Kredi masraflarını kazandım.

Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kredi masrafları için hakem heyetini başvurmuştu. Karar geldi. Şimdi bankaya gidececeğim. Deneyimli olanlardan ne yapmam lazım öğrenebilirmiyim. Bir de banka zorluk çıkartırsa icra ya gidişine ücret alıyorlar mı acaba.

hocam banada geçen hafta karar geldi bankaya gitmene gerek yok dedi görevli onlarada tebliğ ediliyor. Ücreti hesabıma aktarmışlar.

İcraya vermeden yasal faiziyle alamayabilirsiniz. İcra işi de ancak bir avukatın yapabileceği iştir. Avukatlar cüzi bir icra vekalet ücreti alırlar.

hocam aynı karar bankaya da tebliğ edilmiştir. Bankanın bu karara tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde bir üst mahkemeye itiraz hakkı var. Eğer ki 15 günün sonunda itiraz edilmemiş ise icra yolu ile alacağınızı tahsil edebilirsiniz. İsterseniz bankaya bir sorun yaklaşımları nedir öğrenin, ona göre gardınızı alırsınız. Eğer çok büyük bir meblağ değilse iade ederler -büyük ihtimal, meblağ büyük ise iyi bir avukat bulmanızı tavsiye ederim.

Cevaplar için teşekür ederim. O zaman 15 gün bekleyelim bakalım. Ha birde bankada hesabım yoksa nasıl alacağım parayı hesap mı açacaklar tekrar. Kapatırmış tım. tüm hesaplarımı

Başvuru yapanlar ne kadara kadar talep edebiliyorlar, birde ne kadar zamanda istenilen miktar alınıyor bilginiz var mı?

Kaymakamliga sorduk biz de kazanmisiz ptt ile karari yolladik dediler ama karar bize ulasmadi ptt.de ismen bulamadik biz de bekliyoruz bize de bankaya da yolladik karari dediler.Bizim meblağ 600tl bunu alabilirsek 400tl de farkli bir bankada var onu dz isteyeceğiz bunu alamazsak onumla da ugrasmayacagiz

xodeda' Alıntı:
Cevaplar için teşekür ederim. O zaman 15 gün bekleyelim bakalım. Ha birde bankada hesabım yoksa nasıl alacağım parayı hesap mı açacaklar tekrar. Kapatırmış tım. tüm hesaplarımı
hesaba yatırıyorlar o yüzden bir hesap aç bankadan

xodeda hocam;
hakem heyetine nasıl başvuru yaptınız? hangi belgeleri sundunuz, nasıl bi dilekçe verdiniz?
biraz anlatabilir misiniz süreci?

ya ben kredi çekeren bi kağıt verdiler ama orada masraf adı altında ne alındı bişey yazmıyor..11.500 çekmiştim 13 küsür ödemesi var, masrafın ne kadar olduğunu nereden anlayabilirim, bankayı mı aramam lazım??

hocam,
ne kadar çekmek için gittiniz! masraf tutarını size söylemiş olmalılar. ayrıca, elinizdeki belgede de yazıyor olmalı normalde.
benden 13bin500TL için 320TL kestiler. 13bin180TL ödediler mesela. 2 yıl önce.

ya benim karışık oldu biraz. önce 7bin çektim aralık sonunda.. sonra şubatta 5bin daha çektim. şubatta tabii kampanya filan yoktu faizler yüksekti. acelem de vardı bi an önce parayı alıp gitmem gerekiyordu herşeyi imzaladım çıktım oradan..bilmiyorum ne kadar masraf olduğunu yani :(

ayrıntıları bir yazarsanız hocam biz de yararlanırız...nedir süreç şimdi

Evet arkadaşlar zaten zor bir iş değildi yaptıklarım. Şu An yoldayım eve gidince yazarım.

kasım 2013 de Halkbank a konut kredisi başvurusunda bulunmuştum. eve kredi çıkmadı. Ama banka 500 tl expertis ücreti aldı. Boşuna gitti o para. Bunu geri almak mümkün müdür? Sonra başka bankadan başka bir ev için kredi kullandım.

bende haziran da başvurumu yaptım - Ekime geldik bekiyorum sonucu daha yok..Arakdaşlar ilinizde ki TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE gidin orada zaten ne yapmanız-nasıl bir yol izlemeniz gerektiği bilgisi veriliyor...

İlk iş bankaya masrafları istediğinize belirten bir dilekçe ve SÖZLEŞME yi istediğinizi belirten bir Dilekçe veriyosunuz;banka 20 gün gibi yollar sözleşmeyi ayrıca birde ödeme planı-tablosu isteyin bankanızdan muhetmelen onuda sözleşme ile yollayabilirler..
Ardından 1 ay içinde size gelen cevap ve sözleşme ile tüketici hak.heyetine başvurun..

spider23' Alıntı:
bende haziran da başvurumu yaptım - Ekime geldik bekiyorum sonucu daha yok..Arakdaşlar ilinizde ki TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE gidin orada zaten ne yapmanız-nasıl bir yol izlemeniz gerektiği bilgisi veriliyor...

İlk iş bankaya masrafları istediğinize belirten bir dilekçe ve SÖZLEŞME yi istediğinizi belirten bir Dilekçe veriyosunuz;banka 20 gün gibi yollar sözleşmeyi ayrıca birde ödeme planı-tablosu isteyin bankanızdan muhetmelen onuda sözleşme ile yollayabilirler..
Ardından 1 ay içinde size gelen cevap ve sözleşme ile tüketici hak.heyetine başvurun..

bilgiler için teşekkürler hocam

Ayrıntıları şu arkadaşlar hakem heyetine felan gerek yok. 7 8 arkadaş birleşiyorsunuz bir tane avukat ayarlayıp noterden avukata vekalet veriyorsunuz hepsi budur geri kalanını avukat hallediyor bundan herhangi bir ücret de almıyorlar. bu arada tek kişide gidebilirsiniz avukata fakat notere 125 tl ödüyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. ama 7 8 kişi giderseniz yaklaşık 25 tl kişi başı noter ücreti düşüyor. daha sonra avukata t.c.k.n ve hangi bankalardan kredi çektiğinizi bildirmeniz yeterli yaklaşık 3 - 4 ay içerisinde de sonuçlanıyor.

Bir kaç yıldır üşengeçlik ve giden gitti geri gelmez düşüncesiyle kim uğraşacak bir sürü prosedür diyerek başvurmuyordum.
Ama bir gün nasıl olduysa kararımı verdim ve bankalara gideyim dekontlarımı isteyeyim dedim.

2 banka dan kredim vardı. Şanslıyım ki bankarın her ikisi de dekonları sorun çıkarmadan verdiler bazı bankalar dekont başı yüksek ücretler istiyormuş. ( bu arada bu ücretleri verip dekonları alsanız bile sonradan bu ücretlerde alınabiliyormuş galiba ama siz yinede bu konuyu sorun.) Neyse dekonları alıp hakem heyetine gittim ve oraya dekontlarla beraber yanlış hatırlamıyorsam kimlik fotokopisi ve bir dilekçe ile belgeleri verdim ve çıktım bu kadar basit.
Buarada zor olan bankaların dekontlarında öyle anlamsız şeyler yazıyor ki uzman olmak lazım. Hangisi masraf hangisi vergi belli değil. hakem heyeti dilekçede masrafı belirtmenizi istiyor. Dekonttan da altını çizmenizi istiyor. Her banka için ayrı ayrı başvurmanız gerekiyor.
sonra sanırım 3 ayı buldu tebligat geçen cuma geldi.

dilekçeye gelirsek o gün acelem vardı ve o kadar uyduruk bir dilekçe yazmıştım ki onu bile kabul ettiler. yani derdinizi anlatında nasıl yazarsanız yazın. Şu tarihte şu bankanın şu şubesinde kerdi çekmiştim tarafımdan dosya masrafı adı altında kesilen ücretin iadesini talep ediyorum vs. gibi bişey işte.)

şimdi ise bende deneyimsizim. Kimisi 15 gün bekle ödenmezse git uyar yine olmazsa icraya başvuracaksin diyor. kimisi tebligatını acele postayla bankaya gönde diyor. anlamadım bakalım bundan sonrası nasıl olacak.

noktanet' Alıntı:
Ayrıntıları şu arkadaşlar hakem heyetine felan gerek yok. 7 8 arkadaş birleşiyorsunuz bir tane avukat ayarlayıp noterden avukata vekalet veriyorsunuz hepsi budur geri kalanını avukat hallediyor bundan herhangi bir ücret de almıyorlar. bu arada tek kişide gidebilirsiniz avukata fakat notere 125 tl ödüyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. ama 7 8 kişi giderseniz yaklaşık 25 tl kişi başı noter ücreti düşüyor. daha sonra avukata t.c.k.n ve hangi bankalardan kredi çektiğinizi bildirmeniz yeterli yaklaşık 3 - 4 ay içerisinde de sonuçlanıyor.

evet bu seçenekte var fakat benim biraz daha yüksek bir meblağ olan ev kredisi için 6 arkadaş birleştik avukata verdik. Avukata verdiğimiz başvuru hakem heyetinden 2 hafta önceydi ama hala ses seda yok. güya avukat hızlı yapar demişlerdi hakem heyeti kadar sürmez demişlerdi hala bekliyoruz..

Ben bu işlerle biraz uğraştığım için sizlere şu şekilde anlatmak isterim:
1. Hangi tür kredi türü olursa olsun, eğer sözleşmede açıkça meblağ yazmıyorsa her türlü masraflarınızı alırsınız.
2. Konut kredilerinde "sözleşme öncesi bilgi formu" diye bir form var. Sözleşmeden bir gün önce veriyorlar size. İşte onda bu masrafları açıkça yazar ve tüketici de altına "okudum, anladım, müzakere ettim" gibi ifadeler yazarak imzalarlar. O vakit iş biraz daha zora giriyor ve iş mahkemeye gitse bile tamamen hakime bağlı olarak sonuç çıkıyor. Eğer öyle bir bilgi formu yoksa ortada o zaman yine çatır çatır alırsınız paranızı.
3. Eğer sözleşme yoksa elinizde bankadan isteme hakkınız var.
4. Eksper ücreti zaten bankadan bağımsız bir ücrettir. Banka sizden alır, eksper için hangi şirket veya şahısla anlaşmışsa ona verir. (Belki belli bir komisyonu vardır, bilemiyorum). Zaten eksperin amacı keşif yapmak olduğu için olumlu veya olumsuz da olsa o parayı sizden alırlar.
5. "Haydan gelir huya gider" lafına da hiç inanmıyorum. Eğer devletin hukuk sistemi beni haklı görmüş, hakim benim lehime karar vermiş ise o para anamın ak sütü gibi helaldir.

geçenlerde bi yazı okumuştum. bankacılık sistemi ile ilgili. Türkiye'deki bankaların sayısının az olduğundan bahsediyordu. toplam nüfusumuza göre, banka sayımız daha fazla olmalıymış. AB ve AB'de öyle imiş. ve bu durum, bankalar arasındaki rekabeti önlüyormuş. bankalar, fazla rakip ve rakabet olmadığı için, tekel gibi, daha rahat hareket ediyorlarmış, daha çok kendi menfaatlerini önde tutacak şekilde çalışmaktaymış ülkemizde. tabii bi de hükumet politikaları etkili bu işte.

yazı sana ulaştıktan sonra 15 gün bekliyorsun. bu süre zarfında bankadan geri bildirim almazsan 15 günün sonunda ilgili şubeye gidiyorsun ve 15 günlük sürenin dolduğunu ve paranın hesabına yatırılması gerektiğini söylüyorsun ve işin 1 gün içinde hallediliyor. ama dikkat et yatacak olan paradan hesap işletim ücreti kesmesinler :D...

başıma geldi ondan söylüyorum. itiraz ettim mahkeme kararıyla verilen paradan nasıl olurda haksız kesinti yaparsınız dedim hemen geri yatırdılar...

baynadir' Alıntı:
yazı sana ulaştıktan sonra 15 gün bekliyorsun. bu süre zarfında bankadan geri bildirim almazsan 15 günün sonunda ilgili şubeye gidiyorsun ve 15 günlük sürenin dolduğunu ve paranın hesabına yatırılması gerektiğini söylüyorsun ve işin 1 gün içinde hallediliyor. ama dikkat et yatacak olan paradan hesap işletim ücreti kesmesinler :D...

başıma geldi ondan söylüyorum. itiraz ettim mahkeme kararıyla verilen paradan nasıl olurda haksız kesinti yaparsınız dedim hemen geri yatırdılar...

teşekkür ederim hocam.

bu gün ING banka gittim hakem heyeti karaı var kredi masrafları için dedim. görevli kararı istedi fotokopisini çekti ve biz işlemleri yapacağız yarın gelin paranızı alın dedi hiç sorun çıkarmadan hemde. bunun sevinciyle eve geldim ve birkaç saat sonra iş bankasından mesaj geldi hakem heyeti başvurunuz sonucunda talep ettiğiniz kredi masraflarınız hesabınıza yatmıştır diye. iki güzel haber aldım yani.

Şu işe bak hakkımız olan parayı almayı bile sevindiriyor insanı. :D

xodeda hocam,
Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonra da buldururmuş. derler o hesap oldu biraz. tekrar hayırlı olsun. darısı benim başıma. daha başvurmadım bunun bi son günü falan var mı acaba?

xodeda' Alıntı:
bu gün ING banka gittim hakem heyeti karaı var kredi masrafları için dedim. görevli kararı istedi fotokopisini çekti ve biz işlemleri yapacağız yarın gelin paranızı alın dedi hiç sorun çıkarmadan hemde. bunun sevinciyle eve geldim ve birkaç saat sonra iş bankasından mesaj geldi hakem heyeti başvurunuz sonucunda talep ettiğiniz kredi masraflarınız hesabınıza yatmıştır diye. iki güzel haber aldım yani.

Şu işe bak hakkımız olan parayı almayı bile sevindiriyor insanı. :D
Hocam bizde ing.den istemistik hesabiniza gecerse bilgi verirmisiniz

Geri