M
Misafir 142690
Misafir
Bir hocamın dediğin gibi “inşallah öğretmen değilsindir”sınıfta kavga eden 2 öğrenciye sanırım sende yaka paça dalıyorsundur.Bir Ğ icin yapmadığın kalmamış, ne edep ne adab.. Forumda bir sürü insanında vaktini çalmışsınYazmayayım diyorum ama cevap hakkı doğuyor. Bakın hocam. Başlığı açan arkadaş dili hoyratça kullanmış, ben de o ölçüde tepki gösterdim. Olay bundan ibaret. Mesela bir öğrenciniz sınıfta basit bir yanlış yaparsa(mesela derse geç kalmak gibi veya sınıfa girerken kapıyı çalmamak gibi vs.) ona yaptığı yanlış ölçüsünde nasihat edersiniz. Ama mesela öğrenciniz sınıfta müstehcen bir dahvranışta bulunsa, başka bir arkadaşına bağırarak küfür etse, kibarca uyarır mısınız veya tepkinizin şiddeti sizin dört dereceli bu ölçeğinizde hangi seviyede olur?
Şimdi merak ettiğim şey şu: Benden önce başlığa yazan 4 kişiden biri de sizsiniz. Madem o kadar yazı içinde "hergün" kelimesinin yazım hatasını görecek kadar dile hakimsiniz, başlıkta büyük harflerle yazılan "proğram" kelimesini gördüğünüz halde neden uyarmadınız arkadaşı? "Proğram" kelimesininin çirkinliği bir tek benim gözüme mi battı! Yenilir yutulur cinsten bir imla hatası mı sizce? (Demek ki öyleymiş.) Bakın tekrarlıyorum; başlıkta halen koca harflerle "PROĞRAM" yazıyor. "PROĞRAM"!
Dile önem vermiyorsunuz ama usûlü esastan önemli görüyorsunuz. Samimiyetinize inanmıyorum hocam. Keşke diğer arkadaşların yaptığı gibi terbiyesizlikle, edepsizlikle vs. suçlasaydınız beni. Daha dobra olsaydınız. Onlar daha tutarlı, daha samimi.
Size de başka cevap vermem. Not: "Hergün" hatasını belirttiğiniz için teşekkür ederim. Düzelteceğim birazdan.
"Bu arkadaşımız bir bilişimci ve yaptığı çalışma ile de bir girişimci." demişsiniz. Bilişimciler ve girişimci olması neyi değiştiriyor birader? Eleştiriden münezzeh mi kılıyor? Yoksa Türkçeyi ve imlayı katletme özgürlüğü mü veriyor?
"Öncelikle işin tekniğinden anlamadığınız belli ki..." Nereden belli? Cidden soruyorum. Nereden belli? Neye yetkin olup olmadığımı nereden ve nasıl anladınız hocam? Bildiğiniz tek şey, "proğram" yazımına sert bir tepki gösterdiğim. Bundan hangi programlama dillerini bilip bilmediğimi nasıl ölçtünüz? UX-UI tasarım yeteneğimi nasıl tespit ettiniz? Veri tabanı tasarım bilgimi mi ölçtünüz yoksa? Ya da veri yapıları ve algoritma konusuna hakimiyetime dair bir ipucu mu yakaladınız? Yok yok, kesin "desing pattern" konusundaki eksiklerimi görmüş olmalısınız.
Kısacası saçmalıyorsunuz. Yazılım geliştirme süreçlerine dair neyi bilip bilmediğim hakkında en ufak "bilginiz" yok. Bakın önyargılı yaklaşımınızın hatalı olduğunu göstermek için -sadece ama sadece örnek olarak- sizinle ilgili bir yanlış çıkarım da ben yapayım: "Bence siz yazılım geliştirme becerisinden yoksun olduğunuz için yazılım geliştiren birinin hatalarına müsamaha göstermemiz gerektiğini düşünüyorsunuz. Program yapmak size çok zor geliyor. Bu yüzden, program yapan biri 'program' kelimesini 'proğram' şeklinde yazarak Türkçeyi katletse bile, ona karşı hoşgörülü olmamız gerektiğini savunuyorsunuz." desem ne düşünürsünüz? Ne kadar da hatalı değil mi? Sizin yazılım geliştirme yeteneğiniz var mı yok mu? Hangi konularda bilginiz var, hangilerinde yok? Daha önce geliştirdiğiniz veya üzerinde çalıştığınız bir proje/yazılım var mı yok mu? Girişimci bir ruha sahip misiniz, değil misiniz?... Bu soruların hiçbirinin cevabını bilmiyorum. Yani "bilgim" yok. Sadece gönderinizdeki yorumunuza bakarak yanlış çıkarımda bulunmam ne kadar doğru olur? Umarım anlatabilmişimdir.
Son olarak "... bir öğretmene asla yakışmayacak bir üslupla herkese açık bir platformda yapmışsınız..." demişsiniz. Rahatsızlığınızı anlıyorum ama kabul etmiyorum. Üstteki paragraflarda ve önceki gönderilerimde bunu açıkladım. Tekrar açıklamayacağım ve özür de dilemeyeceğim. Çünkü özür dilenecek bir şey söylemedim. Biri gelip evimin salonuna pislerse, Türkçeyi bu denli hoyrat kullanırsa, vereceğim tepki en hafif şekliyle bu olur. Sizin için Türkçe önemsiz olabilir. Daha doğrusu bu denli bir hata karşısında bile, Türkçeyi yazılım geliştirmekten daha önemsiz görebilirsiniz. Ben görmüyorum. Şekilcilikten fersah fersah uzak biriyim ve dil konusunda da takıntılı biri değilim ancak, "program" kelimesinin "proğram" olarak yazılmasını salonuma pislenmesinden farksız görüyorum. Siz böyle görmüyor olabilirsiniz. Ben böyle görüyorum. Bu yüzden "bir öğretmene asla yakışmayacak bir şekilde herkese açık bir platformda" "program" kelimesini "proğram" olarak yazan birini de böyle ayıplasaydınız keşke diyorum. Çünkü Türkçe ortak salonumuz.
Size de başka cevap vermem. Söyleyeceklerim bu kadar.