KURS EKDERSLERİ DE GİTTİ....HAYIRLI OLSUN....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dot.Net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Acaba sayın yetkiller bir iki konuda bizi aydınlatabilirlermi?

1- Verilen bu hizmetiçi eğitimlerde hedef kitle olan kişilerin öğretmen olduklarını ve öncelikli görevleri olan derslerini verdikten sonra hizmet içi eğitime katılabileceklerini, yani eğitim öğretimi aksatmamaları gerektiğini biliyorlar mı ?

2- Eğitimi verecek olan eğitici formatör öğretmenlerin 8: 17 arası il-ilçe memlerde tam gün mesai yaptıklarını ve 18 saat ekdersin bu mesaide hak edildiğini, biliyorlar mı?

3- Yapılan yatırımlar ve çalışılan dev sponsorlar tarafından(intel,cisco,adobe,microsoft,telekom sebit....vs) verilen eğitimlerin ve bu eğitimlerin aktarılması gereken öğretmenler olduğunu biliyorlar mı?

4- Yine aldıkları bu karar doğrultusunda gündüz hizmet içi eğitimlere öğretmenlerin katılamıyacağını, mesai saatinden sonrada 8-17 arası çalışmış olan eğitici formatörlerin 657 sayılı devlet memurları kanuna göre ücret vs ödemesiz fazla mesai yaptırmayacaklarını bilmiyorlar mı ? (kanun 657 Madde 99- (Değişik: 30.5.1974- KHK 12/1 md.; aynen kabul: 15.5.1975- 1897/1md.) Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. (8saat X 5 gün =40 saat)

5- Ve sayın Egitek ve yetkilier personel dairesinin bu uygulamalrının kendi proje ve çalışmalrını baltalamak amaçlı olduğunu, bu kadar yatırım, seminer ve eğitimlerin kurs verilememesinden dolayı boşa gittiğini görmüyorlarmı , Sayın Milli Eğitim Bakanına bu konuyu aktarmıyorlar mı ?

6- Ayrıca söz konusu sorunun ücret olmadığını, mesai saatleri içerisinde şayet kursiyer bulabilirse .bu görüşü veren yetkilier eğitici formatörlerinde seve seve görevlerini yapacaklarınıda bilmiyorlar sanırım.

walla hocam denge tazminatlarıda görüş niteliğindeydi ama noldu. Hocam adana'ya gelen bu yazı tüm illere gönderildi zaten. Şube müdürüm geldi kurstan ücret yok dedi. Daha ötesi varmı.

"arkadaşlar görüş niteliğinde dallandırıp budaklandırmayın her şeyi" demiş arkadaş ancak sanrım bilmedikleri var,
Birincisi Daha bu görüş sorulmadana bir çok ilde (yine ilere göre farklı uygulama, harikasın ' MEB) kurs ücretleri kesilmişti.Gerekçe geçen sene şube müdürleri ile yapılan bir toplantı söylenilen sözler ve bu toplantıda bu kararı destekler nitelikte görüş bildiren Egitek yetkilisi.

İkincisi hatırlayan hatırlar denge tazminatlarında da bir çok ilde farklı uygulma vardı ve yine dallandırp budaklandırmayın diyenler oldu . taki dallar budaklar kendilerine dokununca ses verdiler hak aradılar. Ortada yılan varsa bana dokunmaz sanmasın kimse.

üçüncüsü- Yine aynı olay olacak, yine sahipsiz olacağız, sene sonunda açılan kurs sayısı kurstan geçen öğretmen sayısıs istenince egitek herhalde o zaman uyanacak, Denge tazminatlarıda kara kaşımıza kara gözümüze çıkmadı arkadaşlar görevlendirme çalışan şb. müdrüleri gibi makamlar için çıktı sayelerinde de bizde hakkımızı aldık, yoksa emin olun yine bizi düşünen yoktu, olmazda.

Tamam verelim akşamları kursları ücretsizde veririz kaldırsınar o zaman 8-17 mesaiyi sadece kurs verelim, ben her ay bir sürü kurs veririm ne olacak gündüz hazırlanırım akşam veririm kursumu seve seve .Ama hem 8-17 hemde akşam kurs kimse kusura bakmasın günde 12 saat mesai olmaz.

aga biz verdiğimiz kursun ücretini bugün itibariyle alamıyoruz. bende ili aradım size 2 gün önce gönderdiğim intel ile 2010 ocak-temmuz arası dönem ile ilgili tüm planları iptal edin dedim. Gelsin eğitek kendi versin eğitimleri bundan sonra. isterlerse görev onayımı vermesinler okula dönerim vakitim olur özel eğitimlerime geri dönerim. yok ilçe mem yok il mem derken kaymakamlık web site işleri yok okullar yok şu projeler oldu birader...

benden sonra bundan sonra ister mesai saati içi olsun ister dışı bedava eğitim yok. hatta bundan sonra bildiğimi kendime saklıcam. öğrenci haricinde kimseyle paylaşmıcam. yok biz .net asp.net mvc yok sql yok cisco felan çalışıp duralım sabah akşam yeri gelsin ilçe mem amelesi olalım. bırak anam babam bundan sonra bilgimi piyasa emsali ne ise o şekilde paylarışım tekrar deyim öğrenci haricinde kimse ile artık bilgi paylaşımı benden yok.

formatör grubunda Agani hocam güzel söylemiş ama dinleyen kim.

Tık Tık. Kimse yok muuuuuuuuu.
Cevap: Yok :)

ebfo45' Alıntı:
formatör grubunda Agani hocam güzel söylemiş ama dinleyen kim.

Tık Tık. Kimse yok muuuuuuuuu.
Cevap: Yok :)

Agani hocam sıkıntılarımızı dile getirmiş. Ama haklısın hocam dinleyen kim. Bakanlıkta herkes koltuğunun derdine düşmüş.

Yazıda belirtildiğine göre , eğitci formatörler hizmetiçi çatısı altında açtıkları kurslardan ücret alamayacaklar. Halk eğitim kapsamında açılan kurslar ücretlerini hem okul formatörleri hem de eğitici formatörler almaya devam edecekler.

Bu düzenlemeyle eğitici formatörlüğün bir cazibesi daha ortadan kalkmıştır. Sınavla kazanılan bir ünvan olan eğitici formatörlüğün cazibesi yavaş yavaş törpülenmektedir.

Arkadaşlar ben de egzersiz açacaktım başka bir daldan acaba onu da mı vermeyecekler merak ediyorum. Bu arada okul formatörüyüm.

Arkadaşlar olaya şu açıdan bakmak lazım... Açılan kurslar Hizmetiçi Yönetmeliğe göre, kursiyerin devamı Hizmetiçi Yönetmeliğe göre, düzenlenen belgeler Hizmetiçi Yönetmeliğe göre, kursiyerin belge alıp alamayacağı Hizmetiçi Yönetmeliğe göre, kurs öğretmenin niteliği Hizmetiçi Yönetmeliğe göre. Peki öğrretmenin alacağı ücret neden PGM'nin görüşüne göre olacak. Ayrıca arkadaşlarımızın bir kısmı da mesai saati içi dışı gibi bir kavramı dillendirip duruyorlar. Hizmetiçi Yönetmeliğine göre kurs ücretleri ile ilgili olarak; gündüz ücreti(08:00-18:00 ücret daha az), gece ücreti (18:00'dan sonra ücret daha fazla), haftasonu ve tatilde verilen kurslar gibi bir düzenleme var. Sizler gündüz ücretini kaldırırsanız onlar da tümünü kaldırır. Ağacın kurdu içinde olur (ata sözlerinde teşbihde hata olmaz) lütfen her türlü yorumu mevcut yönetmelik ve kanunlara göre yapalım. Yönetmeliğe göre verilen hizmet içi kursların tümünden ücret alınır. Kanun, yönetmelik yoksa hiç bir şey yasal olmaz. Saygılarımla.

Bu uygulama görevli oldukları okulda kurs açan bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerini de kapsıyor mu?

hocam buradaki yazıdan bile normalde ücret alırsınız ama her amir kendine göre bunu yorumluyor. Böyle yoruma açık biçimsiz yazılarda belkide bu iş yüzünden yazılıyor. Bunun çözümü ya mahkemeye gidiceksin hakkını arayacaksın ya da başlarım kursuna bilmem ne diceksin yoluna devam edeceksin.

Birde halk eğitim kurslarından ücret alıp almamaya değinmiş bazı arkadaşlar :D yahu dostlar şu eğiticilik ne memleket zararına birşeymiş ki pgm sayesinde hocanın eşeğine çevirdiler bizi.

okula dönsem 6 saat bile bt dersi kalmadı, bt dersi tam üfürükten gidiyor :) Resmen artık foruma birşey yazıcam şu meşhur söz aklıma geliyor
"Söylesem tesiri yok. Sussam gönül razı değil."

Formatörlüğü cazip göstermek için her şeyi yaptılar. Yönetmelik çıkarıp, bilgisayar dersini azaltıp "seç bakalım" dediler.

Şimdi de "Sen misin formatör olan" dercesine vuruyorlar....

Benim anlamadığım işin mantık kısmıyla resmi kısmının bağdaşmaması. Neden bütün bunlar eğiticilik sınavı yapılırken görevlendirilirken konuşulmuyor da şimdi konuşuluyor anlamak zor. Bir de memurlar.net sitesindeki yazıda formatörlük dışında normal öğretmen olursan ve kurs verirsen alıyorsun diyor. O zaman eğiticilik diye neden bişey çıkarıldı. Madem öyleyse her okuldan bir öğretmen alıp kurs verip okullarında açmasını sağlarsın olur biter. Ben anlamadım bu işi gerçekten.... :?

Ayrıca arkadaşlar eğitici bilgisayar formatörü görevlendirme esaslarında "3. Bilişim teknolojileri konusunda düzenlenecek eğitim ve kurslarda öğretim görevlisi olarak görev yapan eğitici bilgisayar formatör öğretmenlerin yollukları, yevmiyeleri ve kurs ücretleri kadrolarının bulunduğu birimler tarafından ödenir." maddesi de yer alıyor... Bu nasıl yorumlanacak?

Abi zaten asıl nokta o şimdi ters birşey yazacam ama adamlar yönetmeliği dayanak tutuyorlar Görevlendirme esaslarının 2. maddesi dediğinizde kurs ücretleri kadrolarının bulunduğu birimler tarafından ödenir yazıyor aklımlar bunu dayanak göstererek alamaz diye görüş beyan ediyorlar bukadar okuduklarını anlamıyıp işlerine göre yorumluyorlar. Sonra bana eğiticiliğin faziletleri ile martaval okumasınlar. Benim görevlendirme esaslarında köylerin Adsl lerine bakmakta yok kaymakamlık sitesini yapmakta gidiyorum ama.

Aga bundan gayri kendi özel işlerimi oturtayım bir full ekders kadar gelir elde edeyim okul formatörü bile olmam.

arkadaşlar bakanlığımızın yaptığı hangi iş doğru ki bu doğru olsun. bununla ilgili kokular dah önceden de gelmeye başlamıştı. bakalım uygulama noktasında neler olcak göreceğiz.

Geri