Kamuda izinler iptal.

Kodla Büyü

misina

Site Gezgini
Bu durumda yaz tatilinde olan öğretmenlerin yapması gereken bir şey varmıdır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Onu biliyorumda hani istenilen kişilere kolay ulaşmak için öğretmenlerde okula çağırılabilir. Aklıma o geldi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Biz de izin olayı yok. Yani biz şu an izinli olarak görünmüyoruz. Yıllık iznimizle ilgili madde var. Onu da eğitim-öğretim süresi içinde kullanıyoruz.

Tüm kamu dediğine göre bizi de kapsıyor. Sanırım ikamet adreslerimizde olacağız. Soruşturma Vs için çağrılınca gideceğiz.

Re: Ynt: Kamuda izinler iptal.

Kalan 12 günlük izni
Sömestr dönemi içinde kullanırız artık. :mrgreen:
Ayrıca bu zorunlu izin dönüşü için elinde yolluk-harcırah hesaplama Programı varmı?

Valla haftaya bugün yurtdışına çıkacaktım. İnşallah sorunsuz gidebilirim :x

DaMieN' Alıntı:

bende onu soracaktım.. yurt dışına çıkışlar da iptal deniyor.. öyleyse eğer hiç vize işlemlerine başlamayayım boşuna..

mesut_steel' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:

bende onu soracaktım.. yurt dışına çıkışlar da iptal deniyor.. öyleyse eğer hiç vize işlemlerine başlamayayım boşuna..

Bende yeşil var. Vize ile işim yok da. Yine de ortalık karışık...

Gidebilirsiniz diyen de var. Gidemezsiniz diyen de :?

http://www.memurlar.net/haber/596996/
☆ ☆ ☆ A L I N T I D I R ☆ ☆ ☆
18 Temmuz 2016 PAZARTESİ
Resmi Gazete
Sayı : 29774 (Mükerrer)
GENELGE

Başbakanlıktan:

Konu : Yıllık İzinlerin Kaldırılması

GENELGE

2016/16

Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır.

Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Binali YILDIRIM
Başbakan

Hakikaten inanılmaz faydalı paylaşım. Hiç bilmiyorduk bunu...

DaMieN' Alıntı:
mesut_steel' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:

Bende de yeşil pasaport var. Ben de haftaya bugün yurt dışına çıkacağım inşallah. Bugün tur şirketiyle görüştüğümde kurumdan izin yazısı getirmemi istediler. Müdürü aradım, gel vereyim dedi. Tur yetkilisi özellikle yeşil pasaportluların çıkışlarında bu belge olmazsa sorun yaşanabilir dedi. Bilginize...

yataylimit' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:
mesut_steel' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:

Bende de yeşil pasaport var. Ben de haftaya bugün yurt dışına çıkacağım inşallah. Bugün tur şirketiyle görüştüğümde kurumdan izin yazısı getirmemi istediler. Müdürü aradım, gel vereyim dedi. Tur yetkilisi özellikle yeşil pasaportluların çıkışlarında bu belge olmazsa sorun yaşanabilir dedi. Bilginize...

Benim idare de benzer şekilde konuştu. Okula gidip izin kağıdı alıp çıkabileceğiz gibi görünüyor şu an. Teşekkürler hocam...

Kurum onayı deniliyor.
Yani ilçe ve kaymakam onaylı izin alınacak. Kurum vizesi yoksa, pasaport kontrolde çakılı kalırsın.
Uçak gider, sen bakar. :mrgreen:

öğretmenin yıllı izni yok ki neyi iptal ediyonuz. bu diğer kamu görevlilerini bağlar ve birde idareci olanları

http://www.memurlar.net/haber/597048/ALINTIDIR

YURTDIŞI GİDECEKLER YADA PLANI OLANLAR ...MADDE 5 SİZE GÖRE
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Başbakanlıktan:
Konu : Yıllık İzinlerin Kaldırılması
GENELGE
2016/16
Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır.
Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Binali YILDIRIM
Başbakan"

657'NİN İLGİLİ MADDELERİ

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 23. maddesi: "Devlet memurları, bu kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler."
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 102. maddesi: "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir."
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 103. maddesi: "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir."

MEMURLAR.NET AÇIKLAMALARI: GENELGE NELERİ KAPSAR, NELERİ KAPSAMAZ?

1- Genelge ile alınan tüm yıllık izinler iptal edilmiştir.

2- Yıllık iznin bir sebebe binaen alınmış olması fark etmemektedir.

3- 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi çerçevesinde alınmış olan evlilik, ölüm, analık izni veya 105 inci madde çerçevesinde alınan refakat izni ve 108 inci madde çerçevesinde alınan aylıksız iznin iptali söz konusu değildir.

4- Genelge, görevlendirmeyle görev mahalli dışında olanları kapsamamaktadır. Genelgenin, değişik mevzuat çerçevesinde görevlere bağlı olarak izin verilen personeli de kapsamadığı düşünülmektedir.

5- Yıllık izinlerini yurt dışında geçiren kamu personeline yönelik bir istisna genelgede bulunmamaktadır. Yıllık izinlerini yurtdışında geçiren personelin de en kısa sürede görevlerine dönmeleri gerekmektedir.

6- Memurlar.net olarak, Genelgenin öğretmenleri kapsamadığını düşünüyoruz. Öğretmenlerin görevleri başına dönmesini gerektiren bir durum da bulunmamaktadır, zira okullar kapalıdır. Diğer taraftan, diğer memurların izinleri atamaya yetkili amirlerin veya yetki verdikleri kişilerin uygun görmesiyle verilmekteyken, öğretmenlerin yıllık izinleri kanunla verilmektedir. MEB, güvenlik veya bilmediğimiz başka bir gerekçeyle, yıllık izinde olan öğretmenlerin görevlerine dönmelerini istiyorsa, bu konuda bir açıklama yapması yerinde olacaktır.

7- Diğer taraftan, yaşanan olağanüstü durumdan kurtulmak için belli başlı kurumlarda izinlerin tamamen iptal edilmesi, diğer kurumlarda da personeli izinden ihtiyaca göre çağırmak şeklinde, idarelere yetkilendirilmesi yapılsa idi daha iyi olabilirdi. Hizmetin gereği olarak bazı personelin görevinin başında olmaması daha iyi olabilirdi.
Bir çok memurun parasını ödeyerek otellerde kaldığı, uçak biletini aldığı düşünüldüğünde, bu derece geniş çaplı bir düzenlemenin gözden geçirilmesinde yarar vardır diye düşünüyoruz.

☆Sözkonusu vatan ise, fedakarlık şart.Tatil, izin, düğün, gibi teferruat lara takılmayalım.

☆☆İkinci bir emir yada açıklama bekleyelim.

sumunu' Alıntı:
Öğretmenin yıllık izni yok diyenler şu anda ne izni yapıyorlar merak ediyorum.
Öğretmen iznini kanun ile kullanır,diğer memurların ne zaman izin kullanacağı,memurun talebi ve amirin onayı ile olur.Bizde böyle bir durum yok.

sumunu' Alıntı:
Öğretmenin yıllık izni yok diyenler şu anda ne izni yapıyorlar merak ediyorum.
Öğretmen harici personelin sadece yıllık izinleri ertelendi bu durumda.

Yani, diğer memurların şu anda ertelenmiş olan yıl içinde yahut seneye kullanılabilir bir izinleri var.Yani hak kaybı yok.

Senin çocuğunun öğretmeni;
"Ertelenen 40 günlük kalan iznimi, kasım ayında veya nisan sonunda (sınav döneminde) kullanmak istiyorum" diye dilekçe verse ne yapacaksın?

Güzel fikrin varsa bekliyoruz. :mrgreen:

Benimde 1 hafta sonra italya turu var ama bir sorun olur mu acaba iptal için mi uğraşma. Bordo pasaportum var. Yurt dışına çıkan öğretmen arkadaş var mı acaba dünden beri

Sorum basitti. Bu kadar açıklamaya gerek yokki. Şu anda ogretmenler ne izninde? Tek kelime yeterli. Hükümet çağırır cagirmaz bilemem. Ben baska bisey sordum.

@sunumu;
üstte yazdık,kafanızdaki soru işaretleri giderilemediyse,okulunuza dönebilirsiniz.

Demogoji bunun adı. Okula dönelim diye kim dedi? Son kez tek kelimelik cevapla bir soru. Bizler şimdi ne iznindeyiz? Kanuni izin demeyin de...

13714562_10208562819161960_1072810487_n.png

Geri