KASIM MAAŞI

Kodla Büyü
Ben 3 yıllık öğretmenim.1713 maaş alıyorum.Okula ilk atama atanan öğretmen 1751 alıyor.ikimizde bekarız.İkimizdede sendika yok.Gitdide azalıyormu bu maaşlar:)Bu nasıl iş çözemedim ben...

ladywitch' Alıntı:
Ben 3 yıllık öğretmenim.1713 maaş alıyorum.Okula ilk atama atanan öğretmen 1751 alıyor.ikimizde bekarız.İkimizdede sendika yok.Gitdide azalıyormu bu maaşlar:)Bu nasıl iş çözemedim ben...

vergi diliminiz artmış olabilir hocam

off bu vergi diliminden içim şişti zaten.aldığımız ekdersleri verdik vergi vergi diye. 7/1 evli-eş çalışıyor-çocuksuz 1749 tl 10 tl sendika kesintisi de var

eş çalışıyor, 1 çocuk (+35 tl), sendika (-10 tl), 6/2 =1805
107 tl gelir vergisi keşilmiş, gelen zam aynen gitmiş

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
duuuyguuu' Alıntı:
evli - çocuk yok-8/3 - eş çalışıyor-sendika var : 1790 :shock:
hocam ya sizin ki fazla ya benim ki az
7/3 eş çalışıyor+sendika+ bir çocuk var + 35 tl = 1795 tl

valla ben de anlamadım hocam,bi dengesizlik var gibi. bi kaç arkadaşınkine göre de yüksek gibi.
bu ay şöle bişey de oldu hocam:normalde eşimle kademe derecemiz aynı, her ay 15-20 tl fazla oluyodu benimki, bu ay 110 tl kadar fark var anlamadım ki :o

anlamadım ki nasıl herkesin farklı oluyor..
evli - eş çalışıyor- çocuk yok- tekbik öğretmen - 6/3 maaş 1871
bordro altta bi bakarmısınız_? doğrumudur.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    169.5 KB · Görüntüleme: 1,812
toplam geliriniz; tam maaş olarak değilde e bordro da olan taban aylığınız ve ek dersiniz toplanıp geliriniz 8800 tl yi geçince vergi diliminiz değişiyor %15 ten %20 ye geçiyorsunuz buda sizin maşınızdan 40-50 tl daha fazla kesinti demek o yüzden maaşınız azalıyor. aynı uygulama ek derslerde de var, vergi dilmine girmeyen öğretmen 8.4 tl den alıyor vergi diliminde olan 7.95 tl den.

Geri