k.12.tr alan adı alıkern sorun

Kodla Büyü

cooografya

Aktif Üye
arkadaşlar okul sitesi içi k.12.tr li alan adı aldım. Ancak alan adının aktif olası için hosting firması okula ait izin belgesini kendilerine fakslamamı istediler. Bunlar nasıl bir belge istiyor. Daha önce böyle bir alan adı alan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

Sayın hocam, nic.tr adresinden öncelikle bir sorumlu kodu oluşturun ve alan adı başvurusunda bulunun. Yardım/Destek bölümünden gerekli belgeler sayfasına ulaşın ve k12.tr alan adı için gerekli alan adı tahsis belgesini indirip, doldurup, çıktısını alıp, müdürünüze onaylattıktan sonra, taratıp, orada bahsedilen şekilde nic.tr'ye gönderin. Onlar işlemi onayladığında ücretini (yıllık 5 TL) ödeyip, alanınızı aldığınız hosting firmasının DNS adreslerine yönlendirin. Bu konularda acemi ise bir bilenden yardım alın.

k12.tr alan adlarını bir hosting firmasından almanızı şahsen tavsiye etmiyorum. Hem daha fazla ücret alıyorlar hem de ileri de bu firmadan ayrıldığınızda alan adı kontrolü için problemler yaşayabilirsiniz. Sonuçta yukarıda bahsettiğim işlemi sizin adınıza yapıyorlar yani alan adı sorumlusu olarak kendilerini gösteriyor ve 5 TL ödüyorlar, sizden aldıklarının üstü de onlarda kalıyor.

Bu tür işleri öğrenmek adına kendinizin alan adını almanızı şiddetle tavsiye ederim.

BBNET
Geri