Evet değerli katılımcılar artık yapay zekanın gelişmesi ile beraber ilköğretimde uygulanan kodlama derslerinin tamamen gereksiz olduğunu hepimiz anladık. Yapay zekaya yazacağınız programı söylüyorsunuz o kodlarını yazıyor sadece düzeltme kalıyor onu da bilgisayar mühendisi olanlar zaten bilir çocukların bunları öğrenmesine gerek yok.
Yapay zekaya kompozisyon yaz diyorsun yazıyor şiir yaz diyorsun yazıyor kitap yaz diyorsun yazıyor testte matematik sorusu var soruyu Çöz diyorsun çözüyor bulunduğum konuma göre ne tür aktiviteleri yapacağını soruyorsun cevaplıyor yani bir çok işlemi artık yapay zeka yapıyor o sebeple bu yapay zekanın yapmış olduğu işleri insanlara yaptırmanın veya insanları bunlarla uğraştırmanın bir mantığı yok.
Bilimsel olmayan boş beleş kitap yazan yazarlara da gerek yok onların kitaplarını okumaya da hiç gerek yok.
Bence yapay zekayla beraber artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bir çok meslek artık olmayacak.
Ortaokuldan Bilişim teknolojileri dersi ve kodlama dersleri kaldırılmalıdır. Bu dersler lisede bilgisayar bölümü okuyan meslek bölümü öğrencileri almalı.
kafası çalışan öğrenci yeni teknolojileri araştırıp bulup kullanıyor kafası çalışmayana 100 saatte 1 yılda ders anlatsan yine de Bilişimi kullanamıyor o sebeple bu ders kaldırılmalıdır. örneğin idarecinin bilişime kafası çalışmıyorsa ne yazıcı kullanabiliyor ne bilgisayarı kullanabiliyor ne office programını kullanabiliyor bu adam 16 sene okul okumuş yani bazı şeyler insanların kafasını çalışmasıyla ilgili şeyler eğitimle bir yere kadar.
Aynı şey bilişim öğretmenleri için de geçerli ve diğer branş öğretmenleri için de geçerli öyle bilişim öğretmenleri var ki bilişimin B sinden anlamıyor. kafası çalışan adam bir şekilde araştırıp sorunları çözüyor üstesinden geliyor kafası çalışmayan adama ne yapsan boş.
kafası çalışan adam örneği :
sanki barış özcan'a hukuk fakültesinde web sitesi yapma öğrettiler sanki ortaokulda kodlama öğrettiler adam zeki belli ders almasına gerek yok kodlamada öğrenmiş web sayfası yapmayı da...
I tell stories about art, design and technology. Sanat, tasarım ve teknoloji konularına "hikaye anlatıcılığı" (storytelling) perspektifinden bakış.
www.youtube.com
kafası çalışmayan adamı tokyo'ya göndersen yine aynı tas aynı hamam.
bence bir öğrenci 8 yıllık ilk eğitimde temel matematik, okuma yazma okuduğunu anlama, ve iyi düzeyde ingilizce öğrense yeter. diğer alanlara gerek yok.
sonuç olarak hiç biri öğretilemiyor 8 yıl bitiyor çocuk ingilizce bilmiyor. matematik bilmiyor, okuduğunu anlamıyor. yani temel dersleri dahi 8 yılda öğrenemiyor. Sonra gereksiz bir dünya din dersleri ve sosyal dersler falan filan. bir de işadamları okullarda derse girmeli memurun yetiştirdiği çocukta memur zihniyetinde oluyor. memur zihniyeti kötü değil iyi de değil fakat girişimcilik yok.
gereksiz külfet dersler kaldırılmalıdır.