Laptop Tavsiye

Kodla Büyü

tunc0687

Aktif Üye
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar alma aşamasındayım ve olursa Kasım ayı indirimlerinden faydalanıp ince, hafif, günlük kullanım için uygun, ısınma sorunu çok olmayan 80000 TL altı bir laptop arıyorum. Bu kapsamda aşağıdaki bilgisayarlar arasında kaldım. Seçim yapmamda yardımcı olur musunuz? Varsa tavsiye edeceğiniz başka bir model onuda yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Oyun oynamayacaksanız ve 3d tasarım vb gpu yoğun işler için kullanmayacaksanız harici ekran kartı içeren laptopu almayın. gereksiz maliyet ve yük. zenbook s16 o sınıfta gerçekten premium bir ürün ama o kadar edecek bir ürün değil.

Mac kullanırım diyorsanız da

Eğer Oyun yoksa ve günlük kulanım için olacaksa sadece o paraya ben olsam macbook alırdım.

Oyun oynayacaksanız o zaman birşey diyemem.

3 Yıldır Macbook Air M1 modelini kullanıyorum. Ses yok. Kullanım kolay. Şarj aletini almadan git sabahtan akşama kadar okulda kullan. Hafif. Dosya boyutunda. Sadece ekran boyutı küçük 13,3 inç. Ama ekran kalitesi o kadar iyi ki bu dezavantaj gibi gelmiyor bana, Postacı çantama dahi sığıyor. (Ayrıca Huwai nin 28 inçlik monitörünü aldım evde ona bağlıyorum) Eğer oyun oynamayacaksanız, Özellikle windows da Kullanılması gereken olmazsa olmaz programlarınız yoksa Macbook alın sonra yıllarca ne diye Windowslu PC lerle o kadar eziyetler çekmişim diyeceksiniz.
Belirttiğiniz bütçe ile Pro modellerine bakardım şahsen.

Not: NTFS dosya sistemi olan harici depolama birimlerini görüyor ama yazma yapılamıyor bu konuda biraz sıkıntı yaşadım. Onun haricinde RAM 16, Depolama minimum 512 olursa oldukça rahat edersiniz.

3 Yıldır Macbook Air M1 modelini kullanıyorum. Ses yok. Kullanım kolay. Şarj aletini almadan git sabahtan akşama kadar okulda kullan. Hafif. Dosya boyutunda. Sadece ekran boyutı küçük 13,3 inç. Ama ekran kalitesi o kadar iyi ki bu dezavantaj gibi gelmiyor bana, Postacı çantama dahi sığıyor. (Ayrıca Huwai nin 28 inçlik monitörünü aldım evde ona bağlıyorum) Eğer oyun oynamayacaksanız, Özellikle windows da Kullanılması gereken olmazsa olmaz programlarınız yoksa Macbook alın sonra yıllarca ne diye Windowslu PC lerle o kadar eziyetler çekmişim diyeceksiniz.
Belirttiğiniz bütçe ile Pro modellerine bakardım şahsen.

Not: NTFS dosya sistemi olan harici depolama birimlerini görüyor ama yazma yapılamıyor bu konuda biraz sıkıntı yaşadım. Onun haricinde RAM 16, Depolama minimum 512 olursa oldukça rahat edersiniz.
Macbook kullanımı konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Bunu tam anlamak için kullandığım programların Mac uyumlu olup olmadığını kontrol etmem gerekiyor. Windows laptoplar gerçekten gereksiz pahalı. Bu Macbook işini detaylı düşünmem gerekiyor.
Bu arada ekran kalitesi olarak Oled ekranlar Macbook seviyesinde bir görüntü kalitesi sunabiliyor mu?

Oyun oynamayacaksanız ve 3d tasarım vb gpu yoğun işler için kullanmayacaksanız harici ekran kartı içeren laptopu almayın. gereksiz maliyet ve yük. zenbook s16 o sınıfta gerçekten premium bir ürün ama o kadar edecek bir ürün değil.

Mac kullanırım diyorsanız da
Harici ekran kartı gerektirecek yoğun işlemler yapmayacağım ama alacağım laptop un görüntü kalitesi iyi olsun istiyorum. Mac konusunda biraz detaylı araştırmam gerekiyor.

Kesinlikle oyun oynamayacağım. Sadece Macbook kullanımı konusunda uyum sıkıntısı yaşayacağımı düşünüyorum.
Alışana kadar zaman geçer biraz ama sonrasında pil performansı ve 2. El fiyatını düşününce bana hep mantıklı gelmiştir. Okulda biyoloji öğretmeni var mac kullanıyor. Çok güzel cihaz. Oyun oynamasam aklımdan geçiyor.

Geri