sendikama böyle bir mail attım en azından sizde maille destek olabilrisiiniz.
Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirmeleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığının Muallakta olan görevlendirmelerin yapılıp yapılmayacağı konusundaki belirsizlikler yüzünden birçok Bt Formatör öğretmeni (Okullarda bulunan Bilişim Öğretmenleri) mağdur olmuştur.
Bazı illerde görevlendirme yapılırken bazı iller ise bakanlıktan bir genelge yada yazı beklemektedir. Halbuki 2009 yılında yayınlanmış olan BT Formatör görevlendirmeleri ile ilgili genelgenin geçerliliği hala sürmektedir. Çünkü aksi bir genelge henüz yayınlanmamıştır. Bu yüzden hem okullarda ders sayıları düşürülen yada tamamen kaldırılan bt öğretmenleri aylık okutacakları ders saatlerini bile dolduramazken,ellerinden bilişim teknolojileri formatörlüklerininde alınması ile okullarda norm fazlası durumuna düşmektedirler.
Kocaeli ilimizde bu sene Bilişim tekn. Formatör öğretmen görevlendirilmesini bu sene yapmamış olması, okullardaki Bt öğretmenlerinin ders saatlerinin dolduramamasına sebep olmaktadır. Okullarında norm fazlası durumuna düşmesi ve zaten seçmeli olan bilişim teknolojileri dersinin diğer okullarda seçilmemesinden dolayı ders saatlerini dolduramaması ile sonuçlanmaktadır. Bunun yanı sıra okul idaresinin her sene formatörlük görevlendirilmesinin yapılmasından dolayı bilişim öğretmenlerinin bu senede aynı bilgisayar sorunlarını çözmeleri için dayatmaları okul idaresi ve bt öğretmenleri arasında bir sorun oluşmasına sebep olmaktadır. En azından Meb formatör öğretmenleri için bir çalışma yapılana kadar Kocaeli'nde de formatör görevlendirmesini yapması bt öğretmenleri için bir nebze çözüm olacaktır.
En kısa sürede bu konu hakkında bakanlığımızın bir açıklama yada yazı ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bilgilendirilmesi hususunda siz Türk Eğitim Sendikası camiası olarakta hakkımızın tarafınızdan savunulması ve mağduriyetimizin giderilmesi için sesimize ses katmanızı diliyoruz. Şimdidien ilginiz için teşekkür ediyoruz.