iks ile ilgili açıklama ve belgeler

Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar meb in yeni saçmalığı iks(ilköğretim kurum standartları) artık çaışmaya başladı, ben de iks ile ilgili kurs alanlardanım. kurs sonunda bizlere iks ile ilgili dökümanlar verildi, bu belgeler içinde iks nin çalışma planı, veri girişinini nasıl yağpılacağı, öğretmen-öğrenci-idare ve veli nin görevlerini anlatan sunular var, ayrıca sıkça sorulan sorular diye bir sunu var. oldukça bilgilendirici, işin sevinidiren kısmı bu işin bilgisayar öğretmeni veya formatörle fazla ilgisinin olmaması, bu işte asıl sorumlu rehber öğretmen veya sınıf/şube rehber öğretmenidir diye bir belgelerde çoğu yerde vurgulanmış. belgeleri burdan paylaşıyorum, aslında 50mb kadar belge var ancak ben sadece işimize yarayacak olanları paylaşmak istedim. size işi yıkmak isteyen olursa bu belgelerden destek alarak işin ne olduğunu, sistemin nasıl çalışması gerektiğini anlatabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sisteme giriş yapamayan veliler için form oluşturup doldurtmamız gerekiyor arkadaşlar. bu yüzden ben okulum için form oluşturdum ve velilere gönderdik. ekte sunuyorum. eğer sizde de sorular aynıysa kullanabilirsiniz...çünkü kurum türüne bağlı olarak sorular değişiyor.
buyrun
kurumum:NORMAL ÖĞRETİM YAPAN TEK ŞUBEDEN OLUŞAN BİR İLKÖĞRETİM OKULU
bir teşekkür yeter :oops:

Ekli dosyalar

@elrond hocam, okul türünüz ne görünüyor ? Tek şubeli, çok şubeli, normal, iki öğretim, birleştirilmiş vs vs

;) kolay gelsin...dün veliler hariç tüm okulu bitirdim hocam gerisi sınıf öğretmenlerine kaldı artık.

elrond' Alıntı:
@the_korsan hocam. "tek şubeli normal eğitim veren bir kurum"
hocam kurumumuzu nasıl öğreniyoruz.ben mevcut durum giriş ekranından form adının NORMAL TEKLİ MEVCUT DURUM yazdığını gördüm.sizin kurumunuzla aynı oluo sanırım dimi bi yanlışlık olmasında...

Bilenlere bir sorum olacak.
Anladığım kadarıyla değerlendirme işini okuldaki tüm öğrenciler değil sistemin seçtiği öğrenciler yapacak. Veliler de aynı şekilde sistem tarafından seçilecek veliler olacak.
Bir de veli ile öğrenci sayısı eşit olacak denilmiş. Ben böyle deyince seçilen öğrencilerin velileri direk seçilmiş sayılacak sandım. Sanırım yanlış anlamışım.
Seçilen öğrencilerin velileri değerlendirmeye alınmamış bizim okulda. Veliler farklı... Sizde de öyle mi acaba???

the_korsan' Alıntı:
Eyvallah hocam ellerin dert görmesin, bizim ilçedeki kurumların tümünde veli-öğrenci sayfaları hala açılmıyor :|

Hocam listeleri oluşturduktan sonra altta onay bölümü var oradan onayladı mı idarecileriniz. onaylamayınca veli ve öğrenciler giriş yapamıyorlar

sayılarının eşit olup olmadığını tam olarak bilemiyorum hocam, yalnız seçilen öğrencilerle, öğrenci velileri farklı olacağı seminerde bilgi olarak verilmişti bizlere.

boteakif' Alıntı:
Bilenlere bir sorum olacak.
Anladığım kadarıyla değerlendirme işini okuldaki tüm öğrenciler değil sistemin seçtiği öğrenciler yapacak. Veliler de aynı şekilde sistem tarafından seçilecek veliler olacak.
Bir de veli ile öğrenci sayısı eşit olacak denilmiş. Ben böyle deyince seçilen öğrencilerin velileri direk seçilmiş sayılacak sandım. Sanırım yanlış anlamışım.
Seçilen öğrencilerin velileri değerlendirmeye alınmamış bizim okulda. Veliler farklı... Sizde de öyle mi acaba???

Bizde de durum aynı hocam verilen kursta seçilen öğrenci(artık çocuk diye geçiyor)nin velisi olacak denmişti ama veliler arasındanda rast gele seçiliyor..eğer veli sayısı eksikse e okul veli bilgilerinde eksiklikler vardır

veli sayısı ile öğrenci sayısı bizde de tutmadı, 50 öğrenci, 51 veli seçilmiş görünüyor. bu acaba bizimle ilgili bir sıkıntı mı, düzeltmemiz gerekiyor mu ve nasıl düzeltilecek ilen var mı?

Hocam birde bu formu doldururken işaretleri sırayla mı işaretlemek zorundayız yoksa hepsini okuyup en uygun olanı mı işaretlemeliyiz. Yani varlık seçeneğini işaretlemeden direk yarar seçeneğini işaretlemenin bir sakıncası var mı?

Selam
öğretmenlerin dolduracağı formu da verebilirmisiniz yada sistemden cıktı almanın bir yolu var mı? inceleyip öyle giriş yapmak daha iyi olacak hatalar ortadan kalkacak.Girişler çok hızlı olacak

ben en uygun olanını seçerek doldurdum , zaten tek seçeneği işaretleyebiliyorsunuz, formu doldurma işlemi bittikten sonra dönüş yok , boş da bırakamıyosunuz .

arkadaşlar kurumumda ilgili linklere tıklamama rağmen ne öğrenci ne de veli listeleri oluşmuyor.

Arkadaşlar biliyorsunuz İKS de VELİ lere yönelik soruları excel olarak yayınlamıştım. Fakat bir kaç gün önce soruların yerleri değiştirildi...ve formu tekrar düzenledim...kolay gelsin.
BUYRUN

Ekli dosyalar

BBNET
Geri