ilk kazamı yaptım:(

Kodla Büyü

şeffaf

Seçkin Üye
Seçkin Üye
sabah geç kalmışlığın acelesiyle evden çıkıp sitenin bahçesindeki arabamı iki aracın arasından arka arka çıkarmaya çalışırken çıkan başka bir araca çarptım. adamın arka kapısında hasar oluştu, adam arabayı 1 m kadar ileri çekti. ben de inip özür dileyerek tutanak tutalım foto çekelim dedim adam, ısrarla bedelini öde diye tutturdu. Ben de öyle şey olmaz tutanak tutalım dedim benim arabada tutanak kağıdı yoktu, kendinde vardı, bunu kabul etmedi, bedelini ödemezsen ben de senin arabana zarar vericem böylelikle ödeşiriz diye tehditler savurdu sert sert konuştu. herkes şahit sen çarptın diyo başka bişi demiyor. ben zaten hatamı kabul ediyorum ama tutanağı sigorta şirketi için tutmamız lazım dedim, amaç kendini temize çıkardmak dedi bir sürü alakasız şey saydı çeki gitti. tedirgin oldum plakasını aldım biyere başvurmam lazım mı acaba, eşim de iş dolayısıyla yurt dışında ona bişi sölemek istemiyorum şimdilik, moralim bozuldu..

teşekkür ederim arkadaşlar, hatalıyım bu kesin ama adam seninkine de zarar vericem diyince tedirgin oldum, manyak çok memlekette.

aynen hocam magandaya denk geldin yada ya sigortası yok yada muayenesi geçmiş belgelerinde eksiklik vardı yoksa onluk bir durum yok tutanak tutmanızda kesin çekindiği bişi var. ama siz eğer sizin aracınıza zarar vermesinden şüpheleniyorsanız karakola yada savcılığa plakasıyla beraber şikayette bulunabilirsiniz tehdit etti diyerek.

en az on defa tutanak için ısrar etmişimdir, arada bir arabaya yanaştı "napalım tamam" der gibi sonra bi daha başa sardı aynı şeyleri söyledi. ben de kıllanmadım değil.

Adamın arabasına çarpmışsınız adamda haklı olarak sinirlenmiş belki abartıya kaçmış olabilir normal değil ama bunlar olağan şeyler. Şikayet edeceğim bilmem ne yapacağım olaylarını geçin zira siz suçlusunuz. Adam sorsun eğer hasar büyük değilse parasını elden verin yok fazla ise de bir yolunu bulup ikna edin tutanağınızı yazın, sigortaya başvuru yapsın.

Öncelikle geçmiş olsun Sayın Hocam. Karşı tarafın hasarını senin sigorta veya kasko ödeyeceği için mutlaka tutanak tutmanız lazım ve sizin sigortacınıza vermeniz lazım. Ondan sonra araba tamir edilir ve tüm işleri sigortacı takip eder.

Adamın arabasına çarpmışsınız adamda haklı olarak sinirlenmiş belki abartıya kaçmış olabilir normal değil ama bunlar olağan şeyler. Şikayet edeceğim bilmem ne yapacağım olaylarını geçin zira siz suçlusunuz. Adam sorsun eğer hasar büyük değilse parasını elden verin yok fazla ise de bir yolunu bulup ikna edin tutanağınızı yazın, sigortaya başvuru yapsın.
:+1:

kızgınlıkla yapmış da olabilir hocam sitede yada apartmanda
onu tanıyan birileri yok mu
uzlaşırsınız inşallah
ben çok anlamam ama,
sigorta için kaza yapmadan geçerse, öteki sene indirim alabiliyordunuz
miktar az ise elden de verebilirsiniz.

Arabistan'da böyle ufak kazalarda, gülüp geçiyormuş her iki tarafta :)
enteresan geldi bana

Adamın köpürmesinin tek sebebi ya sigortası yok ya ehliyeti yada başka yasal sıkıntısı var.

Acaba karşıdaki aracın trafik sigortası felanmı geçtide böyle trip attı size. siz kusurlusunuz ama sanırım o şahsında evrak eksiği var gibi geldi bana :) yoksa kendi kaskosuyla yaptırır sonra sizin sigortanız ona öderdi yani.

The Formator' Alıntı:
Arabistan'da böyle ufak kazalarda, gülüp geçiyormuş her iki tarafta :)
enteresan geldi bana
onlarda para çok herşey ucuz..
bizim markette yarım litrelik suya verdiğimiz parayla onlar 2-3 litre yakıt alıyor..
ayrıca öyle bir toplum olduk ki, yolda sokakta kazara iki adamın omzu birbirine çarpsa cinayetle sonuçlanabilir..

easytr' Alıntı:
hasari iyi okumamışsın dostum, arkadaş kaza yaptığı için şikayet edeceğim demiyor, tehdit edildiği için şikayetten bahsetmiş.ayrıca hasarın elden verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. yasal olarak tutanak tutulur,eksper karar verir. böyle magandalara para vermeyi bile kabul edersen 100 liralık hasara 500 isterler. ayrıca tutanak tutmak istemediğine göre alkollü olabilir,ehliyeti olmayabilir,sigortası-evrağı eksik olabilir.

koyunu güden kurdu görür. kaza yapabilirsiniz, hasarsız son model aracınıza çarpabilirler. sinirlenip tehdit etmenizi gerektirmez bunlar.
Sinirli anında söylediği açıkça görülüyor zaten gerçekten bu adam gelip o araca zarar verir mi yani. :)

Aynı apartmanda oturuyorsun neredeyse her gün karşılacaksın adamla. Peki bir beyin fırtınası yapalım var sayalım ki hocamız beni tehtit etti diye şikayet etti delil nerede şahit nerede?
Adam karşı savunmada hem aracıma çarptı hemde o beni tehtit etti derse ne diyeceksiniz sizce yargı kimi haklı görür. Ayrıca hem adam zararını aldığı gibi birde tazminat davası açıp aracın değeri düştüğü kadar bel talep etme hakkına sahip oluyor.
Yani öyle bende biliyorum hocam git şikayet et demeyi ama bu işin orta yolunu bulmasını tavsiye ediyorum. Normal olan budur. Dava masrafı avukat masrafı dava süreci siz hesap edin artık. :)

NOT: Ayrıca adamın evrak eksikliği sadece bir olasılık kesin bir şey yok.

hocam öncelikle geçmiş olsun. eşinize söylemediğiniz yazmışsınız bence eşiniz kesinlikle bilmeli. ilerde bir sıkıntı çıkabilir aracı satarken falan. magandaya gelincede boşverin atıp tutuyordur. "tutanak tutuyorsan tut ben sigortaya dünya kadar para verip bir de sana para veremem." deyip geç. aracına zarar verirse zaten tehdit etmiş şikayetçi olursun. birde komşunmuş araya onu tanıyan birilerini sokup işleri yoluna sokabilirsiniz.

adam elli yaşlarında bişeydi önce çok sakin davrandı ve bedelini ödeyin dedi, ben tutanaktan bahsedince asabileşti. suçlu olduğumu kabul ediyorum ama cahilliğin de anlamı yok yani yolu yordamı neyse o ben ne bileyim hasarım kaç para olduğun, ben şu anda tedirginliğimin derdindeyim...
uzlaşma yoluna da girmedi sordurayım ne kadarsa konuşur anlaşırız falan gibi bişey de yok, ben ödemekten kaçmıyorum ki usul oysa o da yapılır ama adam oracıkta bekledi karşılığını ve vermezsen ben de seninkine aynısını yaparım dedi.

şeffaf' Alıntı:
adam elli yaşlarında bişeydi önce çok sakin davrandı ve bedelini ödeyin dedi, ben tutanaktan bahsedince asabileşti. suçlu olduğumu kabul ediyorum ama cahilliğin de anlamı yok yani yolu yordamı neyse o ben ne bileyim hasarım kaç para olduğun, ben şu anda tedirginliğimin derdindeyim...
uzlaşma yoluna da girmedi sordurayım ne kadarsa konuşur anlaşırız falan gibi bişey de yok, ben ödemekten kaçmıyorum ki usul oysa o da yapılır ama adam oracıkta bekledi karşılığını ve vermezsen ben de seninkine aynısını yaparım dedi.
Hiç canınızı sıkmayın akşama tanıdık birin yollayın uzlaşma yoluna gidin adamında siniri geçmiştir. :)

aracınıza zarar verirse gidip şikayet edersiniz sonuçta itiraf etmiş...
Bir de tutanaktan çekiniyorsa belli ki ya aracında eksik gedik var ya da dolandırıcı.Bu tip dolandırcılar çıkmış artık.Otoparklarda park yerinden çıkanlara çarpıp sen suçlusun deyip zorla para koparmaya çalışan tipler türemiş...

excalibur27' Alıntı:
hocam öncelikle geçmiş olsun. eşinize söylemediğiniz yazmışsınız bence eşiniz kesinlikle bilmeli. ilerde bir sıkıntı çıkabilir aracı satarken falan. magandaya gelincede boşverin atıp tutuyordur. "tutanak tutuyorsan tut ben sigortaya dünya kadar para verip bir de sana para veremem." deyip geç. aracına zarar verirse zaten tehdit etmiş şikayetçi olursun. birde komşunmuş araya onu tanıyan birilerini sokup işleri yoluna sokabilirsiniz.
hocam olay eşimden gizlemek değil, ben arıyamıyorum yurtdışını o arıyor. arayınca söyleyeceğim zaten keşke burda olsa da hemen haberi olsaydı :(

easytr' Alıntı:
hasari' Alıntı:
easytr' Alıntı:
hasari iyi okumamışsın dostum, arkadaş kaza yaptığı için şikayet edeceğim demiyor, tehdit edildiği için şikayetten bahsetmiş.ayrıca hasarın elden verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. yasal olarak tutanak tutulur,eksper karar verir. böyle magandalara para vermeyi bile kabul edersen 100 liralık hasara 500 isterler. ayrıca tutanak tutmak istemediğine göre alkollü olabilir,ehliyeti olmayabilir,sigortası-evrağı eksik olabilir.

koyunu güden kurdu görür. kaza yapabilirsiniz, hasarsız son model aracınıza çarpabilirler. sinirlenip tehdit etmenizi gerektirmez bunlar.
Sinirli anında söylediği açıkça görülüyor zaten gerçekten bu adam gelip o araca zarar verir mi yani. :)

Aynı apartmanda oturuyorsun neredeyse her gün karşılacaksın adamla. Peki bir beyin fırtınası yapalım var sayalım ki hocamız beni tehtit etti diye şikayet etti delil nerede şahit nerede?
Adam karşı savunmada hem aracıma çarptı hemde o beni tehtit etti derse ne diyeceksiniz sizce yargı kimi haklı görür. Ayrıca hem adam zararını aldığı gibi birde tazminat davası açıp aracın değeri düştüğü kadar bel talep etme hakkına sahip oluyor.
Yani öyle bende biliyorum hocam git şikayet et demeyi ama bu işin orta yolunu bulmasını tavsiye ediyorum. Normal olan budur. Dava masrafı avukat masrafı dava süreci siz hesap edin artık. :)

ben hem birisinin arabasına çarpıp hemde onu tehdit mi edeceğim. çarpılan tehdit eder, çarpan etmez. istisna olsa bile hukuk o durumda hangisinin daha mantıklı olduğuna çok rahat karar verir, şikayet edenin hikayesi üzerine kurulur davalar.

değer kaybıyla ilgili klozlar kaskolarda mevcut. isterse onuda talep edebilir. bu mağdurdan karşı taraftan para istemesine cevaz vermez kaza anında.

burada iş dava masrafının hesabı değil. hak- hukuk mücadelesi. öyle her magandaya baskın gelince cüzdanı açıp para ödeyelim o zaman mahkeme masrafı var diye
Adama durduk yere çarpmış sence kim haklı?
Sinirli anında söylediklerini destekmiyorum ama adı üstünde sinir. İsterse dava yolunu gitsin bakalım kim haklı çıkacak. Yada daha kolayı var avukata danışsın. Görünen köyün klavuza haceti yoktur. :)

ismailt' Alıntı:
aracınıza zarar verirse gidip şikayet edersiniz sonuçta itiraf etmiş...
hocam benim tedirginliğim de bu konuda beklemeli miyim yoksa hemen mi bir yerlere şikayet etmeliyim, okuldaki arkadaşlara bahsedince takma boş ver bişey yapamaz filan diyor herkes ama gel de takma :( .

hasari' Alıntı:
easytr' Alıntı:
hasari' Alıntı:
easytr' Alıntı:

ben hem birisinin arabasına çarpıp hemde onu tehdit mi edeceğim. çarpılan tehdit eder, çarpan etmez. istisna olsa bile hukuk o durumda hangisinin daha mantıklı olduğuna çok rahat karar verir, şikayet edenin hikayesi üzerine kurulur davalar.

değer kaybıyla ilgili klozlar kaskolarda mevcut. isterse onuda talep edebilir. bu mağdurdan karşı taraftan para istemesine cevaz vermez kaza anında.

burada iş dava masrafının hesabı değil. hak- hukuk mücadelesi. öyle her magandaya baskın gelince cüzdanı açıp para ödeyelim o zaman mahkeme masrafı var diye
Adama durduk yere çarpmış sence kim haklı?
Sinirli anında söylediklerini destekmiyorum ama adı üstünde sinir. İsterse dava yolunu gitsin bakalım kim haklı çıkacak. Yada daha kolayı var avukata danışsın. Görünen köyün klavuza haceti yoktur. :)
haklılığı tartışmıyoruz hocam, ben suçluyum büyük ihtimal ama ben geri geri çıkarken adamda sağımdan geliyormuş, ben onu hiçbir şekilde görmedim dikkatsizlik yaparak o da iç uyarmadı kornayla filahan yani pek bilgim yok amabu konularda ama duran arabaya çarpmadım ben

Arkadaşım hiç kasma ben de kaza yaptım hatta kavga ettim öküzün biriyle suçu da ona verdiler zaten... baktım olay anında adamla iyice birbirimize girecez aradım polisi adli bir olaya dönüştü kavga tehdit var dedim, trafik polisi asayiş geldi, eleman da ben tutanak tutmam falan dedi sonra kuzu kuzu imzaladı... polisi görünce piston aşağı indi yani:) canınızı sıkmayın böyle bir durumda, zaten suç sizde ise sigorta karşı tarafın hasarını karşılar, tutanak tutmazsa cepten öder, tehdit etmiş öküz, polise zabıt tutturup savcılığa bildirin yeter(zaten savcılığa intikal edince polis zaptıyla göz altına alıyorlar)...

LionKing' Alıntı:
Arkadaşım hiç kasma ben de kaza yaptım hatta kavga ettim öküzün biriyle suçu da ona verdiler zaten... baktım olay anında adamla iyice birbirimize girecez aradım polisi adli bir olaya dönüştü kavga tehdit var dedim, trafik polisi asayiş geldi, eleman da ben tutanak tutmam falan dedi sonra kuzu kuzu imzaladı... polisi görünce piston aşağı indi yani:) canınızı sıkmayın böyle bir durumda, zaten suç sizde ise sigorta karşı tarafın hasarını karşılar, tutanak tutmazsa cepten öder, tehdit etmiş öküz, polise zabıt tutturup savcılığa bildirin yeter(zaten savcılığa intikal edince polis zaptıyla göz altına alıyorlar)...
teşekkürler hocam, ne yapacakları belli olmazz böylelerinin okulum köyde arabayı salıya kadar okulda bırakmayı düşünüyorum gece uykularım kaçacağına, eşim salı gelecek sonra alırım arabayı.

Geçmiş olsun. Yapacağınız şey aslında çok basitti: tutanak tutmaya yanaşmıyorsanız ben trafiği çağıracağım, eğer siz ille de gitmek istiyorsanız gidebilirsiniz diyecektiniz. Ardından bir de fotoğraf çekecektiniz. Ekip gelip tutanağını tutunca siz haklıysanız sizin zararınız (eğer varsa) kendi kaskonuz (eğer varsa) tarafından karşılanacaktı. Karşıdakinin zararı ise sizin trafik sigortanız tarafından karşılanacaktı artı olarak kaza yerini terketmekten bu magandaya bir de trafik cezası kesilecekti.

Haklı da olsanız haksız da olsanız bu tür kazalarda KİMSEYE PARA VERMEYİN. Trafik sigortası ne için var?

sizin arabanızın ve çarptığınız adamın araç marka ve modelleri nedir ? ona göre bir yorum geliyor aklıma.

kesin ehliyeti yoktur...
bende % 100 suçlu olduğum kazada karşı tarafın ehliyeti olmadığı için % 100 suçsuz oldum

hocam, eğer kazada suç sizde ise ve kaza yaptığınız araç model olarak pahalı bir araç ise kusura bakmayın bende çok sinirlenirdim. Olay sadece kaza yaptığınız aracın hasar miktarını ödemek değil. Birde çarptığınız aracın hasar miktarı sigortadan ödeneceği için aracın hasar kaydı oluşacaktır. Bu da ilerde satış yaparken değer kaybına sebeb olacaktır. Bu da hiç hatası olmayan araç sahibinin canını sıkar doğal olarak. Ben olsam aracımda kaza nedeniyle maddi kayıp olduğu için sizden bir de tazminat talebinde bulurdum. Öyle kaza yap, sonra sigorta öder deyip aradan sıyrılmak kolaycılıktan başka bir şey değil. Hasarlı araç sahinin kendi aramız da halledelim demesinin altında Türkiye de insanların hukuka olan güvensizliğinden ya da kendi haklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor.

easytr' Alıntı:
ilk cümlemde hata yaptım tam okuyamamışım demek yerine, bir magandayı haklı çıkarabilmek adına beyin sınırlarını zorlayarak senaryolar yazma hasari. sen böyle bir adam değilsin
Ben gerçekleri konuşuyorum hak hukuk diyorsan adam haklı. Kafamdan da senaryo oluşturmuyorum sadece olayın bir adım ötesini görüyorum.

easytr' Alıntı:
çarpanın haksız olduğu, çarpılanın ise hem tutanak tutmaması,para istemesi,tehdit etmesiyle beraber olay sonrası haksız olduğu bir durum. ben başından beri bunu savunuyorum. sense tam tersini. görünen köy klavuz istemiyor ama köyü göremeyen sensin dostum. başından beri yazdıklarını oku.
Tutanak tutulmasını neden desteklemeyeyim diyorum ki kendisi ile uzlaşın bu ne demek ya ücretini ödeyin yada tutanağı akşam dönüşte tutun.

Geri