Pinkfloyd1453
Site Gezgini
Merhaba arkadaşalar. Okuldaki akıllı tahtalara kısayol virüsü bulaşmış. Virüs programları ile tarattım olmadı. Ne yapmam gerekir iyice çıldırtmaya başlattı beni bu illet.
Hocam bu %100 değil. Yine de kısayol virüsü gizliyor. Flash bellekte hiç bir şey göstermiyor. Nadir oluyor ama oluyor yine de. Ama bundan daha iyi çözen de görmedim.
Faydası oluyor mu ki hocam. Antimalware kullanmı zor değil mi. Bu sorunu direk flash belleği koruyarak çözmemiz gerekmez mi?Basit olarak 360 total securty ve antimalware kullanıyoruum
Usb raptor dan memnun musunuz hocamBiz de bu kısayol virüsünden korunmak için usb belleği NTFS olarak formatladık. Tahta kilit programı olarak kullandığımız USB raptorun anahtar dosyasını usb belleğe yazdık. Sonra usb bellek içinde DATA diye bir klasör yaptık (başka bir isim de olabilir). Sonra ntfs drive protect ile usb bellekteki DATA klasörü dışındaki tüm belleğe yazmaya karşı korumayı aç dedik. Şimdi öğretmenlerimiz tüm ders notlarını DATA içine atıyor. Kök dizin yazmaya karşı korumalı olduğundan virüs burada herhangi bir kısayol oluşturamıyor. Bozamıyor. Tavsiye edilir.