Linux ile İlgili İlginç Gerçekler

Kodla Büyü

engin724

Seçkin Üye
Seçkin Üye
linux_say%C4%B148.png

- ALINTI -

Acaba dünyada Linux ile Windows arasındaki kullanım oranları tam ters olsa yine yukarıdaki veriler ortaya çıkar mıydı?

boteakif' Alıntı:
Acaba dünyada Linux ile Windows arasındaki kullanım oranları tam ters olsa yine yukarıdaki veriler ortaya çıkar mıydı?

Yani Linux, Windows kadar popüler olmadığından mı güvenli olduğunu düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz hocam....

linuxla uğraşana kadar gücünü bende bilmiyordum ama yaklaşık 2 yıldır linux kullanıyorum(sunucu,desktop olarak) çok güçlü bi O.S olduğunu gördüm.ilginç olan bişey daha linuxa uğraştıkça kıyaslama açısından windowsu daha iyi öğrendim.bi istatistikte benden dünyada sunucuların %85 oranında linux dağıtımları mevcut...

Ayrıca oranını tam olarak bilmiyorum ama tablet bilgisayarlarda da büyük bir oranda Linux kullanılıyor.

ne fenasınız siz insanın zorla kanına giriyosunuz. tamam siz kazandınız ilk fırsatta kuruyorum Linux.

Tablet yada cep telefonunuzda Android yüklü ise hayırlı olsun, siz de bir linux kullanıcısısınız demektir :)

feto23' Alıntı:
ne fenasınız siz insanın zorla kanına giriyosunuz. tamam siz kazandınız ilk fırsatta kuruyorum Linux.

Gülümsettiniz beni hocam :D İnşallah bir Linuxçu daha kazandırmışızdır insanlığa :) Kararınızdan dolayı kutluyorum sizi :alkis:
Linux kurarken ya da kullanırken aklınıza takılan her şeyi bana sorabilirsiniz. Seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

omd' Alıntı:
Tablet yada cep telefonunuzda Android yüklü ise hayırlı olsun, siz de bir linux kullanıcısısınız demektir :)
Hatta biraz daha abartırsak bu siteye girdiğinize göre Linux kullanıyorsunuz demektir. Bu forumun sunucusu Linux :puhaha:

Oyunlar bile linux uyumlu çıkmıyor. Ev kullanıcısına hitap eden işletim sistemi windowstur.

korn454545' Alıntı:
Oyunlar bile linux uyumlu çıkmıyor. Ev kullanıcısına hitap eden işletim sistemi windowstur.
Oyunların Linux uyumlu çıkması için sadece zaman gerekiyor. Bazı şirketler, Linux uyumlu oyun yapmaya başladılar bile.
Ayrıca ev kullanıcıları için en uygun sistem yine Linux'tur. Sıradan kullanıcılar virüslerle nasıl başa çıkacak? Ayrıca nerden bilsinler format atmayı da 2-3 ayda bir formatlasınlar? Linux'a virüs girmez, güvenli, hızlı, kararlı, yavaşlamaz, ücretsiz vs. Tam son kullanıcıya göre. Bir kere kur, sonra istersen senelerce kullan...

uzun zamandır linux işletim sistemi kulanıyorum. Trojan, virüs derdi yok. işletim sistemi 100 mb ram kullanıyor şu an. kaç aydır sistem hızında herhangi bir deeğişiklik olmadı. günlük kullanım için yapılamayacak bir iş yok.

Emin ol en çok hangi işletim sistemi kullanılırsa virüsler de o işletim sistemine uygun hale getirilir.

korn454545' Alıntı:
Emin ol en çok hangi işletim sistemi kullanılırsa virüsler de o işletim sistemine uygun hale getirilir.

hocam alakası yok. Sistemde kurulum yapılan depolar kontrol edilerek ekleniyor. siz ihtiyacınız olan prgoramların hemen hemen tamamını distroların kendi depolarından kuruyorsunuz. Açık kaynak kodlu zaten bir çok şey.

Benim de kurasım geldi
en azından okuldaki pclerden birine kursam, öğrenciler de görsün diye
hangi sürümü tavsiye edersiniz?

hocam çocuklara ben compiz eklentili Lubuntu kurdum. inanın windows kullanan yok gibi

lubuntu kurma nedenim çok hafif olması ve ubuntu depolarını kurması

Ayrıca bilgisayarımda microsoft security essentials var ve bilgisayarıma 2 yıldan beri format atmadım. Ne virüs var ne de başka bir dert. Sıradan kullanıcılar linux degil ms dosu bile bozar :) Linux iyi olabilir , güvenlik konusunda iyi oldugunu tüm dünya biliyor zaten ama karşısında da microsft gibi bir dünya devi olduğunu da unutmamak lazım

" at sahibine göre kişner " derler kullanmayı bilen insan her sistemde başarılı olur tabi hocam hak veriyorum size

ama tabirdeki atı iyi seçmek lazım :)

serdengecti' Alıntı:
hocam çocuklara ben compiz eklentili Lubuntu kurdum. inanın windows kullanan yok gibi

lubuntu kurma nedenim çok hafif olması ve ubuntu depolarını kurması

hocam kurulum ve kullanım için kaynak gösterebileceğiniz siteler var mı
çok yabancıyım linux'a

korn454545' Alıntı:
Ben böyle söyleyenleri Android işletim sistemi için virüs yazmaya davet ediyorum. Akıllı telefon ve tabletlerde en çok kullanılan işletim sistemi bu çünkü.
Web sunucularının büyük çoğunluğu Linux olmasına rağmen Windows sunuculardan daha güvenli olması da bu hipotezinizi çürütüyor ayrıca.

Çok ilginç bir bilgi de ben vereyim.

Kişisel bilgisayarlarda Linux kullanım oranı %1-2 civarında. :)

serdengecti' Alıntı:
uzun zamandır linux işletim sistemi kulanıyorum. Trojan, virüs derdi yok. işletim sistemi 100 mb ram kullanıyor şu an. kaç aydır sistem hızında herhangi bir deeğişiklik olmadı. günlük kullanım için yapılamayacak bir iş yok.
Serdengeçti hocam ben de ubuntu 12.10 kullanıyordum. Sonra linux mint i merakettim. O da ubuntu tabanlıymış ama mint menüler ve görsellik açısından ubuntunun yanında klasik kaldı aynen win 7 nin yanında xp gibi. Ubuntu daha görsel geldi. Peki senin kullandığın ve şiddetle önereceğin linux dağıtımı hangisi?

http://forum.ubuntu-tr.net/

hocam üç aşağı beş yukarı aynı mantıkla kuruluyor ubuntu versiyonları. ben size okullarda lubuntu kurmanızı öneririm

ubuntunun lxde masaüstü yapılandırmasıyla oluşturulan distrodur

lubuntu.net ise benim size önerdiğimiz sistemin indirilebileceği adres

zamanım olursa lubuntu kurulumunu resimli anlatırım

serdengecti' Alıntı:
http://forum.ubuntu-tr.net/

hocam üç aşağı beş yukarı aynı mantıkla kuruluyor ubuntu versiyonları. ben size okullarda lubuntu kurmanızı öneririm

ubuntunun lxde masaüstü yapılandırmasıyla oluşturulan distrodur

lubuntu.net ise benim size önerdiğimiz sistemin indirilebileceği adres

zamanım olursa lubuntu kurulumunu resimli anlatırım

çok teşekürler hocam
Ayrıca resimli anlatım da çok makbule geçer hocam
sağolun :)

hocam son kullanıcı açısından ubuntu ve türevleri iyidir. Suse , mageia gayet güzel.

Debian 6 için bir miktar bilgi birikimi olmalı.

dediğim gibi ben son zamanlarda Atom işlemcili bilgisayarlarda ve eski bilgisayarlarda Lubuntuyu kuruyorum kullanıyorum.

compiz masaüstü ile gayet görsel bir masaüstü oluyor. hızlı stabil görsel

Geri