Kimse Yok Mu

Kodla Büyü
Bu kararı alanlar inşallah ahirette bize yardım edecek bizi bu azaptan kurtaracak KİMSE YOK MU diye yalvaracaklar...

boteform' Alıntı:
milleti sahte uydurma delillerle mahkemelerde yargılayanlar, devletin gizli görüşmelerini kendi menfaatleri için kullananlar yetim, mazlum, mağdur edebiyatı yapmazsa iyi olur.cemaat yada herneyse, herşey ortaya döküldü. yapacağınız mağdur edebiyatını Atatürkçüler hiç yemez, muhafazakarlar ise bu saattten sonra yemez. herşeyi gördüler. boşuna çabalar bunlar.
sen gündemi uzun zamandır takip etmiyorsun galiba.vatan haini diye gecenin bir vakti evinden alınan hiçbir polis tutuklu değil...size göre onları serbest bırakan hakimlerde PARALELdir ama...neyse... :-1:

Seredar' Alıntı:
Cemaatçi arkadaşlar yada cemaate gönül verenler ve ya aydınlatabilecek arkadaşlar şu sorularıma cevap verirse biz de aydınlanmış oluruz :!:

Madem paralel devlet diye bir şey yok,Madem bu polisler masumdu öyleyse devletin etkiye tepki olarak yaptığı görevden almalar sizi ya da bir kesimi niye bu kadar rahatsız etti :?:

Bugün sabaha karşı evden alındık diyenler daha dün sabahın köründe insanları evlerinden alıp içeri atan amirler değilmiydi :?:
etkiye tepki derken neyi kastediyorsunuz. Kimse Yok Mu gibi bir yadım derneğinin izinlerini kaldırmak nasıl bir tepkidir acaba.
başkaları işin edebiyatını yaprken kimse yokmu filistinde 1001 kurban kesti. buna mani olmak mı etkiye tepki.
yada arakanda kıgızıstanda, somalide yardım faaliyetlerne ket vurmak mı tepkidir.
çamurlu sulardan insanların hasta olduğu afrikada su kuyulaının açılmasına mani olak mı tepkidir allah aşkına.
vicdanları karartmanın manası yok. kimse yokmu ya yapılanlar YETİME GARİBA MAZLUMA vurulmuş bir darbedir.
sap ile samanı karıştırmayalım.

Seredar' Alıntı:
Cemaatçi arkadaşlar yada cemaate gönül verenler ve ya aydınlatabilecek arkadaşlar şu sorularıma cevap verirse biz de aydınlanmış oluruz :!:

Madem paralel devlet diye bir şey yok,Madem bu polisler masumdu öyleyse devletin etkiye tepki olarak yaptığı görevden almalar sizi ya da bir kesimi niye bu kadar rahatsız etti :?:

Bugün sabaha karşı evden alındık diyenler daha dün sabahın köründe insanları evlerinden alıp içeri atan amirler değilmiydi :?:
yarın sizi de haksız bir şekilde görevden alsalar emin olun buda bizi rahatsız eder. önemli olan insnların hangi düşünceden olup olmadığı değil yapılan işlemlerde haksız bir muamelenin olup olmamasıdır.
etkiye tepki olarak devlet eliyle bir haksızlık veya hukuksuzluk yapılıyorsa ve bundan herkes rahatsızlık duymuyorsa vicdanlar tefessüh etmiş demektir sayın hocam.

boteform' Alıntı:
birileri kendi geçmişleriyle yüzleşmeden,utanmadan sıkılmadan hak,hukuktan bahsediyor. ne olduğunuz, neler yaptığınız açık şekilde ortada iken bu kadar gerçeği içi boş süslü laflarlamı unutturacaksınız. kurban kesmişte, kuyu açmışta. yapılanların tirübüne oynamak olduğu, takiyyenin sınırlarının zorlandığı apaçık ortada. 100 olur insanda 100.anadolu esnafından toplanan paralarla abd,israil kuruluşlarına yardım yaparak pr çalışmaları yapılıyor, utanmadan burda kurban,kuyu muhabbeti yap. inkar edilen herşeyin gerçek olduğunu bu millet gördü, daha neyin lafı bu?
aynaya bakınca ne sureti görüyorsun merak ettim.

Kimse Yok mu nun izninin kaldırılması hakikaten zulümdür.
ama bazılarının öyle kuyruk acısı varmış ki zalimi alkışlıyorlar.
Bilmiyorlar ki çiğnenen hukuk bir gün senin hukukun olabilir.

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Akifin bu şiiri zulmu alkışlayıp zalimden taraf olanlara gelsin.

Ne o güzel kardeşim linkteki öğrenci yurdunuzun gelirleri mi azaldı.
''Kimse Yok Muymuş'' Sana çok somut bir örnek vereyim. Ben bizzat isim verdim, adres verdim öğrencimiz olan iki kız kardeş ve dul annelerinin Allah rızası için yardıma ihtiyacı var dedim Kimse Yok mu bana -başka kimse yok mu- dedi. Sen neden bahsediyorsun. Daha diğer konulara girmeye gerek bile yok, sizler maalesef mantığınızı kaybetmişsiniz. Bu nedenle Merhum Mehmet AKİF'in bu dizeleri size hiç uymamış. Özür dilerim ama durum bu.

tencere' Alıntı:
''Kimse Yok Muymuş'' Sana çok somut bir örnek vereyim. Ben bizzat isim verdim, adres verdim öğrencimiz olan iki kız kardeş ve dul annelerinin Allah rızası için yardıma ihtiyacı var dedim Kimse Yok mu bana -başka kimse yok mu- dedi. Sen neden bahsediyorsun. Daha diğer konulara girmeye gerek bile yok, sizler maalesef mantığınızı kaybetmişsiniz. Bu nedenle Merhum Mehmet AKİF'in bu dizeleri size hiç uymamış. Özür dilerim ama durum bu.

sayın hocam
kimse yok mu nun baktığı yetim sayısı, yardım ettiği dul sayısı, sahip çıktığı gazi sayısı sitelerinde mevcut. ancak herkese yetişebiliyor mu derseniz kesinlikle hayır. bu alanda faaliyet gösteren onlarca yardım kuruluşu var (hepsinden allah razı olsun) ancak yinede sahip çıkılan insan sayısı istenilenin altında.
nacizane tavsiyem "yardım edecek kimse yokmu" diyen kişilere yardımcı olabilmek için bu tarz yardım kuruluşlarından birine destekçi olmanızdır. yoksa bu dernekleri eleştirmenin bir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. (belkide zaten gönüllü destekçisinizdir bilmiyırum)

farzı muhal kimse yok mu türkiyede sadece 10 tane yetime sahip çıkıyor olsa bile intikam hissi ile buna mani olmak bu 10 yetime zulum olur. kaldıki toplanan paralar ile ilgili bir şaibe de yok. bu içerisinde iç işleri bakanlığı müfettişleri iki defa aylar süren incelemelerde bulundular ve bir sıkıntı tespit edemediler.

size sormak istiyorum kimse yok mu nun yardım toplama yetkisi neden kaldırıldı acaba ve hakikaten bu durumdan memnun musunuz.

tencere' Alıntı:
yurt sitesini yeni yaptığım için backlink olması için imzama eklemiştim. çokta faydası olmadı sanırım biraz önce kaldırdım. geliri ile ilgili sorduğunuz için bilgi vereyim yurt dolmuş sayılır 5 kişilik boş kontenjan kalmış.

Seredar' Alıntı:
Madem paralel devlet diye bir şey yok,Madem bu polisler masumdu öyleyse devletin yaptığı görevden almalar sizi ya da bir kesimi niye bu kadar rahatsız etti :?:

Madem paralel devlet diye bir şey yok,Madem bu polisler masumdu öyleyse devletin (etkiye tepki olarak) yaptığı görevden almalar sizi ya da bir kesimi niye bu kadar rahatsız etti :?:
[/b]
sorunuzun cevabını yukarıda koyu renklerle işaretledim. Etkiye tepki olsun diye bir masuma zulmedemezsiniz. keyfi bir şekilde birini fizana birini hizana gönderemezsiniz. bir masumu haksız bir şekilde görevden almanızda zulumdur, etkiye tepki olsun diye yetime, yoksula, garibana sahip çıkan bir derneğin yetkilerini haksız bir şekilde alarak yoksula, yetime ve masuma zulmedemezsiniz.

şimdi kimse yok mu nun yetkilerinin elinden alınması da sizi neden rahatsız etti diye düşünüyorsunuzdur. ben sorayım sizi rahatsız etmedimi acaba (başka şeyleri değil kim se yok mu yu soruyorum).

reis beyden alıntı yapmışsınız. bende ordan uyarlayayım "kimse yok mu nun yaptıklarını bilseydiniz yetime yapılan zulmün boyutunu anlayabilirsiniz"

Hiç kimse başkasının günahını yüklenmez, yani hiç kimse başkasının işlediği suçtan dolayı cezalandırılmaz. (necm 38) sorduğunuz soruyu bu ayetin ışığında tekrar irdelerseniz daha iyi anlaşılacaktır sanırım.

sorduğunuz suale cevap olması için hükmü karakuşi yi anlatan aşağıdaki bilgiyi okuyun lütfen. sorunuza cevap olmaz ise siz yine sorun ben yine meramımı anlatmaya çalışayım.

Bir hırsız bir evi gözüne kestirir ve etrafı kolaçan ettikten sonra balkondan içeri girmeye karar verir. Biraz tırmandıktan sonra balkonun korkuluğu kopar ve hırsız düşüp ayağını kırar. Bunun üzerine Karakuş’a gider ve ‘kadı efendi, soymak için bir eve girecektim; ama balkon korkuluğu koptu ve düşüp bacağımı kırdım, ev sahibinden şikâyetçiyim.
Tamam, hırsızlık suç ama cezası balkondan düşüp ayak kırmak değil’ der. Karakuş’ta ev sahibini çağırtır ve ‘be adam, niçin balkonunun korkuluğunu sağlam yaptırmıyorsun. Sağlam yaptırsan bu adam düşüp bacağını kırmaz’ der. Ev sahibi ‘aman efendim; korkuluğu marangoz yapmış, benim günahım ne’ diye karşılık verir. Bu defa marangozu çağırtır ve sorar ‘neden sağlam korkuluk yapmıyorsun’ diye.
Marangoz ‘efendim, ben balkonun korkuluğunu çakarken yeşil başörtülü bir hanım yoldan geçiyordu. Başörtüsü o kadar yeşile boyanmıştı ki gözüm ona daldı. Çiviyi de boşa çakmış olacağım’ der. Karakuş emir verir ‘hemen yeşil başörtülü kadını getirin’. Kadıncağızı getirirler. Kadın tir tir titrer Karakuş’un karşısında. ‘Benim suçum ne, boyasın diye boyacıya verdim, o boyadı’ der kadın. Bu defa boyacı çağırtılır. Karakuş boyacıya çıkışır ‘başörtüleri göz alıcı renge boyuyorsun sonra marangoz çiviyi boşa çakıyor ve hırsız tırmanırken düşüp bacağını kırıyor’.
Boyacı verecek cevap bulamayınca Karakuş hükmü verir: ‘asın bunu’. Biraz sonra cellât gelip derki ‘kadı efendi, bu boyacının boyu sehpaya uzun geldiği için onu asamıyorum’ der. Karakuş kafasını kaşır ve çözümü bulur: ‘git kısa boylu bir boyacı bul ve onu as’.

ben şunlara kızdım kapatın kimse yok mu yu demekten ne farkı var allah aşkına.

Madem bu polisler masumdu
masuma zulum beni rahatsız ediyor bu sizi de rahatsız etmeli.
devletin yaptığı görevden almalar
devletin değil hükümetin yaptığı hukuksuz görevden almalar.
öyleyse devletin (etkiye tepki olarak)
hukuk etkiye tepki olarak işlemez. suç var ise suçlusunu bulup cezalandırır.
Hiç kimse başkasının günahını yüklenmez, yani hiç kimse başkasının işlediği suçtan dolayı cezalandırılmaz. (necm 38)
ayetince suçu işleyen kişiyi bizzat bulup cezalandırmak gerekir.
Madem paralel devlet diye bir şey yok,
paralel devlet yok değilvar. hatta her yerdeler yol kesiyorlar, vergi alıyorlar, öz savunma güçleri var, şehirleri yakıp yıkıyorlar.
Madem paralel devlet diye bir şey yok,Madem bu polisler masumdu öyleyse devletin yaptığı görevden almalar sizi ya da bir kesimi niye bu kadar rahatsız etti
bu cümlenin tamamına vereceğim cevap: siz hükm-ü karakuşiye razı olmuşsunuz ben ne diyeyim. akif gibi desem yeridir.

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Kod:
Bu ülkedeki askerlerin,önceki polislerin görevden alınıp içeri atılması sizi niye rahatsız etmedi :?:
dikkatinizi çekerim saha önce içeri alınanlar beraat edip dışarı çıkmadılar. davalarına bakan mahkemeler lağvedildiği için zirve sanıkları,birkaç gün önce polis şehit eden KCK lılar ve uzun yıllar mahkumiyet alan kişiler dışarı çıktı. bugün kameralarla içeri alınan polisler ise bir iki gün içerisinde serbest kaldılar. kaldıki dün yanlış yapılmış olsa dahi bugünün yanlışını meşru hale getirmez.
Kod:
Ne yapılacaktı. yaptığınız hiyerarşiye ve bürokrasi ye uymayan işlemler ödüllendirilmeli miydi :?: 

Anlaman için örnek vereyim
Etki::Hırsızlık yapmak Tepki::Suçlunun mahkemede yargılanması
unuttun galiba zafer bey aldığı saatin
muaammer bey evinceki milyon dolarların ve para sayma makimnalarının
süleyman bey evindeki milyon dolarların
egemen bey aldığı çikolata kutularının hesabını veremediler.

bu şaibeli işleri yapanları araştıracak araştırma komisyonu ise aylardır daha toplanamadı bile ve ekim sonunda çalışma süresi bitecek ve dağıtılacak.sende halen hırsız ve mahkeme örneğini ver. dosyalar resmen milletten kaçırılıyor. bu komisyonun akibetini bir araştır bakalım ne göreceksin.
mahkeme kadıya mülk olmuş sen ise bunu görmüyorsun ya helal olsun.
bunu araştıran polisler ise sürgünde.

Kod:
Sokakta kendini belli edenlerden değil kapalı kapılar ardında iş çevirenlerden korkmak lazım.
PKK dan ve KCK dan rahatsız olmadığınızı biliyoruz yoksa polis şehit eden KCK lıların bir yasa ile salıverilmesini tasvip etmezdiniz.
Kod:
İstedikleriniz olurken de bu şiiri söyleyebiliyor muydunuz?
şunu çok iyi biliyorum vicdanı tefessüh etmişlere karşı bugün tam bu şiiri okumanın zamanı.

bu arada dikkatimi çekti konu başlığı olan kimse yokmu hakkında hiçbirşey söylemiyorsun. yetimlere sahip çıkma işini mitinglerde kefen şov yapan gençlik kollarınıza mı havale ettiniz

Kod:
Dünyadan da bi habersin.İçerde hala tutuklu polisler var.Al sana kaynak bunu da reddetmezsin heralde
içeri alınanlar bir birçoğu birkaç gün içerisinde çıktı. bazılarının ise halen tutuklu yargılanıyor olmaları suzlu olduklarını göstermez. ve sunuda bilin tutukluluğa yapılan itirazı yine tutukluluk kararını veren hakim değerlendiriyor.
Kod:
Madem onlar suçluydu işleriniz tıkırında giderken niye ses çıkarmadınız ? Hangi Ahlak kuralı bu.
hırıszı aklamaya çalışanların ahlaktan bahsetmesi ne yaman bir çelişki. araştırma komisyonunu milletten kaçıranlara edecek bir çift sözün yok herhalde.
ben öğrediğim günden beri ses çıkarıyorum ancak görüyorum ki siz bugün bile ses çıkaramıyorsunuz. rüşvet alan da veren de melundur diyemiyorsunuz.
Kod:
O polisler sürgüne giderken konuşuyorsun da maaşla ödüllendirme alırken niye susuyordun :?:
polisler maaş ile taltif edilirken bana sorulmadı altında da benim imzam yok.iç işleri bakanı ve müfettişlerinve komisyonların imzası var. onlara sormak lazım madem hak etmiyorlardı neden verdiniz bakanım diye. birde onlar göğüslerini gere gere HARAM LOKMA YEMEDİM dedi. savunduğun zatı muhteremlerde desin bakalım. veya onların adına siz deyim ben kefilim yok öyle birşey haram yememişler dir deyin.
Kod:
Bu konuda sen gerçeği söylemişsin zaten ben de ona katılıyorum. "bu alanda faaliyet gösteren onlarca yardım kuruluşu var"
Senin de bu konuda neden bu kadar alınganlık gösterdiğine bir anlam veremiyorum
bugün cansuyu veya benzeri bir yardım kuruluşunada benzeri bir karar alında ben rahatsızlık duyarım. onların da sahip çıktığı yetim garip gureba var o yetimlere yazık olur. ancak görüyorum ki kimse yok mu nun sahip çıktığı yetimlerin mağduriyet yaşaması seni rahatsız etmiyor.
bunun aynı şiiri size tekrar hatırlatırım.

Sokakta kendini belli edenlerden değil kapalı kapılar ardında iş çevirenlerden korkmak lazım.

Bu dediklerinizi ne zaman söylediğimi söyleyebilir misiniz? İnsanlara iftira atmak kanınızda mı var yoksa alışkanlık haline mi geldi sizde.
sokaklarda her türlü kansızlığı yapanlardan korkmamak gerektiğini yukarda kendiniz yazdınız.
ayrıca bir kaç gün önce 2 polisi şehit edenler KCK dan tutuklu yardılanan ve savunduğunuz insanların çıkardığı bir yasayla dışarı çıkanlardı.
bu yasayı çıkarıp bu katilleri dışarı salanlar hakkındada birlşey söyleyemezsiniz sanırım. videoyu izleyin bakalın ne diyor haşmet maabınız
http://www.youtube.com/watch?v=Z-uT-p7piG8

Gerçekten gören gözler lazım.İşine geleni görüyor cevap veriyorsun işine gelmeyenleride görmemezliğe vuruyorsun. meclis araştırma komisyonu ne oldu cevap verebilirmisin lütfen. aylar dır hiç toplanmadı ve ekim sonunda çalışma süresi dolacak ve dağılacak.

]Gerçekten gören gözler lazım.İşine geleni görüyor cevap veriyorsun işine gelmeyenleride görmemezliğe vuruyorsun
meclis araştırma komisyonu ne oldu cevap verebilirmisin lütfen. aylar dır hiç toplanmadı ve ekim sonunda çalışma süresi dolacak ve dağılacak.

Hakim ve savcılara mahkemelere boşuna para veriyoruz diyorsun
ben öyle birşey demedim

.Bak adam bir kere Haram lokma yemedim demekle aklanmış oluyor
evet aklanmaz. ama suçlayabilmek için ispatlamak gerekir.
1. müddei iddiasını ispatla mükelleftir.
2. beraati zimmet asıldır.

Devletin yardım kuruluşlarına,hükümetine,mahkemelerine,savcılarına hakimlerine inanmıyorsun ama o devletin istiklal şairinin sözlerini de ağzından düşürmüyorsun
bak kimse yok mu ya yapılanı doğru buluyormusun

söyle yapalım sen topluca sor ben cevaplayayım. ben sorayım sen cavapla.
mesela kefen şovu sordum ne diyorsun

ysartemur' Alıntı:

Bu dediklerinizi ne zaman söylediğimi söyleyebilir misiniz? İnsanlara iftira atmak kanınızda mı var yoksa alışkanlık haline mi geldi sizde.
sokaklarda her türlü kansızlığı yapanlardan korkmamak gerektiğini yukarda kendiniz yazdınız.
ayrıca bir kaç gün önce 2 polisi şehit edenler KCK dan tutuklu yardılanan ve savunduğunuz insanların çıkardığı bir yasayla dışarı çıkanlardı.
bu yasayı çıkarıp bu katilleri dışarı salanlar hakkındada birlşey söyleyemezsiniz sanırım. videoyu izleyin bakalın ne diyor haşmet maabınız
http://www.youtube.com/watch?v=Z-uT-p7piG8
kardeş okumuyorsun gaiba sayfanın başında yazdm zaten (kendi ifadenizdeki bold ifadeler).yeterli olmadı ise tekrar açıklayayım.

Seredar' Alıntı:
Mesajları değiştirmeni hiç etik bulmuyorum.
yazdıktan sonra yazım yanlışlarını ve meramımı eksik anlattğımı düşündüğüm ve daha cevap yazılmamış mesajları düzenliyorum. ancak size iftira atıp sonra onu düzenlediğim bir mesaj olmadı

Seredar' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
PKK dan ve KCK dan rahatsız olmadığınızı biliyoruz yoksa polis şehit eden KCK lıların bir yasa ile salıverilmesini tasvip etmezdiniz.
bu ifadeyi
bu mesajınıza cevap olarak yazmıştım. zaten sizde burdan sokaklardakinden korkmamak gerektiğini yazmışsınız.
ayrıca Bingöldeki Polisleri şehit edenler KCK sanıkları idi ve hükümetin çıkardığı bir yasa ile hepsi serbest kaldılar.
url sini paylaştığım video da bülent arınç bunu gayet güzel savunuyor. bu yasayı bunun için çıkardık diyor.
şimdi siz ben savunmuyorum derseniz bilmem ama çıkarılan yasa ile birkaç kişiyi kör buçakla kesen zirve sanıkları
müebbet başta olmak üzere uzun yıllar hüküm giyenergenekon sanıkları ve Suça bulaşmış KCK lılar salıverildiler.
ben bunu lanetliyorum. siz ben bunu savunmuyorum derseniz size diyecek birşeyim yok.

Allah Allah bu nasıl bir zihniyettir
bakıyorumda insanlar hakkı hukuku bırakmış kendi ideolojilerine göre hüküm veriyor
herkim olursa olsun adı sanı farketmez hakkıyla yardım yapan bir kurumu nasıl kapatılabilir.mazlum aç bir çocuğun bu kurum sayesinde karnı doyuyorsa ve kapatıldığında aç kalacaksa siyasi görüşünden dolayı açmı kalsın diyeceksin.kapansınmı diyeceksin.Bu nasıl bir vicdandır.
Eğer bir yolsuzluğu varsa sözle değil belgelerle göstersinler bizde bilelim bizde kapansın diyelim öyle birşey yoksa ve sırf belli bir gruba kızgınlık için yapılıyorsa yazıklar olsun ona imza atanlara.v

anladığım kadarıyla arkadaşın amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek..
kpss soruları çalındı.. aynı dersane çalışan karı-koca dikkat çekmemek için adres olarak farklı yerleri verdiler..
bu hak değil miydi..
bu kul hakkı değil miydi..
polis okullarına gidebilmek için dersanelere giden bir sürü insan vardı..
nitekim de çoğu polis oldu..
ben şahsen tanıdığım 2-3 tane arkadaş bu yoılla polis oldu..
öbür taraftan 3-5 yılını bu iş için harcacıp netice itibariyle polis olabilen arkadaşım da oldu..
bu hak değil miydi..
o günler iyiydi sanırım.. kimseden gık çıkmıyordu..
şimdi adaletsizliğin bir ucu sizlere dokununca herkes ayrı bi yerden zıplamaya başladı..

mutlucan' Alıntı:
anladığım kadarıyla arkadaşın amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek..
kpss soruları çalındı.. aynı dersane çalışan karı-koca dikkat çekmemek için adres olarak farklı yerleri verdiler..
bu hak değil miydi..
o zaman da dedim şimdide diyorum. sorumlular kimse kopya çekenler kimse çıkarsınlar mahkemeye versinler cezasını.
dün paralel mahkemeleri bahane ediyorlardı bak bugün ortalık güllük gülistanlık. kim kopya çekti ise çıkarsınlar mahkemeye.
bir kopya hadisesi oldu ve bunun hesabı sorulmadı ise bunun sorumlusu dönemim ve bu günün iç isleri bakanlarıdır, adalet bakanlarıdır ve bilimum müfettişlerdir.
bir kul hakkı yendi ise bunun hesabını sormayanlar utansın.

Geri