Re: Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin Sorunu Çözülüyor
Talim Terbiye Kurulunun İlköğretim Kurumlarında Haftalık Ders Çizelgesi değişikliğinden sonra , ilköğretim kademelerinde bilgisayar derslerinin kaldırılması ve sadece 6-7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak olması okullarda ki bililişim teknolojileri öğretmenlerini norm kadro fazlası durumunun eşiğine getirmişti.
Kamudanhaber.com / Özel Haber
Talim Terbiye Kurulunun İlköğretim Kurumlarında Haftalık Ders Çizelgesi değişikliğinden sonra , ilköğretim kademelerinde bilgisayar derslerinin kaldırılması ve sadece 6-7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak olması okullarda ki bililişim teknolojileri öğretmenlerini norm kadro fazlası durumunun eşiğine getirmişti.
Bu konu hakkında basında çıkan haberler üzerine Personel Genel Müdürlüğü bir basın açıklaması yayınlamıştı.
Bu haber üzerine sitemizde bir haber yapılmış ve Personel Genel Müdürlüğünün Yanlış Bilgilendirme yaptığını açıklamıştık.
Bu haberimize Bakanlık resmi yoldan Personel Genel Müdürlüğü makamının imzası ile bir açıklama göndermişti.
Bütün bu gelişmelerden sonra konuyu yakından takip eden Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Bilişim Teknoloji öğretmenlerinin sorunlarını Genel Müdüre iletti.
Necmettin Bey bu konunun kendi alanlarında olmadığını ve konunun muhatabının Talim Terbiye Kurulu olduğu bilgisini verdi.
Bu gelişme üzerine Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan TUFANLI ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Bilişim Teknoloji öğretmenlerinin kanayan yarasını dile getirerek bu sorunun çözümü noktasında bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi.
Talim Terbiye Kurulu Başkanı, Türkeğitimsen Genel Başkanı KONCUK'un önerilerini olumlu yönde karşılayarak bu konuda bir çalışma yapılacağını ve gerekli yasal düzenlemelerden sonra mağduriyetlerin giderileceğini belirtti.
Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Haber Kaynağı:
www.kamudanhaber.com