bt.ogretmeni' Alıntı:Kodlamayı nerede yapacakmışız bi soruver hocam, zira çoğu okulda ne bilgisayar sınıfı kaldı ne bilgisayar.
:+1:
bt.ogretmeni' Alıntı:Kodlamayı nerede yapacakmışız bi soruver hocam, zira çoğu okulda ne bilgisayar sınıfı kaldı ne bilgisayar.
bilisimcih' Alıntı:Bugun Ankara da YEĞİTEK'te Kodlama dersi ile ilgili öğretmen görüşlerinin alındığı çalıştaydaydık.
Kodlama dersi henüz gelmemiş, kesinleşmemiş. Mayıs ayına kadar akademisyen, öğretmen, bilişim dernekleri, bilişimle ilgili büyük Google benzeri şirketlerle görüşmeler gerçekleştiriyorlarmış. YEĞİTEK gerçekleştiriyor. Mayıs ayında bir rapor sunacaklar Talim terbiye de karar verecek ders olsun mu olmasın mı diye. Şuan Müfredatı belirleyip kodlamayı tam olarak öğretebilmek için şu kadar saat ve kademede derse ihtiyaç var demek için çalışıyorlar. Mayısta dersimiz ya artacak ya da aynı kalacak.
Haberlerde öğrencilere ders saatinin fazla geldiğiyle azaltılacağıyla ilgili bazı konula geçiyor. Bu orta okullar için değil lisaler için bir azaltma söz konusuymuş. O yüzden liselerde dersin zorunlu olması biraz zor görünüyormuş. Orta okullarda 7 ve 8'lere kodlama dersi belki gelebilir. İlk okullara da bilişim öğretmeni değil sınıf öğretmeni serbest etkinlik saatinde kodlama temeli anlatabilir deniyor. Yani ilk okulda kodlama dersi de zor görünüyor.
Paylaşmak istedim. Durum budur. Kolay gelsin.
dijan' Alıntı:Beceriye dayalı bir dersin zorunlu olması saçmalık herkes kodcu veya programcı olamaz bu tümüyle ayrı bir yetenek isteyen bir alan.
Ayrıca BT sınıfları berbat durumda ortada zaten sınıf kalmamış olanlarda kendi imkanlarıyla bişeyler derleyip yapan fedakar öğretmen arkadaşlar var.
BT öğretmeninin değeri idare bilgisayarı çökünce anlaşılıyor malesef. O yüzden eğri oturup doğru konuşalım. öğretmenden çok bilgisayarla ilgili okulda ne olursa bilişim hocasından bilinir sorulur)) hatta okulda uydu anteni varsa o bile yeri geldiğinde sorulur
tamam sorun ama sorun çıktığında sadece aklınıza gelmeyelim.
Kodlama dersinden ziyade olacaksa BT sınıflarının yenilenmesi daha iyi olur. mesleki liselerde kodlama varda ne oluyor. En düşük seviyeli öğrenci metemlere gittiği sürece bu ülkede programcı zor çıkar. bu işi ortaokullarda aramaz yanlıştır. Soruyorum sizlere METEM ler boşuna mı kuruldu. METEM lerde bir sürü gereksiz bölüm var niteliksiz ve atıl durumda. önce bunlardan başlanmalı.
Gelişmek mi dedin amaç sadece dersin zorunlu olup ders sayısının artması ve atama sayısının artması ise varsın geliştirmeyelim kendimizi. Aslında ben daha profesyonel düşünüyorum. Anlamamışsın. Meslek Liselerini geliştirelim diyorum bunun neresinde sorun var. bana aksini belirt. deki şunu böyle değilde şöyle yapalım de ikna olayım. öyle tek cümleyle bu iş olmaz.teknogenclik' Alıntı:dijan' Alıntı:Beceriye dayalı bir dersin zorunlu olması saçmalık herkes kodcu veya programcı olamaz bu tümüyle ayrı bir yetenek isteyen bir alan.
Ayrıca BT sınıfları berbat durumda ortada zaten sınıf kalmamış olanlarda kendi imkanlarıyla bişeyler derleyip yapan fedakar öğretmen arkadaşlar var.
BT öğretmeninin değeri idare bilgisayarı çökünce anlaşılıyor malesef. O yüzden eğri oturup doğru konuşalım. öğretmenden çok bilgisayarla ilgili okulda ne olursa bilişim hocasından bilinir sorulur)) hatta okulda uydu anteni varsa o bile yeri geldiğinde sorulur
tamam sorun ama sorun çıktığında sadece aklınıza gelmeyelim.
Kodlama dersinden ziyade olacaksa BT sınıflarının yenilenmesi daha iyi olur. mesleki liselerde kodlama varda ne oluyor. En düşük seviyeli öğrenci metemlere gittiği sürece bu ülkede programcı zor çıkar. bu işi ortaokullarda aramaz yanlıştır. Soruyorum sizlere METEM ler boşuna mı kuruldu. METEM lerde bir sürü gereksiz bölüm var niteliksiz ve atıl durumda. önce bunlardan başlanmalı.
Ülkede böyle düşünen öğretmenleri görmek çok üzücü. Arkadaşım azıcık dünyayı takip edin kendinizi geliştirin ya!
eskisehir_bilisim' Alıntı:Sevgili meslektaşlarım bu süreçle ilgili düşüncelerim
Oncelikle Bt rehberliğine kadro olayının yattığı aşikar. Bu görev gecici ve ogretmenlerin bir an once tahtalari aktif bir şekilde kullanması icin yapiliyor. Bence olması gerekende bu.
Gelelim derse bu dersin su an konulmak istenmesindeki amac çocukların yuzlerce satır kod yazmasını beklemek degil onların Problem cozum surecinde algoritmik beceriler kazanması saglanması bekleniyor. Cocuklar fen dersinde elektrik devrelerini goruyo onlar elektrikçi olsunlar diyemi. Programlamanın temel kavramlarının ogrenilmesi ogrencilerin ufkunu aydınlatır ve cogu dersten daha da verimli olur dusuncesimdeyim. Bizler ilk asamada sıkı bir disiplin ve baglilikla surece sahip cikmaliyiz. O olmazsa bu olmazsa düsüncesinden kurtulup dersin onemini kavratacak girisimler icinde olmalıyız. Lutfen daha dune kadar dersimizin olmadığı ve okul okul gezdiğimiz gunleri unutmayalım