Kyocera 3040 mfp+ Her ÖĞRETMEN ŞİFRE atama çözümü !!

Kodla Büyü
Merhaba herkese kolay gelsin arkadaşlar elimde bir tane ricoh mp-3050b var hocamın bahsettiği olayı onda yapamıyorum yani yazicidan çıktı gönderirken şifre sormuyor nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı ?

Hocam bizde söyle bir durum var daha önce şifre verilmiş makineye sonra makineyi kulanmadık şuan kullanmak istiyoruz fakat şifreyi hatırlamıyoruz nasıl şifreyi sıfırlayabiliriz?

Hocam bizde söyle bir durum var daha önce şifre verilmiş makineye sonra makineyi kulanmadık şuan kullanmak istiyoruz fakat şifreyi hatırlamıyoruz nasıl şifreyi sıfırlayabiliriz?

Sifreyi sıfırlamak için cihazı fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekir hocam. Bunun için cihaz üzerinden bir kaç tuşa aynı anda basılması gerekebilir ama hangi tuşlar olduğunu cihazın kullanım kılavuzundan bulabilirsiniz

Hocam merhaba ben hepsini yaptim sifrede falanda sknti yok yazicidan cikarirken sifrede istiyor ama hesap raporunu aldigimizda bilgisayrdan gonderdiklerimiz gorunmuyor ne yapabilirz

merhaba. okulumuzdaki fs-3040'ta tanımlanmış kullanıcı yok fakat girişte şifre istiyor. aynı şifreyi pc den çıktı almak isterken de istiyor. bu şifreyi nasıl kaldırabilirim? okula yeni geldim, sanırım servis yapmış kurduğunda.

merhaba. okulumuzdaki fs-3040'ta tanımlanmış kullanıcı yok fakat girişte şifre istiyor. aynı şifreyi pc den çıktı almak isterken de istiyor. bu şifreyi nasıl kaldırabilirim? okula yeni geldim, sanırım servis yapmış kurduğunda.
1. Tuş takımından 10871087 girin.

2. ekranda U000 görüntülenir.

3. Aşağı yukarı tuşları nı kullanarak U021 e gelin.

4. Kopya tuşuna basın.

5. Açılan ekranda “EXECUTE” yi seçin

6. Kopya tuşuna basın

7. Ekranda “Please ON/OFF power switch” yazısın görene kadar bekleyin.

8. “Please ON/OFF power switch” çıkınca ana anahtardan makineyi kapatıp açın.

9. Arıza düzelecek ama makine dili İngilizce olacaktır.

10. Tuş takımından “Sistem menü” seçin

11. Açılan ekrandan Language seçin

12. Açılan ekrandan Türkçeyi seçin.

13. Problem devam ediyor ise servis çağrınız

1. Tuş takımından 10871087 girin.

2. ekranda U000 görüntülenir.

3. Aşağı yukarı tuşları nı kullanarak U021 e gelin.

4. Kopya tuşuna basın.

5. Açılan ekranda “EXECUTE” yi seçin

6. Kopya tuşuna basın

7. Ekranda “Please ON/OFF power switch” yazısın görene kadar bekleyin.

8. “Please ON/OFF power switch” çıkınca ana anahtardan makineyi kapatıp açın.

9. Arıza düzelecek ama makine dili İngilizce olacaktır.

10. Tuş takımından “Sistem menü” seçin

11. Açılan ekrandan Language seçin

12. Açılan ekrandan Türkçeyi seçin.

13. Problem devam ediyor ise servis çağrınız
Teşekkür ederim

kyocera 3040 makinemiz var, şifreleri ayarladık, şifreli bir şekilde çıktı alıyoruz fakat, hesap raporunu yazdırdığımızda, yazdırdığımız sayfa sayısı 0 sıfır olarak görünüyor. bunun için ne yapabiliriz.

Daha önceden bir arkadaşımız paylaşmış. not: sistem menüsünde (tam olarak alt menüyü hatırlayamadım şu an) İŞ HESAPLAMA
diye bir seçenek olması lazım arkadaşlar son olarak onu AÇIK durumuna getirin. Aksi taktirde çıktı alırken veya pc den göderirken kullanıcı adı ve şifre ister fakat o kişinin hesabına o çıktıyı eklemez. kısacası rapor alırken her öğretmeni 0(sıfır) çıktı almış gösterir.

Daha önceden bir arkadaşımız paylaşmış. not: sistem menüsünde (tam olarak alt menüyü hatırlayamadım şu an) İŞ HESAPLAMA
diye bir seçenek olması lazım arkadaşlar son olarak onu AÇIK durumuna getirin. Aksi taktirde çıktı alırken veya pc den göderirken kullanıcı adı ve şifre ister fakat o kişinin hesabına o çıktıyı eklemez. kısacası rapor alırken her öğretmeni 0(sıfır) çıktı almış gösterir.
Hocam ona özellikle dikkat ettim, açık konumda, bu şifreli bir şekilde daha önce kullanıyordum, bu sene bilgisayara format atayım dedim, tekrar ayarlayınca böyle oldu, şifre soruyor, ama raporlarda 0 yazıyor, anlamadım

1)sistem menüsü/sayac düğmesine girin(makinenin sol üst köşesinde)
2)k.ot açma ayarına girin
3)yer. Kull listesine girin
4)menüye basın kullanıcı ekle deyin
5)kullanıcı adı-oturum açma kullanıcı adı grin(ikiside aynı olsun) sonra çık deyip çıkın
6)daha sonra tekrar kullanıcı iş hesabına giriş yapın sistem/ sayac düğmesinden
7)oradan iş hesap ayarına girin
8)daha sonra hesap listesine girin
9)menüye basıp hesap ekle deyin
10)hesap adına yukarda verdiğiniz ismi(öğretmen ismini)verin
11)hesap id si yani şifreyi girin çıkış yapın
12)daha sonra tekrar sistem sayaç düğmesine basıp kullanıcı /iş hesabı seçeneğine girin
13)oradan k.ot açma ayarına girin
14)yerel kullanıcı listesine girin
15)verdiğiniz öğretmen ismini seçin ve menüye basın(sağ altta ekranda)
16)sonra detay/düzenle seçeneğine girin
17)orada 1/6 dan 6/6 ya kadar seçenekler var. Sağ tarafa doğru giderek 6/6 ya gelin ve değiştir deyin. Oradan tekrar verdiğiniz ismi seçip ok deyin(burada bağlama/atama işlemi yapmış oluyoruz)
18)daha sonra 3/6 ya gelin orada o.açma parolası yazıyo oraya gelip düzenle deyin ve 11.adımda verdiğiniz id yi yani parolayı tekrar girin ok deyin sonra 3/6 yazan ekrana döndüğünde tekrar OK deyin ve üzerine yaz eminmisin diye soracak evet deyin.
19)böylece bir öğretmen şifre atamış olursunuz. Her öğretmen için bu işlemleri tekrar yapın. Adımları anlattığım sırayla yaparsanız sorun çıkmıycaktır. Daha sonra makinaya admin olarak giriş yaparak( admin kullanı adı:4000 şifre:4000) aynı şekilde sistem menüsü/sayaç düğmesine basıp kul. /iş hesabı menüsüne girin oradan iş hesap ayarına girip hesap raporuna tıklarsanız hangi öğretmen ne kadar çıktı almış bunun raporunu alırsınız.

1)Ek olarak kullanıcı iş hesabı menüsünde k. Ot açma ayarının içindeki k. Oturum açma seçeğinin içine girip yerel onayı seçin. Bilinmeyen id iş seçeneğini de reddet yapın. ( yukarda saydığım 19 seçeneği yapmadan önce bu 20.adımı ilk olarakta yapabilirsiniz)

not: sistem menüsünde (tam olarak alt menüyü hatırlayamadım şu an) İŞ HESAPLAMA

1a) Gelelim pc den gönderilen çıktılar için bilgisayarın şifre istemesine. Bilgisayarın yazıcı ve fakslar bölümüne girin oradan varsayılan yazıcıya sağ tıklayıp özellikler deyin. Yukarıdan aygıt ayarlarına girin ve sol altta yönetici düğmesi olacak oraya tıklayın. Sonra yukarıdan kullanıcı girişi seçeneğine girip kullanıcı girişi kutucuğunu aktif edip aşağıdan isim iste yazan yuvarlağı tikleyin. Böylece bilgisayardan çıktı gönderildiğinde her öğretmenin şifresini ve parolasını isteyip çıktıyı o şekilde gönderip çekilen kadar herkesin hesabına ekler.
Hepsini yaptım. Yazıcıdan sifreli çıktı alınmasına rağmen, pc den kullanıcı adı ve şifre girdiğimde hata uyarısı alıyorum. Pc den bir türlü yazdırma yapamadım. pc w10. yazıcı ise kyocera ecosys m3145dn. Çözüm önerisi olan var mı acaba..

---Yazıcı sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyince çalıştı arkadaşlar.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Utax P-4532 MFP makinemizde kullanıcı adı - şifre oluşturdum, sayaç sınırı da verdim, makineden şifre ile giriş yaptığımızda sayaç ı sayarak kotayı sınırlandırıyor ama bilgisayar dan aynı şifre ile sınırsız gönderim yapılabiliyor, umarım anlatabilmişimdir.
yani bilgisayardan gönderilirken sayaç çalışmıyor? var mı bilen arkadaş

Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim, mesaj sahibi hakkını helal etsin, okulumuza ödenek gelmiş ortalama 30.000 TL civarı öğretmenler odasında kullanabileceğimiz stabil çalışan tüm özellikleri içinde barındıran bir yazıcı lazım. Onerebileceginiz marka model var mı

Geri