Kredi Masrafını Mahkeme Kararıyla Geri Aldım...

Kodla Büyü
Hocam benim de var, hem kredi dosya masrafı, hemde yapılandırma komisyonu. Yapılandırmanın makbuzu varda diğerinin ki yok, sözleşmeyle birlikte onları da mı isteyeceğiz.

Garanti acayip kıllll.
3 tane kredim var ödenmiş 800 tl toplam masrafım var alacak ib..ler cevap vermeyi bile lüzumsuz görüyorlar.
Arkadaşa gelen yine bir başka garanti şubesi cevabında masraf miktarı yazıyor şubeyi gittiğinde verilen cevap bizi bağlamaz o cevap diyorlar ve parayı alamıyor.
Şimdi mahkemelik
neymiş efendim garanti bankası olarak ödemiyorlarmışlarrrrrmışmışş

sözleşmemde komisyon olarak ödeme çizelgemde bu masraf yazılı. buna rağmen alabilir miyim?

usare' Alıntı:
Hocam benim de var, hem kredi dosya masrafı, hemde yapılandırma komisyonu. Yapılandırmanın makbuzu varda diğerinin ki yok, sözleşmeyle birlikte onları da mı isteyeceğiz.

Diğer belgeleri bir dilekçe ile bankadan isteyebilirsiniz. Banka dilekçeyi işleme koymaz endişeniz varsa tahütlü yollayabilirsiniz

tayinci42' Alıntı:
sözleşmemde komisyon olarak ödeme çizelgemde bu masraf yazılı. buna rağmen alabilir miyim?

Alırsınız, yargıtay kararlarında ve bilirkişi raporunda banka faiz haricinde gelir elde edemez diyor. Yoksa bu durum gizli faiz oluyor.

hocam bende hazırlık içindeyim mahkeme için fakat son kez yapılandırma yapıp vereceğim.

%2lik yapılandırma, expertiz, ipotek vs. ücretlerin hepsi mahkeme karıyla alınabiliyor mu? net açıklarmsısn???

Banka bunu temyize gönderip bütün mahkeme masrafları ve faiziyle geri alırız diyor.Alabilirler mi?

2005 te Araç almak için 120000 lira çekmiştik. Aceba onun masraflarınıda alabilir miyiz hocam... Birde dava açarsak sizin kararı bize mail atsanız emsal göstersek olur mu :?:

2005 te Araç almak için 120000 lira çekmiştik. Aceba onun masraflarınıda alabilir miyiz hocam... Birde dava açarsak sizin kararı bize mail atsanız emsal göstersek olur mu :?:

muhalif33' Alıntı:
%2lik yapılandırma, expertiz, ipotek vs. ücretlerin hepsi mahkeme karıyla alınabiliyor mu? net açıklarmsısn???
ipotek ve %2 yasada belirtildiği için bence alamazsınız. Alanı duymadım. Ama diğerlerini alırsınız

bilgibil' Alıntı:
Banka bunu temyize gönderip bütün mahkeme masrafları ve faiziyle geri alırız diyor.Alabilirler mi?
Ben karşı tarafın avukatı ile görüştüm, bankanın temyiz etmeyeceğini, bugüne kadar yargıtaydan olumsuz olarak geri dönüş olmadığını belirtti. Böyle korkutuyorlar kimse uğraşmasın diye

cingozcemal' Alıntı:
Geriye dönük 10 yıllık süreyi kapsıyor. bu durumda alırsınız

cingozcemal' Alıntı:
Karar www.mgk.name.tr de var. Gerekçeli karar ayrıca gelince yayınlayacağım.

vedat' Alıntı:
expertiz ve ipotek zannetmiyorum hocam alabileceğinizi
Ben ekspertizi aldım, anacak banka bağımsız ekspertiz elemanı kullanmamış, kendi personeline baktırmış, ekspertiz elemanı kullandıklarını ispat edemedikleri için geri aldım. Yoksa ekspertiz ücreti alınması biraz zor

aynı banka içinde yapılandırırsanız alabiliyorsunuz hocam, yargıtay kararları var. ama baska bankaya tasırsanız %2 alması kanuni. Sordum "yapılandırırken bir kağıt imzalatıyorlar her masrafı kabul ediyorum diye" sorun olmaz dediler, sadece bulunduğum yerde 4 asliye hukuktan 2. asliye hukuka gitmesin davan oradaki bayan hakim vermiyor diğer 3ü veriyor dedi. İlginç ama gerçek bunlar...

Benim başvurum yapılandırma için oldu, ilk çektiğim masrafı daha dava konusu yapmadım. Sıra onada gelecek

Geri