idare ile problem yaşıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mert02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
eyolcu' Alıntı:
hocam görevlendirme esasların belli; sizin sınıfa gönderebilir öğrencileri ama baslarında duracaksın diye bir sey yok görevlendirmende.. Bizde boyle sıkıntı yok, geçen sene olmustu bos ders için bende dedim ki "önce sınıf öğretmeni yoksa rehber öğretmen girsin psikolojilerini düzeltisn sonra bana gelin.. "
Hocam rehber öğretmen yok sınıf öğretmenleri sinirliymiş derste çocuğun psikolojisini bozuyormuş (anlayacağınız torpilli) Bilgisayar hocası nerde diye arayıp duruyorlar

HASGUL' Alıntı:
Mert hocam bende geçen yıl aynen sizin yaşadığınız durumları yaşadım.Önceleri idari işleri yıktılar başıma sonra boş derslere gir dediler,biraz sesimi çıkartmadım girdim ama baktım sırf ben varım diye keyfi nedenlerle izin verilip derse girmeyen öğretmenlerin derslerine sokuyorlar.Girmem dedim ne oldu,aynen çocukları laba gönderdiler.İşleri yavaşlattım bende ne dedilerse erteledim.Web sayfasına haber mi eklenecek iki günde bir haberi ekledim,idare bir evrak mı verdi oyalandım.Sorduklarında çocuklarla uğraşmaktan fırsat bulamadım dedim.Sonradan her sınıfı göndermediler ama dert bitmiyordu.Bu yıl 5 gün BTR olarak anadolu lisesindeyim kurtuldum burada çok rahatım.

Allah kurtarmış hocam bende seneye lise isteyecem araya adam bile sokacam geçmek için :)

ismailt' Alıntı:
btr istifa dilekçeni ver ve sebep olarak idarenin kendi görevlerini üstüme yıkmaya çalışması ve diğer öğretmenlerle benim aramda gözetmesi gereken adaleti gözetmeyip beni kullanmaya çalışması de.İnceldiği yerden kopsun boşver hiç kafana takma....Başka okula görevlendirirler vay şunu yaparlar vay bunu yaparlar hiç sallama her haksız işlemlerini dilekçeyle at önlerine bu arada kuvvetli bir sendikaya üye ol.Sendika konusunda deneyimli ve aktif bir öğretmenle bilgi alışverişi yap ve bunu da hiç kimseden gizleme bak yavaş yavaş adam olmaya başlarlar.

Hocam onuda düşündüm ama bi kaç kendini bilmez için neden çocuğumu rızkından edeyim. Ben görevimi yerine getiriyorum istifa edersem onları ödüllendiririm. Sonuna kadar devam kararı aldım nasıl olsa 1 ay var ben onları idare edeceğime onlar benle uğraşsın

eses' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
mert02' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
bırak çocuklar oynasın...
hocam mesele bırakma meselesi değil. aldığım ek derste gözleri var ha bire yatıp duruyorsun diyorlar ve 2 haftadır kaç defa gelmeyen öğretmenin dersine girdim. neymiş bu kadar ekder alıyomuşum ben kendim söylemeliymişim dersleri boş ben gireyim mi diye. kendiler yan gelip yatıyorlar keyflerini bozmak istemiyorlar. Labda onların başına bi şey gelse suçu benim üzerime atacaklar. Sınıfta kalsalar kendi sorumlulukları neden Laba alıp risk alayım ki

boş dersinde öğrenci bt sınıfına girmek istiyorsa almak zorundasın...
nerde yazıyor hocam bt rehberi öğrenci bakıcılığı yapar diye

yaptığın öğrenci bakıcılığı değil rehberliği...boş derste , tenefüste rehberlik yapmayacaksan o görevi neden yapıyosun? Öğrenci ne zaman gelecek yanına?

Hocam tek çözüm lab.ı bakıma al uzun değil bikaç hafta sonra gönderemezler. Bilg.lara virüs bulaşmış açılmıyor hepsini kurma zorundayım de. bikaç hafta sonra ağdan virüs tekrar bulaşmış de kendini de kapatırsın laba. işin olduğu zaman çıkarsın. onlar da gönderemezler bilg. sınıfına. Kısasa kısas arkadaşım..

zafer_can' Alıntı:
Hocam tek çözüm lab.ı bakıma al uzun değil bikaç hafta sonra gönderemezler. Bilg.lara virüs bulaşmış açılmıyor hepsini kurma zorundayım de. bikaç hafta sonra ağdan virüs tekrar bulaşmış de kendini de kapatırsın laba. işin olduğu zaman çıkarsın. onlar da gönderemezler bilg. sınıfına. Kısasa kısas arkadaşım..

böyle bir durumda idareci olsam normu düşürürüm.... :)

muhalif33' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:

Böyle bir idarecim olsa hiçbir işini yapmam :)

muhalif33' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:

hocam bende yer açılırsa gideceğim. Zaten Norm fazlasıyım

mert02' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:

e daha ne düşünüyorsun kaybedecek hiçbir şeyin yok

zafer_can' Alıntı:
mert02' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:

Yer açılmıyor hocam 2 defa denedim gidemiyorum. Sadece 1 okul açıldı norm fazlasından. il içinde ise boş yer yoktu bu şartlar altında nasıl düşünmeyeyim. O sebeple yer açılırsa diye belirtiyorum

mert02' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:
mert02' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:

Yer açılmıyor hocam 2 defa denedim gidemiyorum. Sadece 1 okul açıldı norm fazlasından. il içinde ise boş yer yoktu bu şartlar altında nasıl düşünmeyeyim. O sebeple yer açılırsa diye belirtiyorum

hocam ben onu söylemedim. lab.ı bakıma alma konusunda ne düşünüyorsun daha.. Böyle idarecilere böyle yapılır..

zafer_can' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
zafer_can' Alıntı:

Böyle bir idarecim olsa hiçbir işini yapmam :)

idareci olsam işleri resmi yazıyla tebliğ ederim... :)

mert02' Alıntı:
Arkadaşlar kısaca anlatmak gerekirse idare ile aram biraz bozuk derslere girmemi istiyorlar bende bi kaç defa girdim sonra istekleri arttı gelmeyen her öğretmenin yerine derslere beni girdirmeye çalıştılar bende itiraz ettim. şimdi boş olan sınıfları Bt sınıfına gönderiyorlar ve kesinlikle çıkmayacaksınız diye tehdit ediyorlar. banada rehberlik görevini yap diyorlar sizce ne yapmalıyım durumu kısaca özetledim
Ben değil de Beden Eğitimi Öğretmeni BT Formatör Öğretmeni olduğu dönemde o öğretmene okul idaresi aynı şekilde davranıyorlardı.
İdarenin görevlendirmelere bakış açısı bu noktada önemli...

Hocam niyeti bozuk insana sende niyetini değiştirip yaklaş sorun kolayca çözülüyor.
Örnek aynı hafta 2-3 kez bilgisayarları tamir etme arıza için bilgisayarcı gelmesi gerekecek.
Kaba hesaplama yaparsak 20 ya da 30 liradan 3 arıza üstüste oldu mu müdür ne oluyoruz batıyoruz edasıyla sana ne oldu diye soracaktır.
Ertesi gün bir bakmışsınki müdürün hatasını anlamış ve senle arasını düzeltmeye yeltenecektir.
Niyetini bozana sende boz hocam hiç birşey yapamazlar :)
Etik değil ama onların sana karşı tavrı da etik değil sonuçta
Örneğin bana Labı teneffüslerde açık tut dediler ( hem müdür hem de müdür yardımcısı). ben de "ben tutamam dinlenme saatim yönetmelik böyle dedim", iki gün ısrar etti üçüncü gün pes etti müdür :)Hala teneffüslerde gidip labı açmıyorum. Öğrenci isterse uzun teneffüste anahtarı verip açtırıyorum o kadar

İşin kısası açık olmak "Boş derse girmek benim işim değil." diyip çıkacaksın bırak onlar düşünsün. Bana da nöbet tutturacaklardı ben tutmam dedim ellerinden gelse zaten affetmiyorlar işi kitliyorlar.

Sayın Hocam öncelikle Allah yardımcın olsun. Böyle problemler olunca insana okuldaki saatleri işkence gibi geliyor...
Aynı sorunları neredeyse hepimiz yaşıyoruz. Ben de zamanında yaşadım. Bir gün gözüm döndü. Müdür yardıcımızla tartıştım. Müdüre haber verilmiş. Müdür çağırdı, sordu. Neden girmedin boş derse diye. Ben de sakince normalde benim görevim olmadığını fakat yine de herşeye rağmen sesimi çıkarıp girdiğimi, o gün ise işim olduğunu ve giremeyeceğimi bildirdiğimi söyledim. Boş ders olduğunda önceden haber verilmesini, son dakikaya bırakılmamasını istedim. Ayrıca boşta sınıf öğretmeni varsa o girsin, boşta yoksa o zaman ben girerim dedim. Tatlıya bağladık.

Şu anda sabahtan müdür yardımcısı bakıyor gelmeyen öğretmen var mı diye. Gelmeyen öğretmen varsa dersi olmayan sınıf öğretmenlerine söyleyip onların girmelerini sağlıyor. Eğer yok ise bana sabahtan haber veriyor. Ben de ona göre kafamda planlayıp giriyorum. Çok kalabalık olmayan sınıflarda sözü geçen öğrencilerden 2 kişi görevlendiriyorum. Sorumluluk sizde, birşey olursa sizden bilirim diyorum. Birşey olursa şurdayım bana haber verin diyorum. Sınıfı onlar idare ediyorlar. Ben de okuldaki diğer işlerimi hallediyorum. Kalabalık sınıflarda ise bazen film izletiyorum, bazen de dışarı çıkartıp erkekleri futbola kızları voleybola yönlendiriyorum. Problemli sınıflarda ise problem çıkaran öğrencileri BT sınıfından alıyorum yanımda duruyorlar.

Bir de idarenin en çok takıldığı konu akşam diğer öğretmenlerle çıkıp gitme olayı... Ben fedakarlık yapıp biraz daha geç çıkıyorum. Hem sohbet ediyoruz, çay kahve içiyoruz hem de yapılacak birşey varsa idarenin halledemediği yardımcı oluyorum. Memnunum, onlar da memnun...

Boş derslerle ilgili bildiğim kadarıyla öncelik boşta olan Nöbetçi Öğretmenindir, boş derse o girer, ikinci öncelik boşta olan sınıf öğretmenindedir, çünkü boşta bile olsa ekdersini alıyor, sonra ki öncelik yazılmamış kurallara bağlıdır.
Örnek:geçen hafta Türkçe öğretmenimiz nöbetçiydi, müdür bey dersleri boş bir bakın hocam dedi, çok da işi, ortak sınavdı şuydu buydu derken, hocam bilgisayar odasına alın, 10 dakikaya işim bitiyor gelirim ben ilgilenirim dedim, ders yapacak olsaydı demezdim. Ders yapacağı da yoktu, gittim başlarında durdum, ödevi olan ödevini yaptı, olmayan oyun oynadı müzik dinledi..vs hocada dua etti, bu arada formatör yada BTR değilim.
Her işten de gocunmayın, bazıları sizi enayi yerine koyulduğunuzu söylese bile aslında bizim yaptığımız iyi niyet ve öyle de olmalı, sürekli Öğretmenler birilerini başkaları ile karşılaştırır hale geldi, rehberlikçi yatıyor, müdür oturuyor, türkçeci uçuyor, matematikçi testi yansıtıp dersi oradan kolay kolay işliyor. Ama herkesin zoruna giden BTR olup derse girmeden ekders alınması, rehberlikçileri de çoğu sevmez ama araları iyidir,sebepleri de farklı farklı olur.. derslerimizin değeri, notu, ders saati artmadıkça BTR veya Formatörlük ortada olduğu sürece bunlar başımıza gelmeye devam edecek.
Çok iyi bir okulum vardı istesem Öğretmenlerler birlikte okuldan çıkabilirdim, müdürümde durma hocam işine bak diyordu, ne onların yüzü nede benim yüzüm yere bakmasın diye, boş lab'da bile 16:30'a kadar okuldan çıkmaz, sonrasında da biraz muhabbet eder okuldan çıkardım. çünkü gerçekten işim olduğunda bir gün bile gitmesem olur durumdaydım ki bir gün izin istedim ne izni geldiğinde haber ver yeter diyeek kadar babayiğit insanlardı.
artık başka bir yerde başka koşullardayım, ücrete ihtiyacım olmasına rağmen yeni bir yer ve nasıl davranacaklarını bilmediğimden BTR olmadım, iyi ki olmamışım çünkü bu tip şeyler başıma gelecekti, hatta şimdi bile geliyor,ancak görevim olmadığı halde yaptığım için değer görüyorum, görevimmiş gibi düşünselerdi aynı şeyleri bende yaşardım, çünkü dayatma ile iyi niyet kalkıyor, yerini görevi yapsın oluyor. sonra zamanla "enayi" miyim boştaki diğer öğretmen girmiyorken ben niye giriyoruma dönüyor iş. halbu ki bu bir konuşma ve iyi niyetle kolayca çözülecek bir olay, iş inada bindiğinde ise artık dönüşü ve huzuru olmayan bir yol maalesef. o yüzden

@yalcinbayrakci hocamın çözümü kendi ortamına göre iyi bulmuş, her ortamın farklı çözümleri muhakkak vardır.

Geri