyfi nedenlerle izin verilip derse girmeyen öğretmenlerin derslerine sokuyorlar.Girmem dedim ne oldu,aynen çocukları laba gönderdiler.İşleri yavaşlattım bende ne dedilerse erteledim.Web sayfasına haber mi eklenecek iki günde bir haberi ekledim,idare bir evrak mı verdi oyalandım.Sorduklarında çocuklarla uğraşmaktan fırsat bulamadım dedim.Sonradan her sınıfı göndermediler ama dert bitmiyordu.Bu yıl 5 gün BTR olarak anadolu lisesindeyim kurtuldum burada çok rahatım.

parssan' Alıntı:
bence...yönetmeliği şimdi okudum yanlış mı anladım bilmiyorum..
1- nöbet tutturulmuyormuş-----tenefüste öğrencilerin gelmesi normal
2-2 li öğretimde sadece ---sabah vya öğleden sonra rehberlik veriliyormuş süper
3-bir de boş dersi halletselermiş iyi olacakmış.

şimdilik bu hale getirmeleri bile iyi en azından görev tanımı belli

memurlar neti açarsanız memura amirin verdiği emirle ilgili açıklamalar var okuyabilirsiniz.

İşte hocam bizde ilk 2 sini hallettik 3. sünü bi türlü halledemedik. Çoğu arkadaş liseye geçtiği için problem yok ama kendi okulunda kalanların diş göstermedikçe bu durumda olduklarını düşünüyorum. inşallah yanılıyorumdur

Ama sanırım @ScorpioN hocamızın dediği gibi labı bakıma alıp sezonu kapatabilirim. bakalım bu didişmenin sonucunda sarı kart görecekmiyiz

btr istifa dilekçeni ver ve sebep olarak idarenin kendi görevlerini üstüme yıkmaya çalışması ve diğer öğretmenlerle benim aramda gözetmesi gereken adaleti gözetmeyip beni kullanmaya çalışması de.İnceldiği yerden kopsun boşver hiç kafana takma....Başka okula görevlendirirler vay şunu yaparlar vay bunu yaparlar hiç sallama her haksız işlemlerini dilekçeyle at önlerine bu arada kuvvetli bir sendikaya üye ol.Sendika konusunda deneyimli ve aktif bir öğretmenle bilgi alışverişi yap ve bunu da hiç kimseden gizleme bak yavaş yavaş adam olmaya başlarlar.

Geri