kış lastiği kaç adet alınmalı

Kodla Büyü
2 yeter diyenleri salla hocam sen benim bildiğim 4 takılır ama sen yinede bir lastikçiye sor. yada çok soğuk ve karlı bir yerde değilsen yazdan vazgeçme

Hocam kesinlikle 4 tane . Neden mi? önler kış arkalar mevsimlik lastik olduğunu düşünelim. Buzlu 0 derece altında bir havadasınız frene bastınız ön lastikle rkış arkalar mevsimlik önler tuttu arkalar kaydı. Neden mi? Arkalar mevsimlik olduğu için 0 derecenin altında lastikler donar ve kayması daha kolay olur. kış lastikleri ise -30 ve -40 derece civarında donmuyorlar ve bu nedenlede yol tutuşları ve buzda yol almaları daha kolaydır... Kısaca kesinlikle 4 :) ben her almaya 4 alırım :)

dün 4 adet aldım 30 dk da taktılar. yazlıkları emanete aldılar.
iyiki almışım boluya kar yağdı 10-15 cm
lassa snoways era.

az kar yağan biyerse bence 2 tane yeterli.fazla yol yapmıyorsan yeterli.kış lastiği alırken ikide cant almanı tavsiye ederim.rahat edersin lastikçi aramak zorunda kalmazsın

gezegen10' Alıntı:
hocam duymamış olayım :D

Hocam haklı, 4 tane almanız lazım..
Bu sene lastik fiyatları da uygun seyrediyor-

195/60/15 Good year UG8 aldık dün. Tanesi 170 tl, Lastik ebatına ve markaya bağlı olarak kışlıklar 140 tl civarından başlıyor, çok para sayılmaz bence

Hocam kaza anlık birşeydir ne olur ne olmaz .Ben Karstayım 8 ay kış ama şuan o kadar memnunum ki 4 lastiğide sıfır aldım sarıkamış dağlarında bile denedim yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım diyo araba :):):) .Ve güvenli kullandığım sürecede herşey mükemmel oluyor.Arabada hem kendi canınız var hemde sokakta kaldırımda başkaların canı cananı var hiç düşünme al lastiklerini.Bi kaç ay sıkışırsın ama için rahat olur.

benim bi arkadaşım 2 tane önlere yeter dedi arkalara mevsimlik lastik takılıydı. karda sokak arası bir virajı çok da hızlı değilken dönemedi. yani önü döndü de arkası koptu gitti duran arabaya vurdu. 2 lastik yarım iş 4 lastik alın işinizi sağlama aldıktan sonra Allaha emanet edin.

ziyaunal' Alıntı:
benim bi arkadaşım 2 tane önlere yeter dedi arkalara mevsimlik lastik takılıydı. karda sokak arası bir virajı çok da hızlı değilken dönemedi. yani önü döndü de arkası koptu gitti duran arabaya vurdu. 2 lastik yarım iş 4 lastik alın işinizi sağlama aldıktan sonra Allaha emanet edin.

Şerefsizim aklıma gelmişti :D

survivor_0019' Alıntı:
ocomert' Alıntı:
survivor_0019' Alıntı:
dün 4 adet aldım 30 dk da taktılar. yazlıkları emanete aldılar.
iyiki almışım boluya kar yağdı 10-15 cm
lassa snoways era.

hocam ne kadara aldınız?

205 55 16 91v modeli
225 tl tanesi 4 adet 900 tl

Aynen dediğiniz gibi 4 tane Lassa Snoways Era aldım. Geçenlerde taktırmıştım. Dün de kar yağdı. Bence alınacaksa 4 tane alınmalı. En azından kafanız rahat çıkarsınız yola :wink: Zaten 2 tane mi 4 tane mi takılmalı diye bir araştırma yaparsanız 4 tane takmanın teknik açıdan da avantajlı olduğunu görebilirsiniz sayın hocam.

gezegen10' Alıntı:
ziyaunal' Alıntı:

Şerefsizim aklıma gelmişti :D

Geçen sene bende 2 tane vardı, dediğiniz gibi önler kaymıyor, arkalar dans ediyor. Bu sene 4 ledim lastikleri. Dün gece ilk kar yağdı, sabah denedim hemen bakıyım kayıyor mu diye.Acayip fark etti, nerdeyse hiç kaymıyor. Çok sert bastığınızda frene biraz oynuyor sadece, o da normal heralde..

tmm 4 tane alıyorum inşallah . Ama iyi ki konu açılmış 2 takanlar için güzel bilgiler ve örnekler var.

4 tane de ben aldım lassa iceways 205/55/16 kar çivisi takma özelliği falan da varmış pek gerek olur mu ama bilemem Sivas'da. Lastikçi arkadaş önerdi. İyi duruyor tavsiye edilir:)

Michelin,Pirelli,Goodyear,continental benim tavsiyelerim. Lassaya yaklaşmayın derim. çok sert bir lastik. yol ttuş performansı kötü. lastiğin kauçuk oranı zaten çok düşük. pirelli ve michelin lastiklerine bakarsanız kauşuk oranlaır daha fazla ve bu nedenle daha yumşak ve daha iyi yol tutuşu sağlar.

www.lastikk.com bana ait bir site. en çok sattığımız markalar pirelli ve michelin. isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim..

BBNET
Geri