Enterprise' Alıntı:Hocam bizde ing.den istemistik hesabiniza gecerse bilgi verirmisinizxodeda' Alıntı:bu gün ING banka gittim hakem heyeti karaı var kredi masrafları için dedim. görevli kararı istedi fotokopisini çekti ve biz işlemleri yapacağız yarın gelin paranızı alın dedi hiç sorun çıkarmadan hemde. bunun sevinciyle eve geldim ve birkaç saat sonra iş bankasından mesaj geldi hakem heyeti başvurunuz sonucunda talep ettiğiniz kredi masraflarınız hesabınıza yatmıştır diye. iki güzel haber aldım yani.
Şu işe bak hakkımız olan parayı almayı bile sevindiriyor insanı.
spider23' Alıntı:valla xodeda hocam senin bankalar hiç sorun çıkartmamış...Gözün aydın..Güle güle harca paranı...
Bana da Tüketici HAkem heyetinden bugün geldi başvurumun sonucu; bana da olumlu sonuç geldi..
Ama ben 15 gün bekleyeyim diye düşünmüştüm..O zaman bende en kısa zamanda bankaya bi uğrayayım..Benim banka Yapı Kredi bakalım onalrın tutumu nasıl olacak!!
Sonucu bende buradan bildiririm..
yapıkredi kadar dolandırıcı yalancı bir banka görmedim. hesabımdaki parayı hiç bir talebim yada isteğim olmadan repo-fon alarak kullanmışlar. tesadüfen internet bankacılığını kullanırken gördüm. üstelik paramdan stopaj kesmişler. param kullanıldığı gibi eksilmişte. portföyü şikayet ettim yapıkrediye hala beni geri arayacaklar, ama bana parayı geri alana kadar bin dereden su getirttiler. hatta en son banka müdüründen acaba siz internet bankacılığı kullanırken yanlışlıkla tıklayıp repo almış olabilir misiniz lafını bile duydumspider23' Alıntı:YAPI KREDİ BANKASI ödeme yapmıyor resmen topu dolandırıyor adamlar :verymad:
karar çıkmış 23 EYLÜL de;önce şubeyi aradım-genel müdürliğü arayın dediler - genel müdürlük 1 hafta sonra dönüş yaptı karar şubeye ulaşmamış-elinizde ki kararı aslı gibidir kaşesi ile şubeye getirin dediler...
bu kadar şerefzislik olmaz iadeli taahhütlü karar nasıl ulaşmaz..gelde deli olma..parayı ödemesinler yada ödemeyi geciktirsinler diye 1000 dereden su getiriyolar.!!!
spider23' Alıntı:yapı kredi dosya masrafımı geri ödedikten sonra bana dava açmış..Tüketici hakem heyetinin kararının iptalini istiyor... :verymad: ne yapmam gerekiyor!! var mı böyle bir dava açılan arkadaş..??? pazartesi tüketici hakem heyetine gidicem ilk iş..inşallah sıkıntı çıkmaz..
filatros' Alıntı:Ben bu işlerle biraz uğraştığım için sizlere şu şekilde anlatmak isterim:
1. Hangi tür kredi türü olursa olsun, eğer sözleşmede açıkça meblağ yazmıyorsa her türlü masraflarınızı alırsınız.
2. Konut kredilerinde "sözleşme öncesi bilgi formu" diye bir form var. Sözleşmeden bir gün önce veriyorlar size. İşte onda bu masrafları açıkça yazar ve tüketici de altına "okudum, anladım, müzakere ettim" gibi ifadeler yazarak imzalarlar. O vakit iş biraz daha zora giriyor ve iş mahkemeye gitse bile tamamen hakime bağlı olarak sonuç çıkıyor. Eğer öyle bir bilgi formu yoksa ortada o zaman yine çatır çatır alırsınız paranızı.
3. Eğer sözleşme yoksa elinizde bankadan isteme hakkınız var.
4. Eksper ücreti zaten bankadan bağımsız bir ücrettir. Banka sizden alır, eksper için hangi şirket veya şahısla anlaşmışsa ona verir. (Belki belli bir komisyonu vardır, bilemiyorum). Zaten eksperin amacı keşif yapmak olduğu için olumlu veya olumsuz da olsa o parayı sizden alırlar.
5. "Haydan gelir huya gider" lafına da hiç inanmıyorum. Eğer devletin hukuk sistemi beni haklı görmüş, hakim benim lehime karar vermiş ise o para anamın ak sütü gibi helaldir.