musedip45' Alıntı:Hocam, aynı sorunu çok defa ben de yaşadım. Bizde de Exper bilgisayarlar olan bir laboratuar var. Bunun temel nedeni elektriksel bence. Ramlari çıkarıp yerlerini değiştirince sorun çözülüyor hocam. Her akşam bilgisayar sınıfının şarteli kapatılırsa, böyle bir problem yaşanacağını sanmıyorum.
musedip45' Alıntı:Hocam, aynı sorunu çok defa ben de yaşadım. Bizde de Exper bilgisayarlar olan bir laboratuar var. Bunun temel nedeni elektriksel bence. Ramlari çıkarıp yerlerini değiştirince sorun çözülüyor hocam. Her akşam bilgisayar sınıfının şarteli kapatılırsa, böyle bir problem yaşanacağını sanmıyorum.
bu sorunun çözümü için hocalarım bios resetlemeyi deneyebilrsiniz. Anakart üzerindeki JP1 jumperı ile biosu resetlerseniz büyük ihtimalle bilgisyarlarınız açılacaktır. o da olmazsa anakrtı bide kasanın dışında çalıştırmayı deneyiin belki kasa ile kısa devre yapıyor olabilir herhangi bir yerinde temas vardır. tecrübe ile sabittir.
değerli arkadaşım aynen dediğini yaptım ve bugün görüntü aldım verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.Bizim bilgisayarcı arkadaş alıyordu 2 hafta getirmiyordu anakartı tamire gönderdik diyordu verdiğin bilgi sayesinde hem zamandan hem de paradan yırttık.Gerçi anakartı tamire gönderdiğini de zannetmiyorum.ilyas' Alıntı:ram yuvalarına toz giriyor bunuda göz önünde bulunduruun ramınızı sökün diğeryuvaya yerleştirin.ramı yerleştirmeden önce bir silgi bulun öğrenci silgisi.(yanı şu karakalemi silen silgilerden)ramın yuvaya girecek iletken tarafı ile silgiyi bi miktar kesin.yani ramın iletken yollarındaki toz ve oksitlenmeyi gidermiş oluyorsunuz.defalarca başıma gelen bu sorunu defalarca aynı yöntemle giderdim
rica ederim hocam.bende bu siteden çok fazla istifade ediyorum...allah hepimizden razı olsunmsconfig' Alıntı:değerli arkadaşım aynen dediğini yaptım ve bugün görüntü aldım verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.Bizim bilgisayarcı arkadaş alıyordu 2 hafta getirmiyordu anakartı tamire gönderdik diyordu verdiğin bilgi sayesinde hem zamandan hem de paradan yırttık.Gerçi anakartı tamire gönderdiğini de zannetmiyorum.ilyas' Alıntı:ram yuvalarına toz giriyor bunuda göz önünde bulunduruun ramınızı sökün diğeryuvaya yerleştirin.ramı yerleştirmeden önce bir silgi bulun öğrenci silgisi.(yanı şu karakalemi silen silgilerden)ramın yuvaya girecek iletken tarafı ile silgiyi bi miktar kesin.yani ramın iletken yollarındaki toz ve oksitlenmeyi gidermiş oluyorsunuz.defalarca başıma gelen bu sorunu defalarca aynı yöntemle giderdim
rami çıkarıp takmak sorunu çözmüyordu. iyiki söylediniz bunu.. yoksa bilgisayarı kırcaktım bir gün. benimki yere çarpınca düzeliyorda uhaha:ilyas' Alıntı:ram yuvalarına toz giriyor bunuda göz önünde bulunduruun ramınızı sökün diğeryuvaya yerleştirin.ramı yerleştirmeden önce bir silgi bulun öğrenci silgisi.(yanı şu karakalemi silen silgilerden)ramın yuvaya girecek iletken tarafı ile silgiyi bi miktar kesin.yani ramın iletken yollarındaki toz ve oksitlenmeyi gidermiş oluyorsunuz.defalarca başıma gelen bu sorunu defalarca aynı yöntemle giderdim