Malesef ki; Kudüs'ü araplar tarafından yıllar önce israillilere verilmişti, zaten bizim değildi. Bu mantalite ile de alabilmemiz şu an için zor gözükmektedir.
arap demek; Türk'e nefret ama ingilize biat edendir.... Suriyeden kaçan mülteci, katarlı görgüsüz, suudlu şuursuz. Hepsi de arap.
Biri de çıkıp diyecek ki; Arapları eleştiremezsin, peygamberimiz de araptı. Hayır kardeşim peygamberimiz arap değildi. O araplara ve insanlığa uyarıcı olarak gönderilen bir insandı. Daha arap diye bir kavim yokken onun nuru zaten yaratılmıştı. Hatta Hz. Adem'e hitaben Yüce Allah'ın "Bu senin zürriyetinden bir peygamberin nûrudur ki, onun ismi göklerde Ahmed ve yerlerde Muhammed'dir. Eğer, o olmasaydı, seni yaratmazdım!"
(Kastalanî, el-Mevahibü'l-Ledünniye, Kahire, ts.1/47).
https://sorularlaislamiyet.com/“allahin-ilk-yarattigi-sey-benim-nurumdur”-rivayeti-sahih-midir
araplar ve israiloğulları zaten iyi bir millet olsa idi sürekli peygamber gönderilmezdi.
arapları bir çöpe atınca Kudüs sorunu çözülecek mi, tabi ki hayır. Ben sadece aramızdaki arap aşıklarına kızıyorum. Çözüm nedir bilemiyorum ama müslümana ümitsizlik yakışmaz.
Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle demektedir:
"Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu, şu arkamdaki Yahudidir, hemen gel de öldür onu!" diye haber verecektir.
Bu hadis bir müslüman için ümit kaynağıdır.