Kablosuz acces point kabloluya dönüştürme olurmu

Kodla Büyü

Hakan25

Aktif Üye
Arkadaşlar elimde TP LINK WA 801 ND Acces point var. Adsl modem ile acces point arasındaki bağlantıyı kablosuz olarak kurdum. Benim yapmak istediğim kablosuz ağı kabloluya çevirme. acces pointin arkasındaki ethernet girişinden kablo bağlayıp masaüstü bilgisayarımda kullanabilirmiyim. Kablosuz laptopa bağlandım, ancak acces pointin arkasındaki ethernet girişiyle masaüstü pc ye bağlanamadım . bu konuda fikirlerinizi bekliyorum

acces point arayüzüne girdiğin zaman "çalışma modları" olması lazım. buradan AP Client modunu seçmelisin. bu modda acces point kablosuz adaptör gibi çalışır.

hocam anladığım kadarıyla kablosuz olararak a.point'le modem bağlantısını sağlamışsınız ama a.pointten kablolu olarakta masaüsüt pc'nizi nete bağlamak istiyorsunuz. benim bildiğim kadarıyla a.point'in arkasındaki etrernet girişi a.pointin kurulumu esnasında ve uzak mesafeye birden fazla a.point taşınacağı zaman sinyalin güçlendirilmesi için kullanılır. anlayacağınız sizin dediğiniz yöntem biraz yaş :oops: en iyisi mi siz masaüsüt pc nize bi tane usb wireless adaptör alıp onu da kablosu olarak bağlayın :lol:

m32m' Alıntı:
hocam anladığım kadarıyla kablosuz olararak a.point'le modem bağlantısını sağlamışsınız ama a.pointten kablolu olarakta masaüsüt pc'nizi nete bağlamak istiyorsunuz. benim bildiğim kadarıyla a.point'in arkasındaki etrernet girişi a.pointin kurulumu esnasında ve uzak mesafeye birden fazla a.point taşınacağı zaman sinyalin güçlendirilmesi için kullanılır. anlayacağınız sizin dediğiniz yöntem biraz yaş :oops: en iyisi mi siz masaüsüt pc nize bi tane usb wireless adaptör alıp onu da kablosu olarak bağlayın :lol:

m32m Hocam bildiklerinizi unutun. 00filozof00 arkadaşın dediği gibi AP Client ve Bridge+AP modunda kablosuz ağa kablo ile bağlantı yapıyor.

Hızlı kurulum kılavuzunda 6. sayfadaki Client Mode ayarlarını yapmanız yeterli:
http://www.tp-link.com.tr/Resources/document/7106503452_TL-WA701ND_QIG.pdf

repeater moduda iş görebiliyor :) aslında direktte çalışabilir (zyxel wap 3205 her türlü çalışıyor) ama tp-link olunca :-1:

Arkadaşlar client modda güvenlik sorunu olurmu. WPA2 güvenlik çalışırmı. tp-link çok sorunlu marka gerçekten. servis yetkilisine bağlanınca karşınıza nasıl bir hanzo nun çıktığını görünce nefret edeceksiniz

Bugüne kadar tp-link ile ilgili bir sorun yaşamadım. Kapsama alanları extended range özelliği sayesinde benzer cihazlardan daha geniş.
Bir bilişim uzmanının bu ayarları yapması için servise ihtiyacı olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Şahsen donanımsal/teknik bir arıza haricinde bir cihazı ayarlamak için servisi aramak ne kadar mantıklı o da tartışılır.
Eğer bu işlerden çok anlamıyorsanız kullanım kılavuzunu okumanız gerekli ayarları yapmak için yeterli diye düşünüyorum.

Not: Client modda WPA2 dahil tüm güvenlik modları çalışır. Ayrıca MAC Filtreleme ile MAC adresi filtresi de ayarlayabilirsiniz.

c1han' Alıntı:
Bugüne kadar tp-link ile ilgili bir sorun yaşamadım. Kapsama alanları extended range özelliği sayesinde benzer cihazlardan daha geniş.
Bir bilişim uzmanının bu ayarları yapması için servise ihtiyacı olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Şahsen donanımsal/teknik bir arıza haricinde bir cihazı ayarlamak için servisi aramak ne kadar mantıklı o da tartışılır.
Eğer bu işlerden çok anlamıyorsanız kullanım kılavuzunu okumanız gerekli ayarları yapmak için yeterli diye düşünüyorum.

Not: Client modda WPA2 dahil tüm güvenlik modları çalışır. Ayrıca MAC Filtreleme ile MAC adresi filtresi de ayarlayabilirsiniz.
Hocam cihaz arızalı olduğundan uğraşmıştım. Ayarları yaptıktan sonra reboot olayında donup kalıyordu. Cihazı fazla kurcalamayın elinizde kalır. Ancak Airties gibi cihazların yanında biraz basit kalıyor. Tp link cihazının kablolu kısmını Dreambox uydu cihazına bağlayıp çalıştırmak istiyorum. Sorun Tp-Link ve dreambox arasındaki ayarlardan. Dreamboxun arkasındaki ethernet girişi ile Tp link arasındaki ethernet girişi arasında sabit IP vermeme rağmen kablolu bağlantı kuramadım. Başka bir sorun TP LİNK 801 cihazından iki çeşit var. İlk modeller genelde sorunlu

arkadaslar sizden ricam köprü repaeter ve client tam olarak nedir farkları neler kısa ve öz 1 örnek vererek acıklayabilirmisniz?kafam karıstı.. :)
bende de kablosuz adaptör yok elimde kablosuz modem var fazladan ve ortamda da kablosuz baglantı mevcıt. bende kablosuz modem ile koblosuz aga bağlanmak ve kablo ile masa üstüne baglamak ve internete cıkmak istiyorum :)

mutlu112' Alıntı:
arkadaslar sizden ricam köprü repaeter ve client tam olarak nedir farkları neler kısa ve öz 1 örnek vererek acıklayabilirmisniz?kafam karıstı.. :)
bende de kablosuz adaptör yok elimde kablosuz modem var fazladan ve ortamda da kablosuz baglantı mevcıt. bende kablosuz modem ile koblosuz aga bağlanmak ve kablo ile masa üstüne baglamak ve internete cıkmak istiyorum :)

Client mode kullanmanız gerekiyor.

Ekli dosyalar

• accesspoint.jpg
    accesspoint.jpg
    13.9 KB · Görüntüleme: 6,173
  • bridge.jpg
    bridge.jpg
    11 KB · Görüntüleme: 6,178
  • client.jpg
    client.jpg
    8.9 KB · Görüntüleme: 6,200
  • repeater.jpg
    repeater.jpg
    15.3 KB · Görüntüleme: 6,166
c1han' Alıntı:
mutlu112' Alıntı:

Client mode kullanmanız gerekiyor.
tsk hocam. baktım tp link modemin client modu yok :(

Hakan25' Alıntı:
Arkadaşlar Bt rehber öğretmeni değilim. ancak sizin yorumlarınızın çoğuna katılmıyorum. 3 okul değiştirdim. bir çok bilgisayar öğretmeni tanıdım. İnanın bir ms word belgesinde işlem yapamayan, en ufak bir tamirden bile anlamayan, akşama kadar çay- sıgara peşinde koşan bilgisayar öğretmenleri tanıdım. tabiki genelleme yapılamaz, önemli olan etiket değil, beceridir. branşım olmamasına rağmen okulun bt rehber öğretmeni sürekli benden yardım istiyor. bilgisasyar öğretmenliği ile tarih öğretmenini aynı değil. bilgisayar öğretmeni sürekli güncel olmak zorunda. Sizin başınıza gelenler sadece işini yapamayan bilgisayar öğretmenleri yüzünden. sadece bilgisayara olan ilgimden olayı forumu takip ediyorum. önemli olan bilgisayar öğretmeni diploması değil, önemli olan merak ve kendini geliştirme olayı, fatih projesine sahip çıkıp koruma olayı

bu tip kişilere yardımcı falan olmayın word bilmeyen bilişim teknolojileri soru falan sorma sende buradan.Bak buradan alakadar olupta birşeyler yazmışız nasıl bir hata işlemişiz.

BBNET
Geri