Kilitlenmeyen başlık olması dileğiyle... BT-BÖTE KADERDEŞLİĞİ

Kodla Büyü
Arkadaşlar BT yada BÖTE güncellemesi bakanlık tarafından mı yapılacak yoksa bulunduğumuz il deki İl Milli Eğitim müdürlüğünden biz başvurumu yapacağız?

Bakanlık yapacaktır ya da il memlere yetki verilecektir. Bizim başvurumuz olacağını zannetmiyorum. Başvuru tef mezunu iken bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanına geçiş için olabilir. Geri kalanı mezuniyet bilgilerine göre otomatik olarak yapılır diye tahmin ediyorum.

Yani yazmayım diyorum. Hadi anlatma anlayamazlar diyorum. Ama bu nedir ya…
Sevdiğim bir söz var; Kibir, bilgisizlerin zırhıdır… Bilgililer tevazuyla korunurlar.
Farkındamısınız bilmiyorum da, meslekte 10+ çalışmış bir ÖĞRETMEN, karşısındaki anlattığını anlayamayacaksa, konuşmaktan imtina eder. Buna mesleki deformasyon denmez, nefes israfı denir.
Başkalarına kendini ispat etmeye çalışmayın kibirliler, alabileceğiniz BİLGİ varsa alın sonra da kabullenin yeter.

Madde 8.webp

Arkadaşlar bu maddeyi nasıl yorumlamamız lazım?

Bence güzel oldu Meslek liselerinde diğer meslekçi branşlarla birlikte de çalıştım onlarla çalışan kültürcülerle geçinemediklerine defalarca şahit olduk bu birçeşit kabullenememektir meslek bilişim ile böte arasında her ne kadar benzeri işler yapılsada bugün bir hemşire doktorun gördüğü derslerin aynısını görür ama hiç bir zaman doktor olamaz, doktorluk bilgilerini hatta bazı doktorlardan çok iyi bilir bu onu doktor statüsüne koymaz böte - tef te böyle bir durum fakülteler farklı devletin tanıdığı haklar farklı 2*2 bu seferlik 5 etsin istemek gibi bir talep eşit olmalarını istemek.hatta teflilerin yıllarca orta lise kademelerine atanmaları bile çok büyük bir yanlıştı onlar hep ziyan oldu (kamu israfı ) büyük bir kısmı mesleki bilgisi köreldi çünkü yetiştirildikleri fakülte orta lisede çalışmaları için yetiştirmedi onları, yasa ve yönetmeliklerde açık vardı oralardan hep atandılar ve o kapatılmaya düzeltilmeye çalışılmış.
Hocam doktor hemşire benzetmesini çok alakasız buldum.
Evet geçmişten süregelen atamalara göre kısa vadede TEF ler için sıkıntı ve bir daralma olacağını düşünüyorum ve hak veriyorum Tef li arkadaşlara ,maalesef meb de o kadar çok branş mağdur ediliyorki özellikle bizim branş bitmiş . Ben böteliyim okulum (ortaokul)İngilizce proje okulu olduğu için ders sayım 0, okul okul dolanacağım seneye. Ancak baştan beri uygulanması gereken bu sistemdi aslında. Şöyleki ilköğretim matematik öğretmenliği ve Lise matematik öğretmenliği gibi düşünülmeli , veya Türkçe öğretmenliği ve Edebiyat öğretmenliği gibi . Edebiyat ın Türkçeyi kapsaması ortaokullara edebiyat öğretmeni atanmasına gerekçe gösterilmediği gibi.

Böteliler zaten mesleki okullara atanamıyordu ancak ihtiyaç durumunda ( ki çoğu keyfi ihtiyaç oluyordu orada fazla derse girmek istemeyen öğretmen oluyordu ) görevlendirme veriliyordu. İnşallah bunu da tamamen kaldırırlar atanamadığın okula görevlendirme verilmek akla mantığa aykırı.

Sonuç olarak ayrım net olmalı Türkçe -Edebiyat gibi . İlköğretim mat öğretmenliği -Matematik öğretmenliği gibi . Atamada da , görevlendirmede de.

Gereksiz duyar olmuş. Şahsi menfaatin olduğu bir yerde romantizim yapmaya gerek yok. Hele de branşlar ayrıldıysa herkes pastadan daha fazla pay almaya bakar. Üzücü ama bu böyle malesef

Bence güzel oldu Meslek liselerinde diğer meslekçi branşlarla birlikte de çalıştım onlarla çalışan kültürcülerle geçinemediklerine defalarca şahit olduk bu birçeşit kabullenememektir meslek bilişim ile böte arasında her ne kadar benzeri işler yapılsada bugün bir hemşire doktorun gördüğü derslerin aynısını görür ama hiç bir zaman doktor olamaz, doktorluk bilgilerini hatta bazı doktorlardan çok iyi bilir bu onu doktor statüsüne koymaz böte - tef te böyle bir durum fakülteler farklı devletin tanıdığı haklar farklı 2*2 bu seferlik 5 etsin istemek gibi bir talep eşit olmalarını istemek.hatta teflilerin yıllarca orta lise kademelerine atanmaları bile çok büyük bir yanlıştı onlar hep ziyan oldu (kamu israfı ) büyük bir kısmı mesleki bilgisi köreldi çünkü yetiştirildikleri fakülte orta lisede çalışmaları için yetiştirmedi onları, yasa ve yönetmeliklerde açık vardı oralardan hep atandılar ve o kapatılmaya düzeltilmeye çalışılmış.
Evet en doktor sizsiniz evet tefliler öyle süper böyle süper. Yani meslek lisesi ortamını bilmesek oralarda öğrenci ve öğretmenlik yapmasak inanacağız neredeyse 😂 böteliler sizinle aynı puanlarla bu bölümü kazandılar okudular her şey tercih meselesiydi herkes işini yapsın provoke etmeyi bırakın bilgi alıyoruz bıradan bu konu da kapanacak bu gidişle.

1) Zaten Böteler halk eğitimde çalışamaz. ama bazı illerde halk eğitim mesleki eğitim sayılmaz yorumu yapılmış bunu bilinmediklerinden atamışlar. Bu düzenlemeyle boşa düşecekler.
2) Bu düzenlemeyle Böteciler artık mesleki eğitimlere atanmasına sistem müsade etmeyecek.
3) Gelelim meşhur soruya Teknik eğitimciler lise ve ilköğretimlere atanacakmı?. Evet. Her ne kadar norm Bilgisayar görünsede Bilişimciler böte havuzundaki derslere giebildiği için sistem onlara müsade edecek . yani atanacaklar. ama norm kadro bilgisayar göürünecek
4) Bilişimciler lise ve ilköğretimler de bilgisayar kadrosunda görünse de atamalarda mesleki ve teknik eğitimdeki okullara tayin isteyebilecek çünkü sistemdeki yazılım ona göre ayarlanmış.

**Bir hocamızın yorumu**

Eğer böyleyse bötelilerin aleyhine durum gelişiyor halk eğitime atanırken artık oraya da atanamayacaklar

Lütfen arkadaşlar,
Böteliler şöyle zor duruma düşer, tefliler şöyle zor duruma düşer diye çocukca karşılaştırmaları bırakalım.
Kibir de yapmamıza gerek yok, evet tef zor bir eğitim aldı zamanında. Ama ne böteli ne tefli içinde var olan kapasiteyi kullanamadı, bu gemide herkes hüsrana uğramış şekilde gidiyor.
Birbirimizi kırmayalım SAYIN KADERDAŞ ARKADAŞLARIM...

BBNET
Geri