xtasy' Alıntı:Adamın köpürmesinin tek sebebi ya sigortası yok ya ehliyeti yada başka yasal sıkıntısı var.
bence de birşeyler var ki istememiş, zaten çekip gitmiş en sonunda parayı da gözden çıkarmış
xtasy' Alıntı:Adamın köpürmesinin tek sebebi ya sigortası yok ya ehliyeti yada başka yasal sıkıntısı var.
Bilmem hangi kanun kapsamında eğer yaralı ve ölüm yoksa tutanağı kendiniz tutmalısınız deyip gelmiyorlar.yataylimit' Alıntı:Geçmiş olsun. Yapacağınız şey aslında çok basitti: tutanak tutmaya yanaşmıyorsanız ben trafiği çağıracağım, eğer siz ille de gitmek istiyorsanız gidebilirsiniz diyecektiniz. Ardından bir de fotoğraf çekecektiniz. Ekip gelip tutanağını tutunca siz haklıysanız sizin zararınız (eğer varsa) kendi kaskonuz (eğer varsa) tarafından karşılanacaktı. Karşıdakinin zararı ise sizin trafik sigortanız tarafından karşılanacaktı artı olarak kaza yerini terketmekten bu magandaya bir de trafik cezası kesilecekti.
Haklı da olsanız haksız da olsanız bu tür kazalarda KİMSEYE PARA VERMEYİN. Trafik sigortası ne için var?
The Formator' Alıntı:Arabistan'da böyle ufak kazalarda, gülüp geçiyormuş her iki tarafta
enteresan geldi bana
etiket59' Alıntı:hocam, eğer kazada suç sizde ise ve kaza yaptığınız araç model olarak pahalı bir araç ise kusura bakmayın bende çok sinirlenirdim. Olay sadece kaza yaptığınız aracın hasar miktarını ödemek değil. Birde çarptığınız aracın hasar miktarı sigortadan ödeneceği için aracın hasar kaydı oluşacaktır. Bu da ilerde satış yaparken değer kaybına sebeb olacaktır. Bu da hiç hatası olmayan araç sahibinin canını sıkar doğal olarak. Ben olsam aracımda kaza nedeniyle maddi kayıp olduğu için sizden bir de tazminat talebinde bulurdum. Öyle kaza yap, sonra sigorta öder deyip aradan sıyrılmak kolaycılıktan başka bir şey değil. Hasarlı araç sahinin kendi aramız da halledelim demesinin altında Türkiye de insanların hukuka olan güvensizliğinden ya da kendi haklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor.
Ben işin yolu yordamını anlattım. @şeffaf hocamın tehdit ettiği şeklinde bir şey söylemedim. Adamın karakolda vereceği ifanın tahminini yürüttüm. Dönüp tekrar okuyabilirsin.easytr' Alıntı:her iki kişininde haklı olduğu durumlarda var, haksız olduklarıda. arkadaş tehdit edildim diyor, sen diyorsun ki hem suçlusun hemde tehdit ediyorsun diyorsun. başından beri içinde olduğun yanlışı görmek yerine maganda savunur hale döndün haberin yok
Hocam hiç sorun etmeyin yarına kadar her şey çözülür. Akşam işin oluruna gidin ne siz nede o uzatmasın.şeffaf' Alıntı:çok kötü bişeymiş sabahtan beri farklı bir alemde yaşıyor gibiyim
Yanlış anlamaları çıkartırsak aynı tarafta olduğumuz anlaşılır.easytr' Alıntı:neyse hasari, geçmiş mesajları okuyup tekrar uzatmıyorum.sen benim ne demek istediğimi anladın. kazayı yapan arkadaşta anladı
hasari' Alıntı:Bilmem hangi kanun kapsamında eğer yaralı ve ölüm yoksa tutanağı kendiniz tutmalısınız deyip gelmiyorlar.
aynen maksyapnenxtasy' Alıntı:Adamın köpürmesinin tek sebebi ya sigortası yok ya ehliyeti yada başka yasal sıkıntısı var.
erkantuzcu' Alıntı:etiket59' Alıntı:hocam, eğer kazada suç sizde ise ve kaza yaptığınız araç model olarak pahalı bir araç ise kusura bakmayın bende çok sinirlenirdim. Olay sadece kaza yaptığınız aracın hasar miktarını ödemek değil. Birde çarptığınız aracın hasar miktarı sigortadan ödeneceği için aracın hasar kaydı oluşacaktır. Bu da ilerde satış yaparken değer kaybına sebeb olacaktır. Bu da hiç hatası olmayan araç sahibinin canını sıkar doğal olarak. Ben olsam aracımda kaza nedeniyle maddi kayıp olduğu için sizden bir de tazminat talebinde bulurdum. Öyle kaza yap, sonra sigorta öder deyip aradan sıyrılmak kolaycılıktan başka bir şey değil. Hasarlı araç sahinin kendi aramız da halledelim demesinin altında Türkiye de insanların hukuka olan güvensizliğinden ya da kendi haklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor.
"Öyle kaza yap, sonra sigorta öder deyip aradan sıyrılmak kolaycılıktan başka bir şey değil" aslında bu kolaycılık değil zor olanı. Sigortanın resmi prosedürü baya bir can sıkıcıdır. Ayrıca sigorta garanti demektir. Adamın sözüne güvenmektense o tutanağa ve çekilen resimlere güvenmek daha garantidir.
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ancak ne kadar kızarsanız kızın eğer hasar çok küçük değilse olay resmiyetle halledilir. Kaza anında farkedemediğiniz bir hasarı sonradan farkederseniz ne olacak. Geçen gün kırmızı ışıkta duruyorken adamın biri arkadan çarptı arabama. (Benim de ilk kazam İlk edepta ne yapacağımı bilemedim. İndim arabanın arkasına baktım, hiçbir şey yok. Adam da zaten mahçup. Bir problem varsa yardımcı olayım dedi, o da biraz panikti ve heyecanlıydı. Ama görünürde hiçbir şey yok. Bu durumda adamdan para isteyebilir miyim? Hayır. Adam yine de kartını verdi. İşçilerini götürdüğü için acele etti ve gitti. İnanın o şok anı ile insan akıl donması yaşıyor. Adam ne kadar iyi niyetli olursa olsun o tutanağı tutmalıydık. Niye mi? Eve gelince arabamı park ederken farkettim ki park sensörleri çalışmıyor. Park sensörlerini ucuz bir şey zannediyordum, piyasada 50-60'a alabiliyorsunuz. Servise sordum bunlar fabrika çıkışlı olduğu için tanesi 300-400 arasıdır dedi. Bundan arkada 4 tane var. Şimdi adamı arayıp bak bunları sen bozdun öde dersem öder mi sizce? İşte bu durumda kasgo işin içine girer. Evraklarınız tam ise aracınızı orjinal olarak tamir eder. Sizi adam ile hiç muhatap etmeden de adamdan (gerekirse mahkeme yoluyla) parasını alır. Benim arabama ne oldu peki, 1200 TL ona verene kadar piyasan 300-400TL çok güzel park sensörleri almaya karar verdim. Hatta pazarlığını bile yaptım. Ama sonra bir arkadaşım şu sensörleri bir oto elektrikiçiye gösterelim dedi, iyiki de demiş. Adamın orasını burasını elledi birşeyler yaptı sensörler çalışmaya başladı. Allaha şükür hem o kadar para vermedim, hem de arabamın orjinalliği bozulmamış oldu. Bu kaza da bana iyi bir ders oldu.
şeffaf' Alıntı:sabah geç kalmışlığın acelesiyle evden çıkıp sitenin bahçesindeki arabamı iki aracın arasından arka arka çıkarmaya çalışırken çıkan başka bir araca çarptım. adamın arka kapısında hasar oluştu, adam arabayı 1 m kadar ileri çekti. ben de inip özür dileyerek tutanak tutalım foto çekelim dedim adam, ısrarla bedelini öde diye tutturdu. Ben de öyle şey olmaz tutanak tutalım dedim benim arabada tutanak kağıdı yoktu, kendinde vardı, bunu kabul etmedi, bedelini ödemezsen ben de senin arabana zarar vericem böylelikle ödeşiriz diye tehditler savurdu sert sert konuştu. herkes şahit sen çarptın diyo başka bişi demiyor. ben zaten hatamı kabul ediyorum ama tutanağı sigorta şirketi için tutmamız lazım dedim, amaç kendini temize çıkardmak dedi bir sürü alakasız şey saydı çeki gitti. tedirgin oldum plakasını aldım biyere başvurmam lazım mı acaba, eşim de iş dolayısıyla yurt dışında ona bişi sölemek istemiyorum şimdilik, moralim bozuldu..
Bunu polisi aradığınızda söylersiniz. Ama gelmiyorlar tecrübe ile sabittir.yataylimit' Alıntı:hasari' Alıntı:Bilmem hangi kanun kapsamında eğer yaralı ve ölüm yoksa tutanağı kendiniz tutmalısınız deyip gelmiyorlar.
Yanlış biliyorsunuz. İki tarafın anlaşamaması durumunda trafik zabıtası çağrılır. Trafik ve çevre bilgisi öğretmeniyim.
İlgi: http://ucuzkasko.com/kasko/hangi-haller ... amaktadir/
İyi olur, toplum adına ben tşk ederim.yataylimit' Alıntı:Ben söylerim. Gelmiyoruz derlerse de memurun adını soyadını alıp http://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Ihbar.aspx adresine o karakolu şikayet ederim. Daha önce benzer bir şekilde fevri hareket eden bir karakolu şikayet etmiştim, ilgilenmişlerdi.
The Formator' Alıntı:Arabistan'da böyle ufak kazalarda, gülüp geçiyormuş her iki tarafta
İki tarafın anlaşamaması durumunda trafik zabıtası çağrılır. Trafik ve çevre bilgisi öğretmeniyim.
etiket59' Alıntı:Olan bir şey varsa o da arkadaşımızın dikkati dağınık bir şekilde trafiğe çıkmış olması ve kaza sonrasını da iyi yönetememiş olduğudur.
Geniustein' Alıntı:Öncelikle geçmiş olsun hocam. Adı üzerinde kaza , herkesin başına gelebilir.
Allah beterinden saklasın. Sigorta ve kasko bu tür hasar durumlarında zararı karşılamak üzere kullanılıyor bildiğim kadarıyla.
İki tarafın anlaşamaması durumunda trafik zabıtası çağrılır. Trafik ve çevre bilgisi öğretmeniyim.
Trafik zabıtası , trafik polisi midir yoksa bu isimle görevli başka bir görevli mi vardır?
Araçların marka / modelleri nedir acaba?
etiket59' Alıntı:Olan bir şey varsa o da arkadaşımızın dikkati dağınık bir şekilde trafiğe çıkmış olması ve kaza sonrasını da iyi yönetememiş olduğudur.
Böyle bir kaza anında , kaza sonrası daha iyi nasıl yönetilebilir?
hocam sabah hiçbir netice olmadan ayrıldık olay yerinden. Adam tehdit edince kim olduğunu sordum kişisel bilgilerini, sen kim oluyorsun resmi görevli misin(asker-polis) de soruyorsun dedi. yani civarda oturuyor olduğundan bile emin değilim. benimm park ettiğimiz yerde 1-2 görmüşlüğüm vardı aracı ama evini yurdunu bilmiyorum ne tel verdi ne aldı . adam hiçbir şeye yanaşamdı. bir daha karşılaşırmıyız bilmem. aracı arka sokağa koydum akşam 8.30 da kontrol ettim bişey yoktu sabah bakcam yine..Enteresan bir adamdı bişey analamadım bu iştenhakanotuken' Alıntı:E peki şu an durum ne? Sabahtan beri konuşuyoruz, tutanak mı tuttunuz yoksa para mı ödediniz yada arabanıza hasar mı verdi.
:+1:duyu80' Alıntı:The Formator' Alıntı:Arabistan'da böyle ufak kazalarda, gülüp geçiyormuş her iki tarafta
doğru onlar gülüp geçiyolar zira daha önnemli işleri var..Kadınlar ehliyet alırsa bakire kadınlarn sayısı azalır mı ,kız öğrenciler beden eğitimi dersine girerse ahlaksızlık patlaması yaşanır mı gibi bir sürü önemli tartışmalar onları beklerken gülüp geçiyorlar doğal olarak. :mrgreen: