Bir bilişim öğretmeni olarak bu konunun son dönemlerde neden bu kadar popüler olduğunu merak ediyordum. Ki bakıyorum forumda kodlamayı meslektaşlarım da 2 yaşındaki çocuğuna kadar indirgemiş. İşin başındakiler çocuğuna bilgisayarın b sini bile göstermezken bizler çocuklarımızı belli bir yaşta hiç sorun yaşamadan uyum sağlayacaklarını bildiğimiz bu sistemlere sadece moda olduğu için gözü kapalı dahil ediyoruz. Neyse ki geçenlerde okuduğum bir makale bana bu konuda biraz yardımcı oldu. "Fikri Algoritma" diyor önemli olan ve birazda bu furyanın nasıl doğduğundan bahsediyor. Tabi ki zamanı geldiğinde çocuklarımıza en doğru şekilde bunu öğreteceğiz ama hayatını bile programlayamayan sorumluluk duygusunu bile veremediğimiz çocuklara bilgisayarı programlamasını istiyoruz. Ki benim nezdimde bir sanattır programlama ve bu da bir altyapı gerektirir (kişisel gelişim olarak. )
https://www.google.com.tr/amp/www.itweek.net/bir-kodlama-furyasi-basladi-aman-dikkat/?amp_markup=1
*******
Yorumlardan sonra yazdım
*******
Yazıda kodlama kötüdür fenadır diye birşey yazmıyor okuduğumu anlayabiliyorsam eğer.Ya da ben böyle birşey asla ima dahi etmedim. Moda dedim ve gereksiz şekilde alt yaşlardaki çocuklar öğrenecekleri daha temel ve önemli şeyler varken sadece moda olduğu için... Matematik öğretebildik mi biz bu çocuklara, ya da bir yabancı dil? Bilişimci kodlamanın matematik zekası üzerine kurulduğunu bilir. Ben derslerde bilgisayarı bıraktım matematik öğretiyorum o derece vahim durum. Altyapı olmadan üstyapıyı çıkamazsın. 3 kişi hazır diye 30 kişiyse yanına katayım mantığı olmaz. Önce Matematiği 4 işlemi öğret ki ben de kodlamayı göstereyim. Popülist eğitim politikalarına kurban ediliyor işimiz. Bir alıntı daha yapayım.
https://www.google.com.tr/amp/m.hab...er-ogrettikleriniz-artik-gereksiz-1711035-amp
Söyleşide Bizim vatandaş soruyor:
- Eğitimin geleceğinde ne var? Kod eğitimi mi?
Pisa direktörü cevabında kod kelimesini bile kullanmadan :
Bence eğitimin geleceği toplumsal değerlerde. Nasıl aynı anda kendimizi düşünüp diğerleriyle birlikte var olabileceğiz? Açık olmak, farklı kültürlere saygı duymak, cesaret, merak...
Diyor.
Ve söyleşiye bakın bol bol matematikten bahsetmiş.
********
Bugün 6 ocak. 3 ocakta yayına girmiş bu yazıyı da ilave edeyim. Mutlaka Okuyun Derim...
Silikon vadisinde okul işleten ve eğitimci bir vatandaşın kendi ülkesini de eleştiren yazısı...
http://www.egitimpedia.com/neden-anaokulu-ogrencilerine-teknoloji-egitimi-vermemeliyiz/
Ne diyon kardeşim sen diyenlere ingilizcesi:
http://www.sfchronicle.com/opinion/...ldn-t-teach-tech-in-kindergarten-12303395.php
*******
Sıcak
Bu da bill Gates ten 6 Ocak 2018 tarihli onedio.com sitesine düşmüş konuyla alakalı alıntı yapılmış bir yazı.
https://onedio.com/haber/gelecegin-...ore-gelecege-yon-verecek-uc-meslek-var-803167