Laptop Tavsiye

Kodla Büyü
Arkadaşlar Macbook almaya karar verdim. Şu an Vatan Bilgisayar 3 taksitle 65550 TL ye pt.com.tr den daha uyguna https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-pro-m4.html bu modeli veriyor.
4-5 yıllık bir kullanım süresi için düşünürsek 16GB ram ve 512GB Disk sizce yeterli gelir mi?
4-5 yılı kaç kez çıkartır hocam merak etmeyin. 2010 da elime ipad 2 geçti hala çalışıyor canavar gibi pili. Yaşı gereği güncelleme almıyor. İos 4 ile geldi. İos 9'a kadar güncelleme geldi.

Ben geçen yıl bu zamanlar zenbook 14 oled aldım 43000 e, aşırı memnunum, bendeki 16 ram i7, boyutu tam istediğim gibi şarjı çok iyi gidiyor, sabah okula götürüyorum 8 saat ders aralıksız kullanıyorum şarjı bitmemiş oluyor, batarya korumalı %80 dolu olmasına rağmen, ağırlık 1 kilo civarı görüntüsü, tasarımı da çok iyi, açılış parmak okuyucusu var bazen algılamada sorun yaşıyor, çoğu zaman kapatma ihtiyacı duymuyorum bile bazen şarj etmeyi unutursam o zaman kapanmış oluyor ve her şey kaldığı yerden devam, ekran görüntü beklentiniz nasıl bilmiyorum ama diğer bilgisayarımla yan yana çalıştıklarında çok fark var ekran görüntü kalitesi çok iyi, fazla program yüklü değil python kullanıyorum bazen thinkercad, mblock... film vb izlemek için de ses kalitesi güzel sadece ekran boyutu bazen küçük gelebiliyor, ama okulda kullanmak için aşırı pratik yanında kılıfıyla gelmişti çantaya da koymadan dosya gibi yanımda taşıyorum şarj aletini daha hiç okula götürmedim, zenbook oled serileri düşünülmeye değer
Bu modeli 54000 e düştüğünde almayı çok istemiştim. Ama ısınma sorunları var diyen birçok yorum gördükten sonra vazgeçtim. Umarım güzel günlerde kullanırsınız.

Arkadaşlar Macbook almaya karar verdim. Şu an Vatan Bilgisayar 3 taksitle 65550 TL ye pt.com.tr den daha uyguna https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-pro-m4.html bu modeli veriyor.
4-5 yıllık bir kullanım süresi için düşünürsek 16GB ram ve 512GB Disk sizce yeterli gelir mi?
Hocam asında yeter ama alabiliyorsanız 1Tb lı olanını almanızı öneririm. Özellikle büyük boyutlu projeler geliştiriyorsanız ya da geliştirmeyi düşünüyorsanız 512 Gb bir süre sonra yetersiz gelebilir.

Geri