Lenovo Windows 8' li nootebooktan UZAK DURUN

Kodla Büyü
kalelibilişim' Alıntı:
*.wim dosyası 7 gb ise pc de bu wim dosyasını içine alan windows 7 iso su olustur.
Sonra istersen 8.5 gb lık dvd ye yaz.
istersen de Windows 7 USB/DVD download tool programı ile iso yu usb ye aktar.
Recovery e dokunmadan bas formatı.

Onuda denemiştim. Yemedi gavur, Usb ile UEFI bootu aktif etsemde kuruluma geçmiyor, klasik install.wim içeriğinden farklı sanırım.

benimde başıma şöyşe bir olay geldi ;
win 8 kurulu samsung laptop aldım artından wün 7 kurdum, acronics ile sabit diskin d sürücüsüne win7 nin recoverysini aldım, bir sorun olduğunda geri yükleme yapabilmek için başlangıca recover tuşu (f11) atayamadım , ne yaptıysam olmadı .samsung laptopun garanti şartları bozulmasın diye hdd'den win 8 in recoverysini silmedim galiba sorun bundan kaynaklanıyor, kısacası win 8 sıkıntı yaratıyor.

fikretaslan' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
fujitsu alın rahat edin freedos satıyor. Almanya üretimi.Aldım makina bomboş geldi kendim işletim sistemimi kurdum.Deriver cdsi yanında.Her bilgisayar aldığınd ekstradan işletim sistemi parası vermek mantıklı değil.İyice kapitalist oldular.Eskiden cdsini verirlerdi şimdi recovery ile satıyorlar bilgisayarları.windows 8 ile daha da bağımlı yapacaklar.

Önceki 2 bilgisayarımda fujitsu idi. Elektronik biraz şans işi. 2. aldığım fujitsu da kronik mühendislik hatası vardı ortalama 2 yıl içerisinde anakartı eline veriyorlar. Fujitsu işi çözmüş Güney köprüsüne soğutucu levha tam dokunmuyor, zamanla termal macun işlevi azalıyor sen farketmeden elinde patlıyor. Bahsettiğin AH531 düzinelerce aldırdım çevremdekilere, güzel makineler, bazılarında fan vuruntulu çalışıyordu, bir çoğunda da batarya wear level %15-30 arasında geliyordu "0" makine. Dediğin gibi, Freedos olayından şaşmamak lazım. Her makineninde freedosu yok işte naparsın :)

Hocam deme!!!! benim ki de AH531 yandık desene :(

ismailt' Alıntı:
fikretaslan' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
fujitsu alın rahat edin freedos satıyor. Almanya üretimi.Aldım makina bomboş geldi kendim işletim sistemimi kurdum.Deriver cdsi yanında.Her bilgisayar aldığınd ekstradan işletim sistemi parası vermek mantıklı değil.İyice kapitalist oldular.Eskiden cdsini verirlerdi şimdi recovery ile satıyorlar bilgisayarları.windows 8 ile daha da bağımlı yapacaklar.

Önceki 2 bilgisayarımda fujitsu idi. Elektronik biraz şans işi. 2. aldığım fujitsu da kronik mühendislik hatası vardı ortalama 2 yıl içerisinde anakartı eline veriyorlar. Fujitsu işi çözmüş Güney köprüsüne soğutucu levha tam dokunmuyor, zamanla termal macun işlevi azalıyor sen farketmeden elinde patlıyor. Bahsettiğin AH531 düzinelerce aldırdım çevremdekilere, güzel makineler, bazılarında fan vuruntulu çalışıyordu, bir çoğunda da batarya wear level %15-30 arasında geliyordu "0" makine. Dediğin gibi, Freedos olayından şaşmamak lazım. Her makineninde freedosu yok işte naparsın :)

Yok hocam AH531 serisinde başka hata göremedim rahat ol. Wifi de sinyalin zayıf olabilir, onun çözümü var bir özelliği vardı sanırım widi aktif ediyosun canavar gibi oluyo, sadece senin bilgisayarında kablosuz yayın veriyo gibi görünüyor bu durumda. Fanın normalse ve "hwmonitor" programıyla bak wear level "0" veya yakınsa sorun yok.

fikretaslan' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
fikretaslan' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

Yok hocam AH531 serisinde başka hata göremedim rahat ol. Wifi de sinyalin zayıf olabilir, onun çözümü var bir özelliği vardı sanırım widi aktif ediyosun canavar gibi oluyo, sadece senin bilgisayarında kablosuz yayın veriyo gibi görünüyor bu durumda. Fanın normalse ve "hwmonitor" programıyla bak wear level "0" veya yakınsa sorun yok.

nebileyim hocam içime kurt düştü. Ben notebooka tövbeliydim hadi tövbemi bozayım masaüstü çok sıkıntılı kablo ses elektrik tüketimi felan ama yine başımız ağrımaz inşallah

zech' Alıntı:
Biosu resetlemek veya yazılımını bulup yeniden kurmak, güncellemek işe yaramaz mı?
En iyisi freedos. Biz freedos kullanmayacağız da kim kullanacak. Kurulu gelen bilgisayarı eninde sonunda formatlayıp kafamıza eseni kurmuyor muyuz?
kesinlikle haklısınız...

Arkadaşlar bende win 8 li samsung notebook aldım lenovoda yaşanan sorunları aynen yaşadım.recover solution programıyla fabrika görüntüsü aldım ayrıca birde full yedek aldım.win 7 kurdum.win 8 li sistem mbr olarak kurulmuş mbr kırıldı hdd sıfırlandı recover bölümü dahil tüm bölümler silindi.win 7 yükledim.sonra lisanslı sistemim win 8 i geri yükleyeyim dedim samsung un addtool programıyla uzun uğraşlar sonucu rrecover bölümünü oluşturdum.yedeğimi yükledim blg açıp kapattım sonuç hüsran.samsung servisi aradım .win 8 hiçbir şekilde yedek ,fabrika görüntüsü alınsa dahi geri yüklenemiyormuş.velhasıl yeniden yükleme için rec dvd si talep ettim yok dediler servise yönlendirdiler ücret karşılığı geri yükleneceğini söylediler.sinirden ücreti sormadım.bi sitede 35 dolar+kdv yazılmıştı.win 8 orjinal dvd teknosada 129 tl.ancak win 8 lidiye aldığımız blg bize pahalıya patladı ve sistemde elimizden resmen gitti .buda şu demek korsan kullanmaya devam..sakın win 8 li blg almayın .win 7 li blg alın sonra canınız sıkılırsa yükseltirsiniz.

gelelim performansa.
win 8 i 2 hafta kullandım eğlenceli ancak çok hızlı olduğu yalan.programlar çoğu zaman hata veriyor.explorer facia.bankacılık işlemlerinde çok hata veriyor.görsellik ön planda.sosyal ağlarla kullanıldığında skype,face gibi tam ekran kullanıyor başka bir iş yapılmıyor ..

win 7 ultimate bana göre daha kararlı bir sistem.

Geri