antigen' Alıntı:
monerello' Alıntı:
arkadaşlarım bayan arkadaşlar okula zaten başı açıksa sıkıntı yok istediği gibi mini etekle ve kolsuz kıyafetlerlede gelebiliyorlar ve kimsenin birşey dediği yok bencede olmasın ben bunada karşıyım zaten gelelim diğer eleştiriye sayfayı henüz kurdum daha içerik bile ekleyemedim sınavlarım vardı ve yarında var erkek personel içinde eklenecek gönlünüz rahat olsun kimsenin saçı bıyığı ve kıyafeti bu çağda konu bile edilmemeli bence
konuyu açan arkadaş eğer deseydin ki herkes özgürdür ve istediği gibi giyinmesini istiyoruz . kabulümdü.
ama tutup da başkaları işe giderken mini etek giyiyor kolsuz giyiyor dersen samimiyetine zerre kadar inanmam. o kadar okul okudum halen devlette çalışıyorum adliyeye nüfus müdürlüğüne vs devlet kurumlarına gidiyorum iş yerinde mini etek giyinen kolsuz giyinen görmedim. Dini bir sembolün serbest olmasını isterken onu takmayanlara mini kolsuz vs giyiniyor gibi ithamlarda bulunamazsınız. ki kaldıki çoğu devlet kurumunun iderecisinin cemaatçi olduğunu düşünürsek ( ki öyle ) başkası açık giyiniyor bizde böyle giyiniriz teziniz çürük bir düşüncedir.
şık giyinmekle açık giyinmek arasındaki farkı erkekler kavramaya çalışırlarsa ayrıca sevineceğim.
ben kimin ne giydiğine karışmam küsmem gücenmem ama böşörtülü olmayan arkadaşların ojesinden aşırı makyajına, giydikleri etek veya pantolonların kumaşına darlığına kadar birçok şek kılık kıyafet yönetmeliğine aykırıdır aslında, siz nerde yaşıyorsunuz, tam olarak uyanları tenzih ediyorum... benim şu anda okulumda ısrarla kotla gelen bir stajyer arkadaş var. diğer arkadaşlar tarafından müdüre bildirildiği halde devam eiyor müdürürn de hiçbir uyarısı olmadı. Ama ben dersim olmaan bir gün müdürle görüşmek için odasına girdiğimde beni bu şekilde girmemem gerektiği konusunda uyardı.
Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;
a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;
Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
şu madeye bizlerden(başörtülü bayanlar) başka kim tam anlmıyla uydurulmaya çalışılıyor Allah aşkına, "Sade"likten eser var mı