internet toplu kullanım sağlayıcıları kursu..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karemn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

karemn

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar internet kafe sahipleri için internet sağlayıcıları kursu vermemi istediler. Bu kursla ilgili elinde döküman olan varsa paylşırsanız sevinirim..
Daha önce böyle bi paylaşım olmuştu ama forum da bulamadımm.

hocam ben geçen yıl vermiştim. Yıllık planın felan var mı. yarın arşivden bulup gönderirm.

ben böle bir kursu ilk defa sizden duyuyorum hocam:) acaba bu kurs halk eğitim tabanlı mı oluyor???ayrıca ücretinizi ek ders üzerinden mi alıyorsunuz?

evet hocam halk eğitim merkezi üzerinden kaymakamlık açtırıyor. ekdersinizide alırsınız. eğer mesai saatleri içerisinde açmanızı istemezlerse

hrdeniz hocamın dediği gibi ama ben ek ders alamıyacam zaten halk eğitimde bilgisayar kursu açtım
ücretsiz verecegim ama döküman yok elimde ....

hocam çok tşk ederim.
elinde başka sunu olan arkadaşlar varsa paylaşırsanız sevinirim..

Geçen sene bende vermiştim bu kursu dokumanları paylaşmıştım burada. Ama dokümanlar nerede bilmiyorum bulabilirsem paylaşırım tekrar.

evet arkadaşlar bu kursun dökümanları banada lazım elinde olan varsa paylaşabilr mi?

Aynı kursu bende vereceğim banada acil olarak bilgi gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar
konular: 1)firewall yazılımlarının kurulumu ve kullanımı, firewall yazılımlarıyla internette alınabilecek önlemler.
2)Anti-virüs ve spyware yazılımlarının kurulumu ve kullanımı, antivirüs ve spyware yazılımlarıyla internette alınabilecek önlemler
3)uygunsuz içerik filtreleme yazılımının kurulumu ve kullanımı ve alına bilecek önlemler
4)iç ip dağolom loglarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi

Konularımız aşağıdaki gibidir;

* İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik (26687 sayılı)
* Bilişim Suçları (5651 sayılı yasa)
* İnternetin güvenli ve bilinçli kullanımı
* İnternet güvenliğini ve bilinçli kullanımını tehdit eden unsurlar
* Web tarayıcılarının ve arama motorlarının güvenli ve bilinçli kullanımı
* E-posta yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı
* E-sohbet ve forum yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı
* Kişisel ve dosya paylaşım yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı
* İnternette web tarayıcılar, e-posta e-sohbet e-forum dosya paylaşım ortamlarının kullanımı yoluyla işlenen bilişim suçları
* Firewall yazılımlarının kurulumu ve kullanımı ve firewall yazılımlarıyla internette alınabilecek güvenlik önlemleri
* Anti virüs ve spayware yazılımlarının kurulumu ve kullanımı ve anti virüs ve spayware yazılımlarıyla internette alınabilecek güvenlik önlemleri
* Konusu suç oluşturan içeriklere önleyici tedbirler
* Uygunsuz içerik filtreleme yazılımının kurulumu ve kullanımı ve uygunsuz içerik filtreleme yazılımıyla internette alınabilecek güvenlik önlemleri
* İç ip dağıtım loglarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi
* İnternet toplu kullanım sağlayıcılarının işyelerinde uyması gereken kurallar

Arkadaşlar bu kurs ile ilgili dökümanları bu başlıkta toplamaya devam etsek.. Malum bu görev yine bilişimcilere düşecek gibi..

arkadaşlar bu cafe eğitimi ile ilgili elinde kurs planı olna varsa paylaşabilir mi...
Birde ben bu eğitim veren ilçelere baktım herkesin yaptığı saat farklı kimisi 4 saat kimisi 16, kimiside 20,24 yapmış bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum..

Arkadaşlar bu konulardan bizi ilgilendirmeyen konuları emniyetten birinin vermesi gerekmiyor mu? Bilişim Suçları, iç IP dağıtım loglarının dağıtılması vb.

Emniyetten eğitim görevlisi talep ettik ama ses çıkmadı. Yönetmelik gereği nedir ki durum biz vermek zorunda mıyız?

Geri