Kredi Masrafını Mahkeme Kararıyla Geri Aldım...

Kodla Büyü
Kredi kullandığım bankanın mevduat hesabını kapatmışsam yinede başvurada bulunabilirmiyim?

Kullandığım kredilerin masraflarının dökümlerini bankadan talep edebilirmiyim (verirler mi?)

Bankadan talep edilen herhangibir evrağı veremeyiz gibi bir cevapla karşılaşırsam ne yapacağım?

Teşekkürler.

bomax01' Alıntı:
Kredi kullandığım bankanın mevduat hesabını kapatmışsam yinede başvurada bulunabilirmiyim?

Kullandığım kredilerin masraflarının dökümlerini bankadan talep edebilirmiyim (verirler mi?)

Bankadan talep edilen herhangibir evrağı veremeyiz gibi bir cevapla karşılaşırsam ne yapacağım?

Teşekkürler.
Hesabiniz kapali bile olsan basvurabilirsiniz
Talep edebilirsiniz vermek zorundalar. Vermezlerse noterden ihtarname cekersiniz.

Re: Ynt: Kredi Masrafını Mahkeme Kararıyla Geri Aldım...

7 temmuzda da benim davam var arkadaşlar, ayrıntıları burdan yazarım

hocam siz ilk etapta bankaya nasıl bir dilekçe yazdınız bizimle paylaşırmısınız.
ben de 2 yıl önce çektiğim konut kredisini bu günlerde yapılandırayım dedim aynı banka olmasına rağmen 750 tl dosya masrafı ve %2 lik(1000tl) erken kapama ücreti kesileceğini söylediler.şimdi ben yapılandırdıktan sonra bu iki masrafı da dava açarak geri alabilirmiyim.
bir de ilk krediyi çekerken ödediğimiz masraflar için ayrıca mı dava açmak gerekir.ikisini aynı anda açamıyormuyuz.

derselkc' Alıntı:
hocam siz ilk etapta bankaya nasıl bir dilekçe yazdınız bizimle paylaşırmısınız.
ben de 2 yıl önce çektiğim konut kredisini bu günlerde yapılandırayım dedim aynı banka olmasına rağmen 750 tl dosya masrafı ve %2 lik(1000tl) erken kapama ücreti kesileceğini söylediler.şimdi ben yapılandırdıktan sonra bu iki masrafı da dava açarak geri alabilirmiyim.
bir de ilk krediyi çekerken ödediğimiz masraflar için ayrıca mı dava açmak gerekir.ikisini aynı anda açamıyormuyuz.
Hocam, alınan masrafları istediğiniz zaman iade talebinde bulunabilirsiniz. 10 yıllık zaman aşımı var zaten bu süreyi aşmamışsınızdır.
Dilekçe olayı kolay, "şubenizden .................................... tarihte kullandığım krediye ait sözleşmemi, ve ödediğim masrafın tarafıma iade edilmesini istiyorum" diye yazabilirsiniz. Eğer tarihi bilmiyorsanız 10 yıllık geriye dönük ifadesini kullanabilirsiniz. Bazı bankalar bu tür dilekçelere cevap vermeyebiliyor, bence dilekçenizi iadei taahütlü yollarsanız en azından banka elimize geçmedi diyemez, yine cevap vermezse noterden protesto çekebilirsiniz.

Geri