JAPONLAR'DAN ÖĞRENİLMESİ GEREKEN 10 TEMEL İLKE

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan teksen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
karakus' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
karakus' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
Buna birçok kişi tepki gösterecek ancak yazmak zorundayım müslümanlık= ALLAH'ın dini İSLAM değildir... ALLAH kendisine doğru inanmaya çalışan yeniden dirilip HESAP VERECEĞİNE inanan ve TERTEMİZ yaşamak için elinden gelen bütün çabayı sarfeden herkesi DOĞRU YOL YÖNELTECEĞİNİN ve CENNETİ YOLUNU ona kolaylaştıracağının garantisini verir.. ve ALLAH özel isimdir, yani TEK İLAH'ın güzel isimlerinden sadece bir tanesidir... ÖNEMLİ olan TEK İLAHIN adına değil ÖZELLİKLERİNE doğru şekilde güvenmektir... yani bütün insanlar bunu yapabilirler... Bu dünyada herkes TERTEMİZ yaşayarak neden CENNETE buradan başlamasın...
Söylediklerin İslam Akaidine Aykırı.
İslam Akaidini öğren bil ondan sonra bu cümlelerin yanlışlığını sende farkedeceksin.
Bilerek bunları diyorsan Aminallah KAFİR olursun.
Yok bilmiyorum diyorsan işin aslını öğren, TÖVBE et bu sözlerin için.

söylediklerimin İSLAM'a aykırılığını göster ama şeyhine cemaatine tarikatına sormadan ben de TÖVBE edeyim yoksa sen TÖVBE et... delillerle çürütürsen ben koyun değilim körü körüne kanmam... ALLAHın bana verdikleri kullanmam lazım yoksa ALLAH niye verdi ki? peki bana cevap verir misin? Eğer akaid falan diyorsan Senin İlahın(o kesinlikle ALLAH değil) seni dünyaya seçilmiş olarak gönderip ondan sonra da direk cennetine mi alacak? peki dünyaya gönderdiği afrikadaki senin dininden olmayan insanların günahı ne ki senin atalarının diniyle sahip olduğun şeyi arayıp bulmak zorundalar???

Senin bu sözlerin İslam Akaidini bilmediğini açıkça ortaya koyuyor.
Şimdi sana çeşitli kaynaklar versem sen şucusun sen bucusun diyeceksin.
Oku hocam imanın şartlarını oku islamın şartları oku Kur'an-ı.
Kulaktan duyma müslüman olma.

sana selam olsun hocam Kurana aykırı hiçbir şeyi önüme koydurtmam.. Unutma ben senin dininin KAFİRİYİM ama sende benim dinimin KAFİRİSİN... İkimizde yeniden dirilişe inandığımızı söylüyoruz hakkımızdaki kararı TEK İLAH olan ALLAH elbette verecektir....belki DÜNYADA belki AHİRETTE...

bozdagli' Alıntı:
Avrupalıların, japonların vs. bütün dinlerin ortak değer yargılarının olması normaldir. Çünkü birincisi bunların ilahi kaynağı tektir. ikincisi her insan İslam fıtratı üzerine doğar, daha sonrası çevresi onu değiştirir. Mesela ilk defa yalan söylemek herkesin vicdanını rahatsız eder. Fakat o insan menfaati için vicdanını susturursa daha sonra yalanı daha kolay söyler ve alışır yalan söylemeye ve bundan rahatsız da olmaz. işte böylece kendi kalbini mühürlemiş olur. Allah'ın Hz Adem'den itibaren Hz. Muhammed'e kadar gönderdiği tüm peygamberler bizim peygamberlerimizdir. Hiç birini diğerinden ayırt etmeyiz. Unutmayalım ki Hz. İsa gelmeden önce hak din Musevilikti, Hz Muhammed gelmeden önce hak din Hristiyanlıktı. ancak insanlar her seferinde dinden uzaklaştılar.Şirke düştüler, kimileri Hz. İsa'yı tanrı edindiler, kimileri kendi nefislerini tanrı edindiler ve Allah'ı (dolayısıyla onun emirlerini) ikinci sıraya koydular. Allah her peygamber gönderdiğinde bu bozulan dini düzletmek için göndermiştir.

Yazdıklarınıza katılmakla beraber sadece şu iki şeyi söylemek istiyorum birincisi insanların fıtratına işlenen de ilk insanlardan itibaren gönderilen dinde isim olarak İSLAM dinidir diğerleri bozulmuştur... ikincisi peygamberlerin geliş amacı: peygamberler ve Allah ayrı şeyler değil, peygamberler sadece ALLAH'ın hükümleriyle hükmetmişlerdir.

“İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler(nebiler) gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında HÜKÜM vermek üzere HAK KİTAPLAR indirdi. Oysa kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra, birbirlerine karşı olan ‘azgınlık ve kıskançlıkları’ yüzünden anlaşmazlığa düşenler, o, (Kitap) verilenlerden başkası değildir. Böylece Allah, iman edenleri, hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe kendi izniyle eriştirdi. Allah, kimi dilerse onu doğruya yöneltir.”BAKARA – 213

neyse ben söylemem gerekenleri söyledim kimseyle işim yok herkes kendi inandığı yolda yürüsün... selamlar...

egitimci.' Alıntı:
Yazdıklarınıza katılmakla beraber sadece şu iki şeyi söylemek istiyorum birincisi insanların fıtratına işlenen de ilk insanlardan itibaren gönderilen dinde isim olarak İSLAM dinidir diğerleri bozulmuştur... ikincisi peygamberlerin geliş amacı: peygamberler ve Allah ayrı şeyler değil, peygamberler sadece ALLAH'ın hükümleriyle hükmetmişlerdir.

“İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler(nebiler) gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında HÜKÜM vermek üzere HAK KİTAPLAR indirdi. Oysa kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra, birbirlerine karşı olan ‘azgınlık ve kıskançlıkları’ yüzünden anlaşmazlığa düşenler, o, (Kitap) verilenlerden başkası değildir. Böylece Allah, iman edenleri, hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe kendi izniyle eriştirdi. Allah, kimi dilerse onu doğruya yöneltir.”BAKARA – 213

neyse ben söylemem gerekenleri söyledim kimseyle işim yok herkes kendi inandığı yolda yürüsün... selamlar...
:+1:
hocam yazdıklarından kulaktan duyma müslüman olmadığın anlaşılıyor. bende bir şey söylemek istiyorum. bu ayetin sonunda "Allah, kimi dilerse onu doğruya yöneltir" ifadesini bazı müfessirler " Allah, dileyeni ( doğru yola yönelmek isteyeni) doğru yola yöneltir." şeklinde tefsir ederler ki bence de mantıklı olan budur. Çünkü aksi durumda imtihanın bir anlamı kalmaz.

bozdagli' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:

hocam yazdıklarından kulaktan duyma müslüman olmadığın anlaşılıyor. bende bir şey söylemek istiyorum. bu ayetin sonunda "Allah, kimi dilerse onu doğruya yöneltir" ifadesini bazı müfessirler " Allah, dileyeni ( doğru yola yönelmek isteyeni) doğru yola yöneltir." şeklinde tefsir ederler ki bence de mantıklı olan budur. Çünkü aksi durumda imtihanın bir anlamı kalmaz.

ben müslüman değilim ALLAH'ın dini İSLAM'a mensubum ikisi aynı şey değil.. dediğiniz doğru öyle anlamak gerekir yoksa adil olmaz...sadece Allah istemeden olmayacağını bilmek gerekir ki bunu zaten aşağı yukarı herkes söyler...

egitimci.' Alıntı:
ben müslüman değilim ALLAH'ın dini İSLAM'a mensubum ikisi aynı şey değil.. dediğiniz doğru öyle anlamak gerekir yoksa adil olmaz...sadece Allah istemeden olmayacağını bilmek gerekir ki bunu zaten aşağı yukarı herkes söyler...

Allah uğrunda O'na yaraşır bir gayretle didinin. O sizi seçmiş ve dinde size hiçbir güçlük çıkarmamıştır. Babanız İbrahim'in dinini esas alın. Allah sizi, önceden de şu Kitap'ta da "Müslümanlar/Allah'a teslim olanlar" diye adlandırdı ki, resul sizin üzerinize bir tanık olsun, siz de insanlar üzerine tanıklar olasınız. O halde namazı kılın, zekâtı verin ve Allah'a sarılın. O'dur sizin Mevlâ'nız. Ne güzel Mevlâ'dır O, ne güzel yardımcıdır O! (Hac Suresi,78)

Hocam önemli olan insanların ne olarak isimlendirdikleri değil Allah'ın ne olarak isimledirdiğidir. Müslüman demek yürekten Allah'a teslim olan demektir. Ha günümüzdeki Müslümanların çoğuna bakınca ne kadarı gerçek Müslüman orası tartışılır. Yusuf İslam demiş ki; "Eğer İslam'ı Kuran'dan değil de müslümanlardan öğrenseydim, eğer Kuran'dan önce müslümanları tanısaydım asla müslüman olmazdım"

yakamito sumoki suzuki yamata yakata cehennemul
yani yüzde 70 i ateist olan japon milleti sonsuza kadar cehennemde yanacak...
bunu kabullenemiyorum zaten kabullenemediğim için inanasım da gelmiyor
insan aklı işte bağımsız olunca sorguluyor

eğer isterseniz japonların çin isttilasında yaptıkları iğrençlikleri bilmiyorsanız onların gerçkten kendi menfaatleri için kendi aralarındaki saygılarını evrensel fazilete bağlayabilirsiniz.
iserseniz wikipediada bir japonların çin istilasını araştırın ve de
savaşın çiçekleri gibi bir kaç filme bakın ve gerçek yüzlerini görün, gerçek insanlığın Allah'ı bilmekte gerçek müslüman olmakta olduğunu bilin.

valla çok derinlemesine giremeyeceğim vakıf değilim;ama Japonlar faziletli insanlardır;neticede savaşta her şey mübah anlayışı İSLAMİYETTE de kabul gören bir olgudur ki bakınız Suriyeli muhalifler ve yaptıkları;adamın kalbini söküp aldı orada ki müslüman savaşçı;ayrıca bi de aklıma bizim Müslüman hatta şeriat hukukunu uygulayan Osmanlı hanedanlığın da ki kardeşin - kardeşi yada babanın oğulu boğdurtması geldi nedense..

Yav o değilde, Japonların ne kadar da medeni olduklarını kanıtlarken bile olayı İslam dininin insanları amma da gericiliğe falan ittiğine bağladınız ya helal olsun size. He Japonlar ayrı bir yaratık onu kabul ederim. Hele ki deprem ve tsunami sonrası açık büfe de hiç bir koruma olmadan insanların sırayla ve sadece ihtiyaçları kadar bir şeyler alması ve talan kültürlerinin olmaması artı nükleer tesislere canları pahasına giden bilim insanları gerçekten de onları gerçek insan sınıfına koyuyor gözümde. Ancak bence Japonun müslüman olanı da, hristiyan olanı da inançsız olanı da böyle davranır zannımca. Kültür meselesi. Kolay kolay oluşturulmuyor. Nesilden nesile binlerce yılın birikimiyle oluşuyor. Selamlar.

oyungezer' Alıntı:
Yav o değilde, Japonların ne kadar da medeni olduklarını kanıtlarken bile olayı İslam dininin insanları amma da gericiliğe falan ittiğine bağladınız ya helal olsun size. He Japonlar ayrı bir yaratık onu kabul ederim. Hele ki deprem ve tsunami sonrası açık büfe de hiç bir koruma olmadan insanların sırayla ve sadece ihtiyaçları kadar bir şeyler alması ve talan kültürlerinin olmaması artı nükleer tesislere canları pahasına giden bilim insanları gerçekten de onları gerçek insan sınıfına koyuyor gözümde. Ancak bence Japonun müslüman olanı da, hristiyan olanı da inançsız olanı da böyle davranır zannımca. Kültür meselesi. Kolay kolay oluşturulmuyor. Nesilden nesile binlerce yılın birikimiyle oluşuyor. Selamlar.

Japonların başlarına gelen böylesi bi afette ne kadar soğukkanlı,
erdemli, planlı, birbirlerinin hakkına saygılı oldukları,
ve ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını bilir eğitimli davranışları bize de örnek olmalı.
hem insanlarımıza,
hem de yöneticilerimize.
(sonuçta bizim yaşadığımız afet gibi olağanüstü hallerde,
hem ülkemizde hem de bizim gibi bazı ülkelerde halkın o "kargaşada" neler yaptıkları malûmunuz).

evet bunları örnek almalıyız,
onlar gibi olmalıyız,

bu tarz afetleri bahane ederek,
kargaşadan yararlanıp "insanlıktan çıkmamalıyız".

tabi bütün bunlar geçmişlerinde yaptıkları katliamları onayladığımız,
-o katliamları bilmediğimiz,-
o olayları da örnek aldığımız anlamına gelmez.

zaten aklı başında bi insan böyle -tarihteki katliamlarını onayladığımızı- düşünmez,
böyle bi çıkarım da yapmaz.

geçmişlerinde böyle katliamların var olması,
doğru yaptıkları şeyleri onaylamamıza, örnek almamıza mani mi!

neticede bizim geçmişimizde de spider23 hocamın dediği gibi katliamlar yok mu!...

only61' Alıntı:

liseye giden bir kişi öss sınavına girer, tüm kitapçıktaki soruları düzgünce okur, çok çalışkan ve zeki olduğu içinde neredeyse hepsini doğru çözer, fakat optik okuyucuya işaretlemez/işaretleyemez ise üniversiteye gidemez...

bu kişi hak iddia edebilir mi? benim sınavım çok iyi geçti, hatta tüm eğitim hayatımda tek bir yanlışım bile olmadı, ben üniversiteyi hak ediyorum oraya ben de gitmeliyim, diyebilir mi?

diyebilirsin ki bu nasıl hikayecik, çok zeki olan bir kişi nasıl olurda optiği işaretlemez, işte ben de:
neden işaretlemezsin ki...

konuya gelince; evet bunlar müslüman sıfatlarıdır ama bulunduğu kişiyi müslüman yapmaz, müslümanlığın ilk şartı imandır...
bin sıfatın olsa da bir imanın yoksa Allahualem gideceğin yer bellidir...
hiç sıfatın yoksa da bir imanın varsa (gerçekten imanın varsada sıfatsız olamazsın zaten de(imanlarımızın değerini yada varlığını yaptığımız amellerle(ibadetlerler)somut halde görebiliriz)) sonunda gideceğin yer yine bellidir Allahualem...

kişi, anne şefkatine, merhametine sahip olabilir ama bu onu anne yapmaz, sadece annelerin davetli oldugu bi mekana da şefkatinle giriş yapamazsın...

hassas mezvular, ama illa ki konuşulmalı (zaten en büyük sorun henüz oralara Efendimizin isminin ulaşmaması yeterince, inşaallah diyelim, ilerde dinimizin Ömerleri Halidleri olur belki bu ülkeler)
yanlışım varsa sizlerden özür O'ndan af diliyorum...

teksen' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:

EynelMefer' Alıntı:
only61' Alıntı:

liseye giden bir kişi öss sınavına girer, tüm kitapçıktaki soruları düzgünce okur, çok çalışkan ve zeki olduğu içinde neredeyse hepsini doğru çözer, fakat optik okuyucuya işaretlemez/işaretleyemez ise üniversiteye gidemez...

bu kişi hak iddia edebilir mi? benim sınavım çok iyi geçti, hatta tüm eğitim hayatımda tek bir yanlışım bile olmadı, ben üniversiteyi hak ediyorum oraya ben de gitmeliyim, diyebilir mi?

diyebilirsin ki bu nasıl hikayecik, çok zeki olan bir kişi nasıl olurda optiği işaretlemez, işte ben de:
neden işaretlemezsin ki...

konuya gelince; evet bunlar müslüman sıfatlarıdır ama bulunduğu kişiyi müslüman yapmaz, müslümanlığın ilk şartı imandır...
bin sıfatın olsa da bir imanın yoksa Allahualem gideceğin yer bellidir...
hiç sıfatın yoksa da bir imanın varsa (gerçekten imanın varsada sıfatsız olamazsın zaten de(imanlarımızın değerini yada varlığını yaptığımız amellerle(ibadetlerler)somut halde görebiliriz)) sonunda gideceğin yer yine bellidir Allahualem...

kişi, anne şefkatine, merhametine sahip olabilir ama bu onu anne yapmaz, sadece annelerin davetli oldugu bi mekana da şefkatinle giriş yapamazsın...

hassas mezvular, ama illa ki konuşulmalı (zaten en büyük sorun henüz oralara Efendimizin isminin ulaşmaması yeterince, inşaallah diyelim, ilerde dinimizin Ömerleri Halidleri olur belki bu ülkeler)
yanlışım varsa sizlerden özür O'ndan af diliyorum...
sen de haklısın :+1:

only61' Alıntı:

bu kadar gözünüzde büyütmeyin. adamlar 2. dünya savaşında asyanın almanyasıydı. ülkelerine atılan atom bombası sebebiyle mağdurları oynuyorlar. sebebi ise işledikleri savaş suçları. öldürdükleri ve tecavüzleri anlatılmaz boyutlarda.

teksen' Alıntı:
only61' Alıntı:
din kabullenmeyi gerektirir. bilemediğin yerlere inanırsın, inandığını sorgulamazsın.

bozdagli' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
tek ilah dünya üzerinde yaşamış bütün medeniyetlere elçi göndermiştir. Bu elçilerin bazılarının döneminde işler iyiye gitmiş bazılarında da kötüye gitmiştir. Ama ne olduysa bu elçiler öldükten sonra olmuş ve onlardan sonra yeni dinler türetilmiştir. Şu anda dünya üzerinde bulunan ve uygulanan bütün dinler(hıristiyanlık-yahudilik-muslümanlık dahil) bu şekilde oluşmuştur.. Esas olan en son kitap Kuran da da belirtildiği gibi İSLAM'dır yani ilk insanlardan başayıp sonsuza kadar sürecek olan, hiçbir şekilde ekleme-çıkarılma yapılmayacak olan, diğerleri her geçen gün üzerlerine yeni bir şeyler katarak İSLAM dinini bozmuşlardır. Ama son kitapta belirtildiği gibi esas olan ve tek olan İSLAM'dır... İSLAM ahirette karşılığı olacak tek dindir ve esasları çok basittir, Tek ilahın ÖZELLİKLERİne uygun olarak yalnız O'na Kulluk etmek, yeniden dirilişe yani hesap vereceğine inanmak ve dünyada TERTEMİZ bir YAŞAM sürmek... YANİ Gördüğünüz insanların bir dininin olmadığını söylemek cahillikten başka bir şey değildir bu insanlar şintoizm dinine uyarlar ve onlarda da ŞİRK ile karıştırılmış TEK İLAH inanışı vardır...Onlara da zamanında kitap gelmiştir onlara da elçi gelmiştir...ŞİNTOİZM i araştırırsanız ne kadar eski olduğunu anlarsınız... DİNLER sonradan çıkarılmış diyenlerdenseniz eğer bilimde ispatlanmış bir kavram vardır araştırmanızı öneririm... POSTÜLAT: insan aklı/beyni DUYU veya DUYGULARI İLE ALGILAYAMADIĞI BİR ŞEYİ TASAVVUR EDEMEZ, TASAVVUR EDEMEDİĞİNİ MODELLEYEMEZ, MODELLEYEMEDİĞİNE İSİM KOYAMAZ...

Ve mevcut dünyadaki dinler hep şunu söyledikleri için yani bize ateş dokunmayacak biz cennete kesin gireceğiz dedikleri için dünyada PİSLİKler ilk insanlardan itibaren yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir...
Ayet karşılığını da vereyim ki delilleri olmasın insanların...

Bakara 80: Dediler ki: "Sayılı günlerin dışında, ateş asla bize değmeyecektir." De ki: "Allah katından bir ahid mi aldınız? -ki Allah asla ahdinden dönmez- Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz?"

Din ve yaşam farklı şeyler değildir, İSLAM tapınma dini değildir islam yaşama biçimidir... Tek ilah bu şekilde tertemiz yaşarsanız bende karşılığını veririm der her zaman her şartta... Bu konuyla ilgili çok fazla kişinin bilgi almak istyeceğini sanmam ancak bilgi almak isteyenlere daha fazla bilgi vermek isterim...
Unutmamalı İNSANLARIN ÇOĞU iman etmez yani GÜVENMEZ... YUSUF 103: Sen şiddetle arzu etsen bile, insanların çoğu iman edecek değildir.

Musa peygambere verilen ve insanlığa hatırlatılan 10 EMİR:
1- Allah ile beraber başka ilah, tanrı, rab edinmeyeceksin.
2- Putlara kulluk ( itaat ) etmeyeceksin.
3- Allah’ın adını boş yere ağzına almayacaksın.
4- Şabat gününü anımsayarak yerine getireceksin.
5- Anne Babana saygı göstereceksin.
6- Masum bir canı asla öldürmeyeceksin.
7- Zina etmeyeceksin.
8- Çalmayacaksın.
9- Yalancı şahitlik yapmayacaksın.
10- Kul hakkı yemeyeceksin.

Muhammed peygambere İsra süresinde verilen ve insanlığa hatırlatılan 12 EMİR:
1- Allah ile beraber başka ilah, tanrı, rab edinmeyeceksin. ( 22. ayet )
2- Sahte ilahlara, sahte rablere ve putlara kulluk (itaat ) etmeyeceksin. ( 23. ayet )
3- Anne Babana saygı gösterecek, öf bile demeyecek, iyi davranacaksın. ( 23-24. ayetler )
4- Yakına, yetime, yoksula malından vereceksin ve güzel davranacaksın. ( 26-28. ayetler )
5- Cimrilik ve Müsriflik etmeyeceksin. ( 29. ayet )
5- Çocuklarını öldürmeyeceksin ( Kürtaj). ( 31. ayet )
6. Zina etmeyeceksin. ( 32. ayet )
7- Masum bir canı asla öldürmeyeceksin. ( 33. ayet )
8- Yetimin malını ve haklarını gasp etmeyeceksin ( 34. ayet )
9- Sözüne, anlaşmalarına sadık kalacaksın. ( 34. ayet )
10- Kul hakkı yemeyeceksin. ( 35. ayet )
11- Bilmediğin şeylere kul köle olup peşinden gitmeyeceksin. ( 36. ayet )
12- Kibirli olmayacaksın. ( 37. ayet )

İSLAM dini elçilerle devamlı bu şekilde hatırlatılmıştır...Bu maddeler çvremizdeki her türlü ayetten ve tabii ki Kurandaki ayetlerden çoğaltılabilir.

Son bir şey konuyu din üzerinden açmasaydınız bu şekilde cevap vermezdim, siz böyle istediğiniz için bu şekilde yazdım.
:alkis:
çok güzel anlatmışsınız gerçekten. İslam bir tapınma dini değil yaşama biçimidir. Ayrıca İslam sadece ahiret mutluluğunu değil bu dünya mutluluğunu da sağlar. Fakat ülkemizdeki Müslümanların bir çoğu İslamdan uzak yaşıyor.

neden uzak düştüler hocam? tekrar yakınlaştırmak için neler yapmalıyız?

only61' Alıntı:

Kardeş, islam akıl ve mantık dinidir,
körü körüne inanma diye bir şey yoktur.
meselelerinde hep fayda, hikmet, mantık vardır.
akıl ile ispatlanır.
Esas mantıksızlık ve müşkilat, onun zıddı olan küfürdedir(inkar).
Bunun için kaynak eser ararsanız : Risale-i Nur Külliyatı.

Biz bir kelimeyle sokaklara ineriz birbirimizi yeriz.japonlar 1 hata yuzunden 15 kati yikar yeniden yaparlar.

egitimci.' Alıntı:
tek ilah dünya üzerinde yaşamış bütün medeniyetlere elçi göndermiştir. Bu elçilerin bazılarının döneminde işler iyiye gitmiş bazılarında da kötüye gitmiştir. Ama ne olduysa bu elçiler öldükten sonra olmuş ve onlardan sonra yeni dinler türetilmiştir. Şu anda dünya üzerinde bulunan ve uygulanan bütün dinler(hıristiyanlık-yahudilik-muslümanlık dahil) bu şekilde oluşmuştur.. Esas olan en son kitap Kuran da da belirtildiği gibi İSLAM'dır yani ilk insanlardan başayıp sonsuza kadar sürecek olan, hiçbir şekilde ekleme-çıkarılma yapılmayacak olan, diğerleri her geçen gün üzerlerine yeni bir şeyler katarak İSLAM dinini bozmuşlardır. Ama son kitapta belirtildiği gibi esas olan ve tek olan İSLAM'dır... İSLAM ahirette karşılığı olacak tek dindir ve esasları çok basittir, Tek ilahın ÖZELLİKLERİne uygun olarak yalnız O'na Kulluk etmek, yeniden dirilişe yani hesap vereceğine inanmak ve dünyada TERTEMİZ bir YAŞAM sürmek... YANİ Gördüğünüz insanların bir dininin olmadığını söylemek cahillikten başka bir şey değildir bu insanlar şintoizm dinine uyarlar ve onlarda da ŞİRK ile karıştırılmış TEK İLAH inanışı vardır...Onlara da zamanında kitap gelmiştir onlara da elçi gelmiştir...ŞİNTOİZM i araştırırsanız ne kadar eski olduğunu anlarsınız... DİNLER sonradan çıkarılmış diyenlerdenseniz eğer bilimde ispatlanmış bir kavram vardır araştırmanızı öneririm... POSTÜLAT: insan aklı/beyni DUYU veya DUYGULARI İLE ALGILAYAMADIĞI BİR ŞEYİ TASAVVUR EDEMEZ, TASAVVUR EDEMEDİĞİNİ MODELLEYEMEZ, MODELLEYEMEDİĞİNE İSİM KOYAMAZ...

Ve mevcut dünyadaki dinler hep şunu söyledikleri için yani bize ateş dokunmayacak biz cennete kesin gireceğiz dedikleri için dünyada PİSLİKler ilk insanlardan itibaren yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir...
Ayet karşılığını da vereyim ki delilleri olmasın insanların...

Bakara 80: Dediler ki: "Sayılı günlerin dışında, ateş asla bize değmeyecektir." De ki: "Allah katından bir ahid mi aldınız? -ki Allah asla ahdinden dönmez- Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz?"

Din ve yaşam farklı şeyler değildir, İSLAM tapınma dini değildir islam yaşama biçimidir... Tek ilah bu şekilde tertemiz yaşarsanız bende karşılığını veririm der her zaman her şartta... Bu konuyla ilgili çok fazla kişinin bilgi almak istyeceğini sanmam ancak bilgi almak isteyenlere daha fazla bilgi vermek isterim...
Unutmamalı İNSANLARIN ÇOĞU iman etmez yani GÜVENMEZ... YUSUF 103: Sen şiddetle arzu etsen bile, insanların çoğu iman edecek değildir.

Musa peygambere verilen ve insanlığa hatırlatılan 10 EMİR:
1- Allah ile beraber başka ilah, tanrı, rab edinmeyeceksin.
2- Putlara kulluk ( itaat ) etmeyeceksin.
3- Allah’ın adını boş yere ağzına almayacaksın.
4- Şabat gününü anımsayarak yerine getireceksin.
5- Anne Babana saygı göstereceksin.
6- Masum bir canı asla öldürmeyeceksin.
7- Zina etmeyeceksin.
8- Çalmayacaksın.
9- Yalancı şahitlik yapmayacaksın.
10- Kul hakkı yemeyeceksin.

Muhammed peygambere İsra süresinde verilen ve insanlığa hatırlatılan 12 EMİR:
1- Allah ile beraber başka ilah, tanrı, rab edinmeyeceksin. ( 22. ayet )
2- Sahte ilahlara, sahte rablere ve putlara kulluk (itaat ) etmeyeceksin. ( 23. ayet )
3- Anne Babana saygı gösterecek, öf bile demeyecek, iyi davranacaksın. ( 23-24. ayetler )
4- Yakına, yetime, yoksula malından vereceksin ve güzel davranacaksın. ( 26-28. ayetler )
5- Cimrilik ve Müsriflik etmeyeceksin. ( 29. ayet )
5- Çocuklarını öldürmeyeceksin ( Kürtaj). ( 31. ayet )
6. Zina etmeyeceksin. ( 32. ayet )
7- Masum bir canı asla öldürmeyeceksin. ( 33. ayet )
8- Yetimin malını ve haklarını gasp etmeyeceksin ( 34. ayet )
9- Sözüne, anlaşmalarına sadık kalacaksın. ( 34. ayet )
10- Kul hakkı yemeyeceksin. ( 35. ayet )
11- Bilmediğin şeylere kul köle olup peşinden gitmeyeceksin. ( 36. ayet )
12- Kibirli olmayacaksın. ( 37. ayet )

İSLAM dini elçilerle devamlı bu şekilde hatırlatılmıştır...Bu maddeler çvremizdeki her türlü ayetten ve tabii ki Kurandaki ayetlerden çoğaltılabilir.

Son bir şey konuyu din üzerinden açmasaydınız bu şekilde cevap vermezdim, siz böyle istediğiniz için bu şekilde yazdım.
Çok doğru yazmışsınız bizim dinimizde de aynı şeyler hatta falzası var lakin insanlarımız ne kadarını uyguluyor ne kadar dinin etiklerine uyuyor o önemli. bu noktada ki İslam dinimizin en geniş kapsamlı ve en mükemmel olduğu aşikar olmasına rağmen insanın içinde bu insani uygulamaları yapacak vicdan olmazsa dinsizde olsa bizden insani olabilir. bu demek olmuyor bizim yüce Dinimiz İslam kötüdür. Hayır asla, bunu düşünmek bile yanlış olur. yani işte böyle

büyük bir japon grupla uçaktaydım. uçak piste indi kimsede kımıldama yok kapılar açıldı yavaştan bir toparlanma , kapılar açıldı herkes ip gibi iniyor izlerken nerdeyse ağlayacaktım. sonra aklıma birden anadolumuzun zengin bir ilinde otubüs bileti almak için sıraya girdiğimi hatırladım . evt en ön sıradayım 1 tane tek bilet alana kadar arkamdan en az 30 kişi aldı bileti :DD

Mehmet Şevket Eygi

Sert, hem de hayli sert yazılar yazdı.
Mesela şöyle şeyler:
"Adam Müslüman. Bilmem kaç milyarlık Mercedes'i var ama evinde güzel bir hat eseri ya da bir kitaplık yok.
Bu Müslüman nasıl bir Müslüman'dır?
Cevap: Öküz gibi Müslüman'dır."

Ya da şöyle bir şey:
"Gerçek dindar kalp kırmaz. Öküz veya ayı gibi kaba adam dindar değildir, dindar taslağıdır."
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ ... azarid=131

"bir müslüman, birileri allah'a, dine, peygamber saldırınca susuyor; şeyhine, baronuna saldırınca köpürüyorsa bu müslüman nasıl bir müslümandır?
cevap: öküz gibi bir müslümandır!",
"müslümanlar; yahudiler, sabetaycılar vb. hakkında ilmi araştırmalar yapmalıdırlar, araştırma enstitüleri kurmalıdırlar",
"islam cahillerin dini değildir, yanlış anlaşılmasın cahiller de müslüman olabilir; fakat islam' ı temsil edemezler"
sözlerini kullanan;
sanata; estetiğe; tarihe ve osmanlıca'ya önem veren yazar.

BAŞ OLAMAZ: Kendisinde benlik olan, şöhretten ve övgüden hoşlanan, doğru tenkitlerden nefret eden kimseler Müslümanlara baş olamaz.
Böyleleri baş olursa büyük felaketler olur.

AKILLARI O ZAT'TA: Akılları fikirleri cemaat, cemaatin başındaki zat... Var mı yok mu cemaat. Canım cemaat, ciğerim cemaat, hayatım cemaat... Yahu İslam ve Ümmet sizin cemaatinizden mi ibarettir?
http://www.yazarport.com/Yazi/Oku/20830

"camilerdeki 'ey mümin kardeşim ayakkabını şu şekilde tut, hırsızlara dikkat et' şeklindeki iğrenç yazıları atmak gerekir".
https://eksisozluk.com/mehmet-sevket-eygi--239505

Zenginlik Arttıkça Ahlak Geriliyor
Türkiye artık o eski Türkiye değildir. Toplumda büyük değişimler ve yozlaşmalar olmuştur.
Bir gazetede çok ibretli bir karikatür gördüm:
Göl mü, deniz mi, nehir mi bir su kenarı… Kıyıya pek yakın bir yerde adamın biri çırpınıyor… Suyun üzerinde sadece bir kolu ve eli görünüyor…
Kıyıya birkaç metre yakındaki beş on kişi cep telefonlarıyla boğulmak üzere olan adamın fotoğraflarını çekiyor.

İşte yeni Türkiye budur.
Teknik ve maddî medeniyet ilerledikçe ahlak, insanlık, vicdan geriliyor.

Avrupanın en büyük adalet saraylarını inşa etmekle övünüyoruz.
Sadece adalet sarayları değil, hapishanelerimiz de muazzam.
Yeni inşa edilen Çağlayandaki dev adalet sarayının hızlı rüzgarda çatısı çökmüş, ön cephesindeki mermer levhalar düşmüş…
Hangi müteahhid yapmış bu sarayı?..
Hangi bürokratlar şartnamesine uygundur diye imza verip teslim almış?

Büyük zengin vatandaşı öldürmüşler, sahte belgelerle servetine el koymuşlar.
Katillere yirmi küsur yıldır bir şey yapılamamış.
Büyük bir zatın karısı önemli belgeleri devlet makamlarından çekip almış…

Milyonla çalan mesned-i izzette ser-efraz
Birkaç kuruşu mürtekibin cây-i kürektir
(Milyonla çalanlar yüksek ve şerefli mevkilere yükseltilerek baş tacı edilir;
birkaç kuruş çalan hırsız ise kürek cezasına çarptırılır.)

- ZİYA PAŞA -

http://www.habervaktim.com/yazar/59717/ ... erine.html

İsveç tutuklu ve mahkûm sayısında büyük düşüş yaşandığı için onlarca hapishanesini kapatmaya karar verdi.

Teksen hocam bırak ya elin gavurunu-kafirini..Sen ülkemin güzel Müslümanlarının-Müslüman Cemaatimin - Hükümetimin yaptıklarına bak...Ne beddualar-ne tehditler-ne yağmalar-ne cukkalar-ne gözü doymazlıklar-ne HIRS- bırak şu kafirlerde-gavurlarda var mı bu kadar şaibeler-kumpaslar-ahlaksızlıklar.....

Geri