Kamuda izinler iptal.

Kodla Büyü
sumunu' Alıntı:
Demogoji bunun adı. Okula dönelim diye kim dedi? Son kez tek kelimelik cevapla bir soru. Bizler şimdi ne iznindeyiz? Kanuni izin demeyin de...
Öğretmenler şu anda yıllık izinde hocam

karayel' Alıntı:
Şu an Sabiha Gökçen den çıkış yaptım. Hiçbir sorun yok. Pasaportum normal, yeşil değil.
Pazar günü ets tur la orta Avrupa turuna gidicektik. Hocam herhangi bir sknti cikardilar mi çıkış yaparken hangi evrakları istediler?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sumunu' Alıntı:
Demogoji bunun adı. Okula dönelim diye kim dedi? Son kez tek kelimelik cevapla bir soru. Bizler şimdi ne iznindeyiz? Kanuni izin demeyin de...
DEVLET MEMURLARI KANUNU (1)(2)(3)
Kanun Numarası : 657
Yıllık izin:
Madde 102 – (Değişik: 31/7/1970 - 1327/46 md.)
Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on
yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.
Yıllık izinlerin kullanılışı:
Madde 103 – Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir.
Birbirini izliyen iki yılın izni bir arada verilebilir. (Değişik cümle: 6/7/1995 - KHK - 562/2 md.) Cari yıl ile bir önceki yıl
hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar.Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında,
ayrıca yıllık izin verilmez.

Yurtdışına çıkışlar dün çok yoğun şekilde yaşandı. Özellikle yeşil pasaportlu çıkışı çok oldu. Bugün onlara da yurtdışı çıkış yasaklandı...

http://www.pasaport.pol.tr/Duyurular/Sa ... C4%B0.aspx

Ülkemizde yaşanan darbe kalkışılması nedeniyle hususi ve hizmet damgalı pasaport hamili bulunan kişilerin (eş ve çocukları dahil) bu pasaportları ile yurtdışına çıkış yapmak istemeleri halinde, personelin bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşlarının yurtdışına çıkmalarında mani bir durum bulunmadığına dair bilgi alındıktan sonra hudut kapılarından çıkışlarına müsaade edilecektir.​
​ Bu itibarla, hususi ve hizmet damgalı pasaport hamili bulunan çalışanlarınızın (eş ve çocukları dahil) mağduriyet yaşamamaları için gerekli bilgilendirmelerin yapılarak, önceden kurum muvafakatlarının olduğuna dair belgenin hudut kapılarındaki ilgili görevlilere verilmek suretiyle yurtdışına çıkmalarının kolaylaşması sağlanacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

Bir yasak yok sadece belge alınması gerekiyor deniyor. Resmi sayfa...

DaMieN' Alıntı:
http://www.pasaport.pol.tr/Duyurular/Sayfalar/YURT-DI%C5%9EI-%C3%87IKI%C5%9E-%C4%B0%C5%9ELEMLER%C4%B0.aspx

Ülkemizde yaşanan darbe kalkışılması nedeniyle hususi ve hizmet damgalı pasaport hamili bulunan kişilerin (eş ve çocukları dahil) bu pasaportları ile yurtdışına çıkış yapmak istemeleri halinde, personelin bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşlarının yurtdışına çıkmalarında mani bir durum bulunmadığına dair bilgi alındıktan sonra hudut kapılarından çıkışlarına müsaade edilecektir.​
​ Bu itibarla, hususi ve hizmet damgalı pasaport hamili bulunan çalışanlarınızın (eş ve çocukları dahil) mağduriyet yaşamamaları için gerekli bilgilendirmelerin yapılarak, önceden kurum muvafakatlarının olduğuna dair belgenin hudut kapılarındaki ilgili görevlilere verilmek suretiyle yurtdışına çıkmalarının kolaylaşması sağlanacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

Okul Müdüründen izin belgesi gibi bişey mi lazım yani?

Bir arkadaşa gönderdiğim özel mesajı burada da paylaşayım:

Son gelişmeler şöyle: bugün firmadan aradılar ve şu bilgiyi verdiler: "okuldan alacağınız izin belgesiyle Atatürk hava alanından uçuş izni VERİLMİYOR. Mutlaka ilçeden yazı istiyorlarmış. Adnan Menderes hava alanı ise okul yazısını kabul ediyormuş ve dolayısıyla bizi oradan uçurmaya çalışıyorlar. Ben bugün ilçeye gittim, ilçe milli eğitim müdürü, "benim yetkim yok, yazı falan veremem" diyerek sıyrılmış (akıllıca). Yarın okula gidip yazıyı alacağım, sonrası hayırlısı.

Bir de az önce haberlerde izlediğim kadarıyla, eşiniz çalışmıyorsa çalışmadığını kanıtlamak sorun oluyormuş. Benim eşim çalışmıyor. Bakalım ne yapacağız... "Evimin hanımıdır" diye belge mi düzenlesem bilemedim :)

Re: Ynt: Kamuda izinler iptal.

COBOL' Alıntı:
Kurum onayı deniliyor.
Yani ilçe ve kaymakam onaylı izin alınacak. Kurum vizesi yoksa, pasaport kontrolde çakılı kalırsın.
Uçak gider, sen bakar. :mrgreen:

PROFİL AVATARIMA SAKALLI BİR RESİM EKLESEYDİM DAHA İNANDIRICI OLURDU. :mrgreen:
AMİRLİĞİNİZ İLÇE MEM DİR.
O HALDE ONAY MAKAMI İLÇE MEM OLACAK.

DaMieN' Alıntı:
http://www.pasaport.pol.tr/Duyurular/Sayfalar/YURT-DI%C5%9EI-%C3%87IKI%C5%9E-%C4%B0%C5%9ELEMLER%C4%B0.aspx

sunsel' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:

Okul Müdüründen izin belgesi gibi bişey mi lazım yani?

Ben öyle anladım ama tabi üstteki mesaj farklı diyor...

Müdürün yazması mesele değil hallederiz de. İlçeye paslarlarsa iyice yokuşa sürerler net. Cobol gibiler de kına yakar...

DaMieN' Alıntı:
Müdürün yazması mesele değil hallederiz de. İlçeye paslarlarsa iyice yokuşa sürerler net. Cobol gibiler de kına yakar...
Ne kına yakması.
Eskiden izni okul müdürümü veriyordu ki? Her zaman yetki ilçeMEM lerdeydi.Prosedur yıllardan bu yana zaten böyle.
Siz dua edin şimdiki duruma.Burada yurtdışı çıkış var. İlçeMEM için çok basit bir evrak bu.Okul üstyazı yazacak ve ilçe olur yazıp mühürleyecek.

Aslında akıl vermekten bana neKİ? Apronda giden uçağa el sallayacan ve o zaman anlayacan.Eşegini sağlama bağla sen neyine lazım... :geek:

Yönetmelik 2015 yılında değişti. Eskinin ne olduğunun zerre önemi yok. Sadece kurum amirine yazılı olarak bildirmesi yetiyor(du)...

Hocam önemli olan havalimanında dış hatlarda çıkış yaparken, görevli memura mazeret bırakmamak biliyorsun.

İş uçakta Koltuğa oturana kadar.
İYİ YOLCULUKLAR

Az önce okuluma gittim, önümüzdeki hafta yurtdışı izin işlemleri için. Okul ilçe mem i aradı, personeli buraya gönderin dedi. Okuldan ilçe mem e gittim, şube müdürünü görmek için. İzin işlemleri için geldiğimi söyleyince, il mem elimizdeki yetkiyi aldı, onlar hallediyor, oraya gitmen lazım dedi. Herkes imza atmaktan korkuyor. İl mem deki arkadaşlarda benzer durumu aktardılar. Yani kimse sorumluluk almak istemiyor. ( Manisa Mem) sizlerden deneyen var mı arkadaşlar, benzer sıkıntılar var mı? Ya da bu işler nasıl olacak, kimseye imza attıramıyoruz.

Daha simdiden sormak belki abes ama 1 eyludeki sene basi seminerleri nerde alabilecegimiz hakkinda bir bilgisi, yorumu olan var mi acaba? Aile ici saglik durumu soz konusu, eger memlekette alamicaksak pilanlari ona gore yapmak durumundayim...

Maalesef kimse yanaşmıyor herkes çekiniyor. Ben iptal etmek zorunda kaldım bütün planlarımı...

http://www.pasaport.pol.tr/Duyurular/Sayfalar/YURT-DIŞI-ÇIKIŞ-İŞLEMLERİ.aspx

Umuma Mahsus Pasaport = Bordo
Hususi Pasaport = Yeşil
Hizmet Pasaportu = Gri

Hiçbir müdür böyle bir yazı yazmadığı için yurtdışına çıkışlar hala mümkün değil. Şuan müdürler böyle bir yazı yazarak kendilerince risk almak istemiyorlar

Geri