Yeni çizelge ve esaslar: https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_04/11111155_9_cizelgeveesaslar.pdfanlamadığım şey hangi belgeye dayanarak teflilerin ortaokulu seçemeyeceğini anlıyor bu arkadaşlar...
Hocam doktor hemşire benzetmesini çok alakasız buldum.Bence güzel oldu Meslek liselerinde diğer meslekçi branşlarla birlikte de çalıştım onlarla çalışan kültürcülerle geçinemediklerine defalarca şahit olduk bu birçeşit kabullenememektir meslek bilişim ile böte arasında her ne kadar benzeri işler yapılsada bugün bir hemşire doktorun gördüğü derslerin aynısını görür ama hiç bir zaman doktor olamaz, doktorluk bilgilerini hatta bazı doktorlardan çok iyi bilir bu onu doktor statüsüne koymaz böte - tef te böyle bir durum fakülteler farklı devletin tanıdığı haklar farklı 2*2 bu seferlik 5 etsin istemek gibi bir talep eşit olmalarını istemek.hatta teflilerin yıllarca orta lise kademelerine atanmaları bile çok büyük bir yanlıştı onlar hep ziyan oldu (kamu israfı ) büyük bir kısmı mesleki bilgisi köreldi çünkü yetiştirildikleri fakülte orta lisede çalışmaları için yetiştirmedi onları, yasa ve yönetmeliklerde açık vardı oralardan hep atandılar ve o kapatılmaya düzeltilmeye çalışılmış.
Evet en doktor sizsiniz evet tefliler öyle süper böyle süper. Yani meslek lisesi ortamını bilmesek oralarda öğrenci ve öğretmenlik yapmasak inanacağız neredeyseBence güzel oldu Meslek liselerinde diğer meslekçi branşlarla birlikte de çalıştım onlarla çalışan kültürcülerle geçinemediklerine defalarca şahit olduk bu birçeşit kabullenememektir meslek bilişim ile böte arasında her ne kadar benzeri işler yapılsada bugün bir hemşire doktorun gördüğü derslerin aynısını görür ama hiç bir zaman doktor olamaz, doktorluk bilgilerini hatta bazı doktorlardan çok iyi bilir bu onu doktor statüsüne koymaz böte - tef te böyle bir durum fakülteler farklı devletin tanıdığı haklar farklı 2*2 bu seferlik 5 etsin istemek gibi bir talep eşit olmalarını istemek.hatta teflilerin yıllarca orta lise kademelerine atanmaları bile çok büyük bir yanlıştı onlar hep ziyan oldu (kamu israfı ) büyük bir kısmı mesleki bilgisi köreldi çünkü yetiştirildikleri fakülte orta lisede çalışmaları için yetiştirmedi onları, yasa ve yönetmeliklerde açık vardı oralardan hep atandılar ve o kapatılmaya düzeltilmeye çalışılmış.