hocam başkasını savunmayın...! bahsi geçen kişinin yazdıklarını tekrar okuyun anlarsınız...!!!!omd' Alıntı:Karslılara birşey dememiş ya hocam niye alınıyorsun! Karsta bunlardan çok demiş.
tayinci42' Alıntı:Müdürünüz haklı ama size bağırmamalıydı ben olsaydım hakkınızda öğrenciye laboratuvarı kullandırmamaktan işlem yapardım.. Senin malınmı öğrencileri neden engelliyorsun. Devlet o bilgisayarları oraya kullanılsın diye koydu. Kurallarına göre öğrenci kullanır, kullanacak. Kurallara uymayan öğrenciyi alır karşına konuşursun bu şekilde bilgisayarları kullanamayacağını açıklarsın. Onlar öğrenci herşeyi öğreniyorlar. Bilgisayarı, labratuvarı, yanınızdaki edebi adabı da sizden öğrenecekler. Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın. Öğrenciye hatasını söyleyin, uyarın, doğru davranışları hatırlatın, kuralları sık sık hatırlatın ondan sonra kurallara uyanlara bilgisayar kullanımında gerekirse öncelik tanıyın. bunun sebebini öğrencilere açıklayın. şu şu arkadaşlarınız labaratuvardaki çalışma kurallarına uyduklarından dolayı öncelikli olarak daha fazla bilgisayar kullanmaya hak kazandılar. sizlerdende arkadaşlarınız gibi kurallara uymanızı bekliyorum. eğer kurallara uyarsanız labaratuvar açıkken ve sizde boşken labratuvarı kullanmanıza izin veririm. Anlaştıkmı.. olumlu yanıtı almayı beklersiniz. yanıtı net vermeyenler gözünüze çarparsa tek tek sorarsınız. tekrar onlardan onay beklersiniz. öğrenciler anladılarsa onların kurallara uyup uymadığını denetlersiniz.. bir müddet sonra her öğrenci bu kurallara uyacak.. labaratuvarın oyun odası değil araştırma ve çalışma sınıfı olduğunu kabullenecekler. öğretmenseniz bu iş böyle yapılır.
hayalcisuat' Alıntı:hocam başkasını savunmayın...! bahsi geçen kişinin yazdıklarını tekrar okuyun anlarsınız...!!!!omd' Alıntı:Karslılara birşey dememiş ya hocam niye alınıyorsun! Karsta bunlardan çok demiş.
hakand77' Alıntı:tayinci42' Alıntı:Müdürünüz haklı ama size bağırmamalıydı ben olsaydım hakkınızda öğrenciye laboratuvarı kullandırmamaktan işlem yapardım.. Senin malınmı öğrencileri neden engelliyorsun. Devlet o bilgisayarları oraya kullanılsın diye koydu. Kurallarına göre öğrenci kullanır, kullanacak. Kurallara uymayan öğrenciyi alır karşına konuşursun bu şekilde bilgisayarları kullanamayacağını açıklarsın. Onlar öğrenci herşeyi öğreniyorlar. Bilgisayarı, labratuvarı, yanınızdaki edebi adabı da sizden öğrenecekler. Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın. Öğrenciye hatasını söyleyin, uyarın, doğru davranışları hatırlatın, kuralları sık sık hatırlatın ondan sonra kurallara uyanlara bilgisayar kullanımında gerekirse öncelik tanıyın. bunun sebebini öğrencilere açıklayın. şu şu arkadaşlarınız labaratuvardaki çalışma kurallarına uyduklarından dolayı öncelikli olarak daha fazla bilgisayar kullanmaya hak kazandılar. sizlerdende arkadaşlarınız gibi kurallara uymanızı bekliyorum. eğer kurallara uyarsanız labaratuvar açıkken ve sizde boşken labratuvarı kullanmanıza izin veririm. Anlaştıkmı.. olumlu yanıtı almayı beklersiniz. yanıtı net vermeyenler gözünüze çarparsa tek tek sorarsınız. tekrar onlardan onay beklersiniz. öğrenciler anladılarsa onların kurallara uyup uymadığını denetlersiniz.. bir müddet sonra her öğrenci bu kurallara uyacak.. labaratuvarın oyun odası değil araştırma ve çalışma sınıfı olduğunu kabullenecekler. öğretmenseniz bu iş böyle yapılır.
hocam nerdeymiş o karşına alıp konuşunca her şeyi anlayan, herşeyi öğrenen öğrenciler söyleyin de biz de oraya tayin isteyelim.anlattıklarınızdan sadece iyi bir polyanna hikayesi olur.ben size okulumuzdan bir sınıf vereyim hadi konuşun ikna edin, kuralları öğretin.bizde sizden öğretmenlik öğrenelim...
tayinci42' Alıntı:Müdürünüz haklı ama size bağırmamalıydı ben olsaydım hakkınızda öğrenciye laboratuvarı kullandırmamaktan işlem yapardım.. Senin malınmı öğrencileri neden engelliyorsun. Devlet o bilgisayarları oraya kullanılsın diye koydu. Kurallarına göre öğrenci kullanır, kullanacak. Kurallara uymayan öğrenciyi alır karşına konuşursun bu şekilde bilgisayarları kullanamayacağını açıklarsın. Onlar öğrenci herşeyi öğreniyorlar. Bilgisayarı, labratuvarı, yanınızdaki edebi adabı da sizden öğrenecekler. Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın. Öğrenciye hatasını söyleyin, uyarın, doğru davranışları hatırlatın, kuralları sık sık hatırlatın ondan sonra kurallara uyanlara bilgisayar kullanımında gerekirse öncelik tanıyın. bunun sebebini öğrencilere açıklayın. şu şu arkadaşlarınız labaratuvardaki çalışma kurallarına uyduklarından dolayı öncelikli olarak daha fazla bilgisayar kullanmaya hak kazandılar. sizlerdende arkadaşlarınız gibi kurallara uymanızı bekliyorum. eğer kurallara uyarsanız labaratuvar açıkken ve sizde boşken labratuvarı kullanmanıza izin veririm. Anlaştıkmı.. olumlu yanıtı almayı beklersiniz. yanıtı net vermeyenler gözünüze çarparsa tek tek sorarsınız. tekrar onlardan onay beklersiniz. öğrenciler anladılarsa onların kurallara uyup uymadığını denetlersiniz.. bir müddet sonra her öğrenci bu kurallara uyacak.. labaratuvarın oyun odası değil araştırma ve çalışma sınıfı olduğunu kabullenecekler. öğretmenseniz bu iş böyle yapılır.
excalibur27' Alıntı:tayinci42' Alıntı:Müdürünüz haklı ama size bağırmamalıydı ben olsaydım hakkınızda öğrenciye laboratuvarı kullandırmamaktan işlem yapardım.. Senin malınmı öğrencileri neden engelliyorsun. Devlet o bilgisayarları oraya kullanılsın diye koydu. Kurallarına göre öğrenci kullanır, kullanacak. Kurallara uymayan öğrenciyi alır karşına konuşursun bu şekilde bilgisayarları kullanamayacağını açıklarsın. Onlar öğrenci herşeyi öğreniyorlar. Bilgisayarı, labratuvarı, yanınızdaki edebi adabı da sizden öğrenecekler. Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın. Öğrenciye hatasını söyleyin, uyarın, doğru davranışları hatırlatın, kuralları sık sık hatırlatın ondan sonra kurallara uyanlara bilgisayar kullanımında gerekirse öncelik tanıyın. bunun sebebini öğrencilere açıklayın. şu şu arkadaşlarınız labaratuvardaki çalışma kurallarına uyduklarından dolayı öncelikli olarak daha fazla bilgisayar kullanmaya hak kazandılar. sizlerdende arkadaşlarınız gibi kurallara uymanızı bekliyorum. eğer kurallara uyarsanız labaratuvar açıkken ve sizde boşken labratuvarı kullanmanıza izin veririm. Anlaştıkmı.. olumlu yanıtı almayı beklersiniz. yanıtı net vermeyenler gözünüze çarparsa tek tek sorarsınız. tekrar onlardan onay beklersiniz. öğrenciler anladılarsa onların kurallara uyup uymadığını denetlersiniz.. bir müddet sonra her öğrenci bu kurallara uyacak.. labaratuvarın oyun odası değil araştırma ve çalışma sınıfı olduğunu kabullenecekler. öğretmenseniz bu iş böyle yapılır.
Sayın hocam mesele sınıfa almamak değil ki. Boş derste neden başına dursun ki BT öğretmeni. İdareci gelsin dursun BT sınıfında dersi boş olan sınıfla.
bilgisavar_38' Alıntı:tayinci42' Alıntı:Müdürünüz haklı ama size bağırmamalıydı ben olsaydım hakkınızda öğrenciye laboratuvarı kullandırmamaktan işlem yapardım.. Senin malınmı öğrencileri neden engelliyorsun. Devlet o bilgisayarları oraya kullanılsın diye koydu. Kurallarına göre öğrenci kullanır, kullanacak. Kurallara uymayan öğrenciyi alır karşına konuşursun bu şekilde bilgisayarları kullanamayacağını açıklarsın. Onlar öğrenci herşeyi öğreniyorlar. Bilgisayarı, labratuvarı, yanınızdaki edebi adabı da sizden öğrenecekler. Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın. Öğrenciye hatasını söyleyin, uyarın, doğru davranışları hatırlatın, kuralları sık sık hatırlatın ondan sonra kurallara uyanlara bilgisayar kullanımında gerekirse öncelik tanıyın. bunun sebebini öğrencilere açıklayın. şu şu arkadaşlarınız labaratuvardaki çalışma kurallarına uyduklarından dolayı öncelikli olarak daha fazla bilgisayar kullanmaya hak kazandılar. sizlerdende arkadaşlarınız gibi kurallara uymanızı bekliyorum. eğer kurallara uyarsanız labaratuvar açıkken ve sizde boşken labratuvarı kullanmanıza izin veririm. Anlaştıkmı.. olumlu yanıtı almayı beklersiniz. yanıtı net vermeyenler gözünüze çarparsa tek tek sorarsınız. tekrar onlardan onay beklersiniz. öğrenciler anladılarsa onların kurallara uyup uymadığını denetlersiniz.. bir müddet sonra her öğrenci bu kurallara uyacak.. labaratuvarın oyun odası değil araştırma ve çalışma sınıfı olduğunu kabullenecekler. öğretmenseniz bu iş böyle yapılır.
Söylediklerinizi ve daha önce yazılanları okumanızı tavsiye ederim.
İdareci BT sınıfına öğrencileri boş derste getirebilir ancak başında da durmak zorunda. BT öğretmeni durmak zorunda değil. Boş derslerde artık sınıf idarenin yada nöbetçi öğretmenindir. BT öğretmenin değil.
ozlem22' Alıntı:bütün hafta türkçe öğretmeni raporlu olduğundan ee ben de boş ders öğretmeni olduğumdan müdür boş dersi olan öğrencileri sürekli sınıfa yolluyor. dün okulun en yaramaz sınıflarından biri öğlene kadar 3 ders sınıfımdaydı artık yaptıkları taşkınlıklardan kafam beynim patladı, bugün yine boş dersleri varmış öğretmenim bt sınıfına gelebilir miyiz diye sordular ben de dünkü gibi yapıcaksanız gelmeyin istemiyorum dedim. az önce müdür çocukları almış sınıfa getirdi, hocam biraz görüşebilir miyiz dedi ve fırçayı attı..yok efendim burası okulun sınıfı değilmiymiş öğrenciler boş mu otursunmuş, ben de sınıfta ders çalışsınlar dedim, bağırdı çağırdı gitti..çok moralim bozuldu..7 yıllık öğretmenlik hayatımda ilk kez böyle bişeye maruz kaldım..bu sene bu okulda yeniyim haliyle ortama, idareye alışmak zor..
elifinannesi' Alıntı:tayinci42' Alıntı:Müdürünüz haklı ama size bağırmamalıydı ben olsaydım hakkınızda öğrenciye laboratuvarı kullandırmamaktan işlem yapardım.. Senin malınmı öğrencileri neden engelliyorsun. Devlet o bilgisayarları oraya kullanılsın diye koydu. Kurallarına göre öğrenci kullanır, kullanacak. Kurallara uymayan öğrenciyi alır karşına konuşursun bu şekilde bilgisayarları kullanamayacağını açıklarsın. Onlar öğrenci herşeyi öğreniyorlar. Bilgisayarı, labratuvarı, yanınızdaki edebi adabı da sizden öğrenecekler. Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın. Öğrenciye hatasını söyleyin, uyarın, doğru davranışları hatırlatın, kuralları sık sık hatırlatın ondan sonra kurallara uyanlara bilgisayar kullanımında gerekirse öncelik tanıyın. bunun sebebini öğrencilere açıklayın. şu şu arkadaşlarınız labaratuvardaki çalışma kurallarına uyduklarından dolayı öncelikli olarak daha fazla bilgisayar kullanmaya hak kazandılar. sizlerdende arkadaşlarınız gibi kurallara uymanızı bekliyorum. eğer kurallara uyarsanız labaratuvar açıkken ve sizde boşken labratuvarı kullanmanıza izin veririm. Anlaştıkmı.. olumlu yanıtı almayı beklersiniz. yanıtı net vermeyenler gözünüze çarparsa tek tek sorarsınız. tekrar onlardan onay beklersiniz. öğrenciler anladılarsa onların kurallara uyup uymadığını denetlersiniz.. bir müddet sonra her öğrenci bu kurallara uyacak.. labaratuvarın oyun odası değil araştırma ve çalışma sınıfı olduğunu kabullenecekler. öğretmenseniz bu iş böyle yapılır.
bir dakika tabi ki öğrenci bilgisayar labını kullanabilir fakat öğretmen onların başında durmak disipline etmek zorunda değil. zaten ders gibi onların başında duracaksa ve dediklerinizi yapacaksa bu demek oluyor ki öğretmen ücretini alamadığı bir derse giriyor.Hangi kanunda yönetmelik de dersi boş olan öğrencileri avutma görevi bt öğretmenine verilmiş? o idareci gelsin dediklerinizin hepsini yapsın. Boş dersi olan öğrenciler bt öğretmeninin sorunu mu o mu çözüm noktası ? Eğer hocam sizin bu dediklerinizi yapıyorsa idareci gelip ancak teşekkür eder. Çünkü idareci için okul daki bir sorunu bt öğretmeni kendi görevi olmamasına rağmen çözmüştür. Bt öğretmenleri çocuk bakıcısı değildir internet cafe bekçisi değildir. Kafanızdaki şeyleri yıkın. Örneğin bir matematik öğretmeni nasıl boş derslerinde çocukları sınıfta meşgul etmek zorunda değilse bizler de boş dersi olan çocukları sınıfımızda meşgul etmek zorunda değiliz. Yaparsak ancak bize teşekkür edebilirsiniz yapmazsak da hiç bir şey demeye kanunlara yönetmelikler vs göre hakkınız yoktur
tayinci42' Alıntı:Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın.
thalassa' Alıntı:benzer bir durumla bugün bende kadromun bulunduğu okulda karşılaştım. iyi niyetle nöbet tutuyordum. sonra yapılan programı gördüm. 7 saat 3 dersim 3 güne yayılmış ama kendi adamlarına pazartesi-cumaları boş bırakılmış. itiraz ettim biraz da sesimi yükselttim. bugün de nöbet tutmayacağıma dair bakanlığın BTR yazını ekleyip dilekçe verdim. herif bir bayan olarak bana bağırarak zaten bir şey yaptığınız yok nöbette tutmayacakmışsınız ne diye bakanlık size ek ders veriyor anlamıyorum diye söylendi... bir şey diyemedim kalakaldım... gel bu okulu sevde çalış... 30 yıldır aynı okulda müdür-müdür yardımcısı bunlar. rotasyonla gidip geri geldiler.... bakanlık şu dinazorlara bir el atsa da biz de kurtulsak!
seyma' Alıntı:thalassa' Alıntı:benzer bir durumla bugün bende kadromun bulunduğu okulda karşılaştım. iyi niyetle nöbet tutuyordum. sonra yapılan programı gördüm. 7 saat 3 dersim 3 güne yayılmış ama kendi adamlarına pazartesi-cumaları boş bırakılmış. itiraz ettim biraz da sesimi yükselttim. bugün de nöbet tutmayacağıma dair bakanlığın BTR yazını ekleyip dilekçe verdim. herif bir bayan olarak bana bağırarak zaten bir şey yaptığınız yok nöbette tutmayacakmışsınız ne diye bakanlık size ek ders veriyor anlamıyorum diye söylendi... bir şey diyemedim kalakaldım... gel bu okulu sevde çalış... 30 yıldır aynı okulda müdür-müdür yardımcısı bunlar. rotasyonla gidip geri geldiler.... bakanlık şu dinazorlara bir el atsa da biz de kurtulsak!
Bakanlık müdürlere, müdür yardımcılarına neden ekders veriyosa bize de ondan veriyo, onlar sanki okulu ihya ediyolar, bütün işleri öğretmenlerin başına yıkıyolar...
ozlem22' Alıntı:tayinci42' Alıntı:Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın.
gülüyorum bu yazdığınız şeye..kafanız pek yerinde değil galiba!!!!! zaten yapmaya çalıştığım şey de dünkü davranışlarından dolayı onları bi nevi cezalandırmaktı. başım ağrıyo gidin demedim ben onlara, dün hiç güzel davranmadınız bugün almıyorum sizi dedim.. idareye ve diğer öğretmenlere göre zaten biz hiç bişey yapmayan, sorumluluğu olmayan boş boş takılan bi öğretmeniz, 2 saat çocuk avutmuşuz ne var ki..o gözle bakıyolar..benim şikayet ettiğim ve üzüldüğüm nokta müdürün yaklaşımıydı, kırıldım, incindim, okula zaten alışamamıştım iyice nefret ettim..ben bu okula yeni gelmeme rağmen her konuda özverili davranıyorum btr yim ve 14.30da işim bittiği halde 4e 4 buçuğa kadar öğrenciler sınıftan yararlansın diye okulda kalıyorum, okullar hayat olsun projesinde de görev aldım, 2 okula da site hazırla dedi, aylarca uğraştım hazırladım yeni şablon yüzünden bi işe yaramadı..artık benim şevkim kırıldı..kaldı ki o benim müdürüm bile değil, ilkokulun müdürü, bizim ortaokulda idareci yok şu an..bağırıp çağırdı derken biraz abartmışım, sesini yükseltti, benim sesimi bastırmaya çalıştı vs..neyse olay bundan ibaret..kırıldığımı dile getiricem ilk fırsatta..
tayinci42' Alıntı:ozlem22' Alıntı:tayinci42' Alıntı:Oh vallahi ne güzel, kafam ağrıyor gidin, gelmeyin denilir mi hiç. Kafan ağrıdıysa doktora git ağrı kesici yazsın. Hanımefendideki keyfe bakın.
gülüyorum bu yazdığınız şeye..kafanız pek yerinde değil galiba!!!!! zaten yapmaya çalıştığım şey de dünkü davranışlarından dolayı onları bi nevi cezalandırmaktı. başım ağrıyo gidin demedim ben onlara, dün hiç güzel davranmadınız bugün almıyorum sizi dedim.. idareye ve diğer öğretmenlere göre zaten biz hiç bişey yapmayan, sorumluluğu olmayan boş boş takılan bi öğretmeniz, 2 saat çocuk avutmuşuz ne var ki..o gözle bakıyolar..benim şikayet ettiğim ve üzüldüğüm nokta müdürün yaklaşımıydı, kırıldım, incindim, okula zaten alışamamıştım iyice nefret ettim..ben bu okula yeni gelmeme rağmen her konuda özverili davranıyorum btr yim ve 14.30da işim bittiği halde 4e 4 buçuğa kadar öğrenciler sınıftan yararlansın diye okulda kalıyorum, okullar hayat olsun projesinde de görev aldım, 2 okula da site hazırla dedi, aylarca uğraştım hazırladım yeni şablon yüzünden bi işe yaramadı..artık benim şevkim kırıldı..kaldı ki o benim müdürüm bile değil, ilkokulun müdürü, bizim ortaokulda idareci yok şu an..bağırıp çağırdı derken biraz abartmışım, sesini yükseltti, benim sesimi bastırmaya çalıştı vs..neyse olay bundan ibaret..kırıldığımı dile getiricem ilk fırsatta..
14:30 da çıkmalısınız. yoksa her türlü iş üstünüze kalır.