Kredi Dosya Masrafı İadesi

Kodla Büyü
hasari' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:
bende kredi çektim ve bu kredimi erken ödedim benden hem kredi için dosya masrafı hemde erken ödememden dolayı ceza kestiler ve ben o bankayla tüm işlemlerimi iptal ettim yani hesabım falan yok kredi hesabımda kapalı şimdi ben bu makbuzları nasıl alıpta iade için başvurabilirim
Trajikomik erken ödendiğin için ceza alıyorsun. :?
ben yapılandırma yaptım benden de aldı aynı banka yüzde 2 yi avukatla görüştüm bu davaları kazanıyor hep kesin kazanırsın dedi 450 tl mahkeme masrafı var o düşündürüyor

Bende dava açtım.Mahkeme 2 gün önce yapıldı ve bilirkişi atadı.250 lira daha harç yatıracağım.Haziranda tekrar mahkeme var.Bakalım ne olacak.

Ben avukat tutmadım.Kendimiz yapıyoruz savunmamızı.Dava masrafları ve diğer giderleri ödüyoruz.Kazanırsak onları da alacağız.

hasari' Alıntı:
Avukat tutuyor musunuz ve dava masrafları geri ödeniyor mu?
hocam benım rakam yuksek yaklasık 2000 tl erken ödeme cezası avukatın bana dediği 450 tl mahkeme harcını öde gerisine karışmayın yüzde 10 pay alacak benden masraflarda bana geri dönecek

birde hayati yazıcı şunu söyledi geçen hafta artık tüketici mahkemelerinde dava masrafı olmayacak (kanun tasarıdaymış çıkacak inş) böyle olursa 450 tl yi kaybetmem heralde biraz ağırdan alıyorum

not:2000 tl ceza +ilk çekerken dosya masrafını 1000 tl yi de dava edeceğim (avukat 2000 tl yi kesin alırız , diğer dosya masrafı 1000 tl yi de büyük ihtimal alırız dedi)

Bende farklı zamanlarda kredi çekmiştim dosya masrafları çok değildir ama eğer dava ücreti bize ödenecekse bende başvuru yapabilirim. :)

Bilgilendirme için tşkler.

hasari' Alıntı:
Bende farklı zamanlarda kredi çekmiştim dosya masrafları çok değildir ama eğer dava ücreti bize ödenecekse bende başvuru yapabilirim. :)

hocam yasa çıksın ki, kesin çıkacak bakan söyledi o zaman bankaların ağzına tükürürüz işte

Tüketici heyetine başvursanız daha kolay. Tüketici heyeti hep bizi haklı bulduğu için iptal kararı için banka dava açsın. Ama sınır sanırım 1200 tl civarı. Bu ücrete kadar alacaklarınız için Tüketici Heyetine başvurabilirsiniz.

ogretmen006' Alıntı:
hasari' Alıntı:

hocam yasa çıksın ki, kesin çıkacak bakan söyledi o zaman bankaların ağzına tükürürüz işte
Bu gerekliydi hocam bankalar bizi sömürüyor.

Arkadaşlar bu yapılandırmadan kaynaklı alınan ücretleri bankadan talep ettiğimizde alabiliyoruz diyorsunuz. peki bankanın o ücret alınmadan önceki faiz oranlarını tekrar bize uygulama gibi bir hakkı varmı. bu konuda bi açıklama yaparsanız sevinrim.

Tüketici hakem heyetine zorunlu başvuru sınırı 01.01.2013'den başlayarak 1.191,52 TL,

Büyükşehir statüsünde bulunan illerde faaliyet gösteren il hakem heyetlerinin uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin alt parasal sınır 01.01.2013'den başlayarak 3.110,58 TL'dir.

*2013 yılı değerleri, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 22. maddesindeki usule göre Üretici Fiyatları Endeksinde meydana gelen ortalama % 2,57 (iki virgül elliyedi) oranında artış esas alınarak belirlenmiştir.

mutluaya' Alıntı:
Arkadaşlar bu yapılandırmadan kaynaklı alınan ücretleri bankadan talep ettiğimizde alabiliyoruz diyorsunuz. peki bankanın o ücret alınmadan önceki faiz oranlarını tekrar bize uygulama gibi bir hakkı varmı. bu konuda bi açıklama yaparsanız sevinrim.
hocam senle yeniden sıfır bir sözleşme imzalıyorlar onun için bir halt edemezler

ogretmen006' Alıntı:
mutluaya' Alıntı:
hocam senle yeniden sıfır bir sözleşme imzalıyorlar onun için bir halt edemezler
sıfır sözleşme derken hocam nasıl oluyor yani şu anki faizler üzerinden mi sıfır szleşme imzalıyorlar. nasıl oluyor biraz daha açarsanız sevinirim. hem diğer arkadaşlarada faydalı olur. bu gerçekten önemli bir konu , insanları sömürüyorlar. kazanayım okula 10 fare bağışlayacam :)

mutluaya' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
mutluaya' Alıntı:
sıfır sözleşme derken hocam nasıl oluyor yani şu anki faizler üzerinden mi sıfır szleşme imzalıyorlar. nasıl oluyor biraz daha açarsanız sevinirim. hem diğer arkadaşlarada faydalı olur. bu gerçekten önemli bir konu , insanları sömürüyorlar. kazanayım okula 10 fare bağışlayacam :)

aynen hocam yeni faizler üzerinden sıfır sözleşme yani eski kredin tamamen kapanmış sen yeniden kredi çekmiş oluyorsun hocam vaktim olunca uzun yazarım bu konuda için rahat olsun banka bunu yasal olarak yapamaz

ogretmen006' Alıntı:
mutluaya' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
mutluaya' Alıntı:

aynen hocam yeni faizler üzerinden sıfır sözleşme yani eski kredin tamamen kapanmış sen yeniden kredi çekmiş oluyorsun hocam vaktim olunca uzun yazarım bu konuda için rahat olsun banka bunu yasal olarak yapamaz

Teşekkürler hocam uzun uzun anlatırsanız gerçekten seviniriz. cevabınızı bekliyorum. kolay gelsin arkadaşım

konut kredilerinde hersene zorla yaptırdıkları konut sigortalarında durum nedir..sizler bu sigortayı her sene yaptırıyormusunuz?

kendir_li' Alıntı:
konut kredilerinde hersene zorla yaptırdıkları konut sigortalarında durum nedir..sizler bu sigortayı her sene yaptırıyormusunuz?
bu mecburi değil ben yaptırmadım bile ama bankaların iş güzarlığı

Tebrik ederim. Umarım Yargıtay'a taşımazlar... Ben de dava açtım, 3-4 ay oldu bekliyorum. Alacağınız toplam tutar 1192 TL üstündeyse tüketici mahkemesine gitmek zorundasınız. Ben hem ilk başvuruda, hem de yeniden yapılandırmada alınan masraf, fek ücreti ve erken ödemeye itiraz ettim. Avukat tutmanıza çok gerek yok, ben sadece yazdığım dilekçeyi bir avukat arkadaşıma revize ettirdim o kadar. Dava masrafı da 450 TL falan değil, 120 Lira civarında olduğunu hatırladığım standart bir dava harcı yatırdım. İsteyen olursa dava dilekçesinin örneğini de buraya koyarım ama dava daha sonuçlanmadı tabi...

ogretmen006' Alıntı:
kendir_li' Alıntı:
banka kendisi otomatik kredi kartından kesmişti bende kredi kartının bağlı olduğu bankaya fax çekerek benden habersiz kesilmiştir dedim kesilen konut sigortası kartıma iade edildi 2 ay sonra

yataylimit' Alıntı:
Tebrik ederim. Umarım Yargıtay'a taşımazlar... Ben de dava açtım, 3-4 ay oldu bekliyorum. Alacağınız toplam tutar 1192 TL üstündeyse tüketici mahkemesine gitmek zorundasınız. Ben hem ilk başvuruda, hem de yeniden yapılandırmada alınan masraf, fek ücreti ve erken ödemeye itiraz ettim. Avukat tutmanıza çok gerek yok, ben sadece yazdığım dilekçeyi bir avukat arkadaşıma revize ettirdim o kadar. Dava masrafı da 450 TL falan değil, 120 Lira civarında olduğunu hatırladığım standart bir dava harcı yatırdım. İsteyen olursa dava dilekçesinin örneğini de buraya koyarım ama dava daha sonuçlanmadı tabi...

Valla hocam keyifleri bilir isterlerse götürsünler. Zaten beni dava eden onlardı...

savas3457' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
kendir_li' Alıntı:
banka kendisi otomatik kredi kartından kesmişti bende kredi kartının bağlı olduğu bankaya fax çekerek benden habersiz kesilmiştir dedim kesilen konut sigortası kartıma iade edildi 2 ay sonra

Geçen sene resmen bankadaki görevliler ve şube müdürüyle gırtlak gırtlaga geldik. ben dedim zorunlu değil yaptırmıyorum onlar dedi zorunlu, neye göre zorunlu dedim getirdiler bizim dosyayı önüme sözleşmeden ayrı bir matbu kagıt orada diyor ki sigortaları bankanız aracılıgı ile yaptıracagım ( yanlız kagıt matbu bir tek imza avr altında gerekli kısımlar komple boş isim felan yazmıyor) dedim bu sahtekarlık bunu doldurmadan bile sözleşmenin altına koyarak eşime çaktırmadan imzalatmışssınız, Neyse dediler biz yapacaz bunu siz istesenizde istemesenizde(maaş hesabı içinde para var sonuçta) ama sizin bir dilekçe yazmanız gerekiyor "tekrar DAsk ve konut sigortamı yeniletmek istiyorum diyeé" dediler ben dedim sadece Dask için yazarım ve yazdım konutu madem mecburi diyorsunuz kendi kafanıza göre yapın o zaman dedim ve yaptılar 160 tl. bu sene gene aradılar sigortalarınız doluyor diye gene ben bir dilekçe yazdım sadece Daskı yenıleyın diye onlar ikisinide yenilemiş ve konut 240 tl.
Sizce bunları alamak için başvurayımmı Hakem heyetine internet bankacılıgında dökümler görünüyor, yoksa kredinin bitmesine 3 sene var hepsine toplumu dava açayım sizce.

Ben kredi kartı ve hesap işletim ücretleri için bankaların internet sitelerindeki iletişim formundan talepte bulundum. Gelen olumsuz e-posta'nın çıktısını alıp dilekçeme ekledim. Bulunduğum yerdeki hakem heyeti bu şekilde de kabul etti, bilginiz olsun. Şimdiye kadar 3 kez başvurdum, üçünde de ücret iadesi kararı aldırdım bu şekilde. Faksla, taahhütlü mektupla falan uğraşmaya gerek yok.

Arkadaşlar bende katkıda bulunayım,

Geçen sene iş bankasına dilekçe vererek konut kredisi kullanımında ve yeniden yapılandırılmalarda ödediğimiz dosya masraflarını istediğimize dair dilekçe verdim. Hemen red cevabını verdiler. Bu cevabın ardından ilçedeki tüketici hakem heyetine başvurduk ancak uzun bir süre cevap vermediler(ilçede ilk defa böyle bir dilekçe verildiği için iş bankasının kendilerini mahkemeye vermesinden korkuyorlarmış) Ardından red cevabı geldi.
Bu cevabın arkasından bir avukat arkadaş aracılığı ile dava açtık (Burada dikkat edilmesi gereken red cevabını aldıktan 15 gün içinde tüketici mahkemesine başvurmak) ve mahkememiz geçen ay sonuçlandı ve kazandım. Paranın da bu hafta içinde icra müdürlüğüne yatmasını bekliyorum.

Avukattan yeni aldığım bilgiye göre yeniden yapılandırmalarda alınan %2 lik erken kapatma bedelininde hukuksuz olduğuna dair yargıtay kararı çıkmış. Muhtemelen gelecek hafta içerisinde ona da müracat edeceğim.

Mahkeme kararı elimde olmadığı için sunamıyorum. Eğer avukattan alabilirsem paylaşırım.

Biz de başvurduk hakem heyetine haklı bulunduk. Banka geri ödeme yaptı( Komisyon ve hayat sigortası şeklinde), sonra da dava açtı. Avukat %80 kazanırsınız ancak hayat sigortasını geri alabilirler dedi. Biz zaten hayat sigortası bedelini istememiştik, komisyon adı altında kestiği paraya da indirim uyguladık onun için bu para kesildi demiş banka avukatı, ne yapsak acaba?

Arkadaşlar bende geri iade için bankadan sözleşme ıvır zıvır fotokopisi almak için dilekçe verdim fakat kredi başvurusunda kendi el yazımla not tutmuşum "yukarda yazılı komisyon faiz ücretleri pazarlıkla anlaştım ödemeyi kabul ediyorum" diye ve altını imzalamışım. Unutmuşum bankadan evrakları isteyince jeton düştü. Hakem heyetindeki bayan sen geri alamazsın dosya masrafını dedi. Sizcede alamazmıyım ne düşünüyorsunuz.

ben de ziraat bankasından iki adet kesintiyi geri aldım. Hakem heyeti kararı sonucu yatırdılar. dava falan açmadılar. meblağlar düşüktü yalnız. biri 50 diğeri 100 idi sanırım. iş bankası dava etti 90 lira için. davayı da kazandım. parayı yatırmadılar. şikayet ettim hemen arayıp hesabıma havale ettiler. eşimin de iki tane iş bankası vardı. biri 100 tl diğeri 450 tl. ikisine de dava açtı banka. ilkini kazandı. ikincisini kaybetti. aynı mahkemenin farklı hakimleri. elimizde kendimize ait 3 tane ayrıca arkadaşlarımıza ait emsal kararlar bulunmasına rağmen hakim davayı onaylamış. eşim kendimize ait emsal kararlar ve aynı mahkemenin 1 ay önce verdiği karar bulunduğunu belirmiş. ama hakim; bizi bağlamaz biz bağımsız karar veriyoruz demiş. Ülkedeki adalet erkinin işleyiş şekline varın siz karar verin. kaybettiğimiz için söylemiyorum. demek ki bizim lehimize karar veren de, aleyhimizde veren de şahsi görüşlerine göre karar veriyorlar. ya da biri hukuki olanı uyguladı diğeri hukuksuz.

Geri