KURS EKDERSLERİ DE GİTTİ....HAYIRLI OLSUN....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dot.Net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: EKders te gitti....HAYIRLI OLSUN....

Hocam bende bir senedir personel niye pislik yapmadı diye düşünüyordum. Denge tazminatını kurtardıktan sonra fazla sakinlerdi zaten. Demek ki düşünüyorlarmış :D Hayırlısı olsun biz yine tepkimizi koyacağız. Gazamız mübarek olsun personel le yeni bir savaş başlamış oldu.

Valla koyacağımız tek tepki gece kursları vermemek.Onun haricinde yazı ne yazıkkı haklı.... :cry:

Bu açıklamada mesai saatleri baz alınmamış. Mesai saatleri dışında verilen kursalar bu duruma dahil mi ona bakmak gerekir. Eğer mesai saatleri dışındakileride ödemiyorlarsa mesai saatleri dışında kurs vermeyiz olur biter. Yazarlık yazılımı ve intel zaten mesai saatleri içinde verilemez. Kesinlikle eğitim öğretimi aksatır.

Bu çerçevede, hizmet içi eğitim kapsamında verdikleri dersin normal çalışma saatleri içinde veya dışında olduğuna bakılmaksızın;

Bu ibareyi yeni gördüm. Herkese geçmiş olsun ne diyelim.

Kolemans' Alıntı:
Bu çerçevede, hizmet içi eğitim kapsamında verdikleri dersin normal çalışma saatleri içinde veya dışında olduğuna bakılmaksızın;

Bu ibareyi yeni gördüm. Herkese geçmiş olsun ne diyelim.
formatör öğretmen haftasonu okulunda işletmenlik kursu açarsa haftada 10 saat ekders alamazmı?

Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil haftada 18 saat ek ders ücreti kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

3-Formatör öğretmenlerden formatörlük alanlarına göre belirlenmiş bulunan ve görevlendirme onaylarının dayanağını oluşturan "görevlendirme ve çalışma esasları"nın dışında kalan konularla ilgili olarak hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak Karar'ın 7. maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılacaklardır.

mesai saatleri içindeki duruma açıklık getirilmiş fakat mesai dışında verilen kurslar için ekders devam ediyor. yanlış mı yorumluyorum ??

Bende Cisco CCNA sertifikası var.Kurs açmayı planlıyordum bu durumada...Vatan mı saolsun diyecez :) Akşamları ya da hafata sonu ders ver ama hayrına.Tamam hayır da bize lazım ama bu kadar da olmaz

the_korsan hocam olay yorumlamadan ibaret zaten. Personel bu yazıyı yayınladı herkes kafasına göre yorumlayacak şimdi aynı denge tazminatında olduğu gibi. Ödememek için ellerinden geleni yapacaklar. İntel kursunu mesai saatlerin içinde veremeyiz ki. Ne yani müdüre okulu öğleden sonra tatil et mi diyecez. Mesai saatleri dışına ücret vermezlerse kimse kurs vermek zorunda değil. Bakalım sonuç ne olacak.

bu işte bir yanlış anlama var. yayınlanan yazıya göre mesai dışındaki her kursun ücreti verilecektir.
Kolemans hocam belki dediğiniz gibi yanlış yorumlayacak idareciler olabilir ama yazı gayet açık bence ama yine vermemekte diretirlerse btciler kurslar iptal deyip çekilirler hayırlarına verecek adam bulsunlar

Hocam bak bu ibare iş çıkartabilir. Burdan sorun çıkarabilirler.

üzgünüm ama artık 18 saatin haricinde görevlendirilen eğitici bilgisayar öğretmenlerine ek ders yok.açık ve kesin.adana bu konuda görüş istedi ve bakanlık kesin bir yanıt ile cevap vermiş.eğitici olan tüm öğretmenler 18 saatin haricinde (gece gündüz sabah)verecekleri bütün kurslardan hiç bir ücret alamaycak.çünkü 18 saat ek ders alıyor diyor zaten.ilsis yöneticileri ve buna benzer görevlendirme ile gelen bilgisayarcılar verecekleri kursların ücretini alabilecek.nedeni ise bunları görevlendirme amaçları farklı olduğundan dolayı bu kapsam dışında kalabiliyor.ilgili madde:(4-Formatör öğretmen olmayıp asli görevlerinin dışında başka bir görevi yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilenlerden hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak Karar'ın 7. maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılacaklardır.)

kısaca:eğiticilere verecekleri bilgisayarla alakalı ne kursu olursa olsun haftalık ek dersi 18 saat.

anladığım kadarıyla mesai saatleri dışında kalan ücretler ödenecek. ama bir kesinlik yok sanırım. bu konu yine muğlak mı kaldı? bu konuda fikri olan var mı?

tamda kurs açacaktım akşam kursu veirlermi acaba ek dersi? yoksa niye amelelik yapalım. zaten okulda fazlasıyla iş yapıyoz

senelerdir benzer yazılar. o kadar dillendirilmedi. şimdi bu site aldı bunu millete ilan etti. delinin aklınan taş düşürürlür mü???

sansedat' Alıntı:
senelerdir benzer yazılar. o kadar dillendirilmedi. şimdi bu site aldı bunu millete ilan etti. delinin aklınan taş düşürürlür mü???
haklısın hocam.. geçen yıllarda da buna benzer yazılar çıkmıştı personel genel müdürlüğünden. ama sadece görüş belirtir nitelikteydi, sanki ortaya çıkan anlaşmazlığı çözmek onlara düşmüş gibi. bu konuda eğitek denen kurum sorumlusu (yada müdürü) neden sessiz kalır anlamam. görevlendirmeyi yapan onlar, yorumu yapan başka müdürlük. bence bu yazı sadece "görüş yazısı"dır ve kaale alınması gerekli ve yeterli argümanlarla desteklenemez. yiyorsa yayınlasınlar bir genelge ve ekdersleri ödemiyoruz desinler. diyemezler çünkü mevzuata uygun değil, kimseyi o zaman gönüllü olarak bu göreve alamazlar? eğer bakanlık, öğretmenlere hizmetiçi eğitim vermeyi gönlüne koyduysa, eğitici formatörlük için de açsın kadrosunu paşa paşa. insanları he yıl bir salonda toplayıp fi senesinde (2008) yaptığın bir sınavın sonuçlarına göre istiyor musun- istemiyor musun diye sorguya çekmenin de gereği olmaz. sedat hocam sen bu sene sarıyer de eğitici formatör oldun mu?

Sevgili PGMciler;
Bu formatörler yolunuza taşmı kodu ki, dakika başı taş koymakta zorlanıyorsunuz.
Sevgili PGMciler;
Şu okullardaki kurslara oturun da bir görüş yazın.
Sevgili PGMciler;
Senelerdir okullara çöreklenip hiçbir geridönüt vermeyen rehberlikçilere de bir görüş yazın. (Pardon, geridönüt olarak şiddet, eğim kalitesinde düşme.... vardı. Ama siz yinede bir şeyler yazın)
Sevgili PGMciler;
Her türlü teknoljik gelişmeden mahrum kalmış idareciler hakkında bir görüş yazın.
Sevgili PGMciler;
MADDE 21- Yürürlükten kaldırılmıştır. (24/11/2008-2008/14575 B.K.K.)
Okuyup ondan sonra bir görüş yazın.

mirayabravci' Alıntı:
eşhedüenlailaheillallah!!!

Eğiticilere ve okul formatörlerine ölümmm.Bakanlık bizi itahara sürüklüyor sürekli bir kaos.Bir gün olsun şu forumda eşden dostan, çiçeklerden böceklerden, güzel şeylerden konuşamayacakmıyız yaw :cry:

Forumda sürekli bir telakkuz halindeyiz, ne ücret kesilecek ? başımıza ne gelecek ? hangi görevi kapatacaklar....

Arkadaşlar yazı ne kadar çelişkili olsada açık sanırım... yani hizmetiçi kurs açanları kapsıyor... bi de mesai saatleri farketmiyor anladığımca... ama halk eğitim kurslarında ücrete aynen devam... Bu durumda tabi eğitici bitefolar yandı...o zaman işletmenlik kursuna devam ... Bu sene zaten şu maaş karşılığı ek derse girme konusunda müdürle papaz olduk... ya şu tırnak içindeki yazıyı yorumlar mısınız arkadaşlar Trabzon mem in yazısı "en fazla maaş karşılığı derse girmeleri sağlanacaktır." ve bunu burada bir çok müdür arkadaşımız maaş karşılığını kesin doldurması gerekmektedir diye yorumladı... sizin yorumlarınızı bekliyorum...

ayss' Alıntı:
halk eğitim bu kapsama girermi?

Bu soru sanırım hala cevabını bulamadı.
Bence girmiyor. Tabi okul formatörleri için. Dikkat edin bence diyorum :) Çünkü bu formatörlük işi kadar göreceli başka bir görevlendirme mevcut değil. :) Bence tabi :)

BAZI ARKADAŞLAR KONUNUN DİLLENMESİNDEN YAKINMIŞLAR. Hayatları sadece internetten ibaret olan arkadaşlara şunları söyleyeyim :

1. YAZI MEMURLAR.net TE yayınlandı.
2. BİZ DAHİL BAZI İLLERDE HEMEN resmi tebliğ YAPILDI.

O yüzden devlet işinde kulaktan kulağa olmaz...Saygılar

Ulen PGM asgari ücrette versen bırakmıcaz işte. İnatsa inat. :)

arkadaşlar çelişkili olanlar yazıyı tekrar okusun.çelişki adına hiç birşey yok.gayet açık ve net:

çalışma saatlerine bakılmaksınız diyor...üzgünüm ama eğiticiliğin artık hiç bir cazibesi kalmamıştır.üstelik birde sınavla alıyorlar.
bakanlık yetkilileriylede görüşüldü.bundan sonra 18 saatin haricinde eğitici olarak görevlendirilen bilişim öğretmenlerine verecekleri bilgisayarla alakalı hizmetiçi kurslardan ek ders yok.
gece gündüz kaç ta verirse versin.
halk eğitimlerin durumunu bilmiyorum
geçmiş olsun

ebfo45' Alıntı:
Ulen PGM asgari ücrette versen bırakmıcaz işte. İnatsa inat. :)

Napalım mesai saati dışı kursları bizim için bitmiştir. Kurs felan vermiyorum arkadaş gelsin kendisi versin pgm inteli yazarlık yazılımını.

arkadaşlar yapılacak tek şey var, o da kuralına göre oynamak...

mesai saatleri haricinde ödemiyor mu? vermeyeceksin. seni zorlayabilir mi? hayır.
sonuçta herkesin bir özel hayatı var kardeşim. hizmetiçi yürüsün diyede hayatlarımızdan ödün verecek değiliz ya.

bunlar eşeğe bedava binmek istiyor. bi de inmek istemiyorlar. tamam eşeğiz ama o kadar da değil.
ne bitefo lar ne okul formatörleri sevilmedi gitti. neden mi? hala teknolojiyi anlamayan bir toplumda, bilişim teknolojileri formatör öğretmenleri ne yapsın. onlara göre yan gelde yat. keşke bilgisayar öğretmeni olmasaymışımda tarihçi, coğrafyacı falan olsaydım. dersi, kursu ver bas git evine.

saygılar

Geri