Lisede BTR Görevi(?)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ortaokulda görev yapıyorum. Lisede BTR olarak görev yapıldığında dağılım nasıl olmalı? Örneğin; tek gün boşsa tek gün, 2 gün boşsa 2 gün mü gidilmeli görevlendirilen okula?

aynı soru benim de kafamı kurcalıyor, 3 günüm ders nedeniyle mecbur kendi okulumda olacak.. 2 gün kalıyor geriye..

kemalkarademir' Alıntı:
lise saat kaçta başlıyorsa o satten kaçta bitiyorsa o saate kadar sayın hocam
Boş olan gün için kabulümdür de hocam, öteki günlerde gidilemez öyle değil mi?

kadronuzun bulunduğu okulunuzdaki dersler sıkıştırılırak en az güne indirilir geri kalan zamanınızda görevlendirildiğiniz okula gider ders başından ders bitimine kadar (ör: 8:00-15:00) boyunca orada kalırsınız

Başka okulda görev yapan hocalarım nasıl uyguladılar bunu? 1 gün boşum var sadece, sıkıştırmıyorlar. Laf anlatamıyorum da. Ters devrede gideceksiniz diyor, öyle bir şey olamaz öyle değil mi?
Bir de görevlendirildiğimiz okulda bize puantaj mı veriliyor, ders prog. göstermek yeterli mi oluyor? Puantajda ne gösteriliyor onu da tam bilmiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Seneye curcunayla başladım :(

önemli olan toplam dersinizin ne kadar olduğu. 20 saatten az ise en azından 2 gününüzü boşaltmaları gerekiyor. Ama 20 saatten fazla dersiniz varsa kendi okulunuzda liseye 1 ya da 1,5 gün gidersiniz benim bildiğim.

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak, ben anadolu lisesindeyim. BT rehber öğretmeni olduğumda çalışma saatleri ne olacak?şimdi lisede 9 ve 10. snıflarda 8 saat ders var ve 16.10 da çıkıyorlar. 11 ve 12 ler de ise 7 ders oluyor ve 15.20 de çıkıyorlar. biz kaça kadar durucaz?

desertrose' Alıntı:
Arkadaşlar benim de bir sorum olacak, ben anadolu lisesindeyim. BT rehber öğretmeni olduğumda çalışma saatleri ne olacak?şimdi lisede 9 ve 10. snıflarda 8 saat ders var ve 16.10 da çıkıyorlar. 11 ve 12 ler de ise 7 ders oluyor ve 15.20 de çıkıyorlar. biz kaça kadar durucaz?
Hocam maalesef saat konusunda muğlaklık var ama genel yorum 30 saat olduğu yönünde. İdarenizi ikna edin 15.20' de çıkın.

2 günü boşaltmıyorlar 18 saat ders ile. Ne yapayım, resmi bir yazı olsaydı keşke konuyla ilgili. Bir de her sene olan geriye dönük uygulamadan ötürü -onay gelmeden- BTR görevini yürüten var mı şimdiden?
Kafamda deli sorular :shock:

6. BT Rehber Öğretmenlerine haftalık ders programı yapılacaktır. Ders çizelgesinde branş dersleri “Ders Adı” ile BT Rehberliği yapacağı saatler “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir. BT Rehber Öğretmenlerine ders saatleri dışında ve EK – 1 de belirtilen görevler dışında görev verilmeyecektir.
arkadaşlar yazının 6.maddesinde böyle yazıyor ve ben bunu 30 saat olarak görüyorum kendi okulumda 14 saat dersim var 16 ders saati fatih projesi okulunda btr görevimi yaparım idareyede böyle dedim ama burda herkes yine farklı yorumlamış. ayrıca btr öğretmen kadrosunun bulunduğu okulda nöbet tutar mı? bende bunu merak ettim.
7. BT Rehberliği görevi için kadrolarının bulunduğu okuldan farklı okula görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri BT Rehberliği görevini görevlendirildikleri okulda yapacaklardır. Sadece kadrolarının bulunduğu okulda (eğer var ise) derslere gireceklerdir ve bu ders saatlerinde okulda bulunacaklardır. Bu dersler de (eğer var ise) kadrolarının bulunduğu okul idareleri tarafından tüm haftaya yayılmayacak, en az günde verilecek şekilde planlanacaktır. Ders tamamlama amacıyla bu öğretmenlere verilen dersler BT rehberliği görevi olmayan kadrolu başka öğretmenlere verilecektir. Kadrolarının bulunduğu okullarda; nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
burda verilmeyecetir diyor ama ben aldım bunu okumadan

Arkadaşlar Anadolu Lisesinde BTR oldum bu yıl geçen yıl da aynı şekilde lisede görevlendirilmiştim. Kadrom Ortaokulda. Kadromun bulunduğu okuldaki müdürümle konuşup 30 saat üzerinden bir ayarlama yapılmasını istedim. Sen öyle düşünme ders saatleri içinde görevlisiniz dedi. 30 saat ile ilgili kesinlik var mı ???

H_M' Alıntı:
Arkadaşlar Anadolu Lisesinde BTR oldum bu yıl geçen yıl da aynı şekilde lisede görevlendirilmiştim. Kadrom Ortaokulda. Kadromun bulunduğu okuldaki müdürümle konuşup 30 saat üzerinden bir ayarlama yapılmasını istedim. Sen öyle düşünme ders saatleri içinde görevlisiniz dedi. 30 saat ile ilgili kesinlik var mı ???
Doğru demiş hocam. Lisede görevli olduğunuz günler okuldaki ders başlangıç ve bitiş saatleridir mesainiz. Bizim için saçma bi yorum ama yazı bunu söylüyor.

günde 6 ders saat, yani haftada 30saat çalışıyorum. ek dersim ne kadarsa o. fazla çalışmak yok!

ben de lisedeyim okul 07:30da başlayıp 17:25te bitiyor. tüm gün okulda olunur mu hiç ya. bu durum geçen sene karara bağlandı. haftada 30 saat. rehber öğretmenlerle aynı. ikili eğitim yapıyorsa ikinci öğretmen alacak.

s_bote' Alıntı:
ben de lisedeyim okul 07:30da başlayıp 17:25te bitiyor. tüm gün okulda olunur mu hiç ya. bu durum geçen sene karara bağlandı. haftada 30 saat. rehber öğretmenlerle aynı. ikili eğitim yapıyorsa ikinci öğretmen alacak.
2li öğretim yapan okullar için 2 öğretmen görevlendirilmesi tamam, ama dediğim gibi maalesef rehber öğretmen gibi olmuyor bizim ki. Yeğitek'in yazısı ders 16:00'da bitiyorsa sizin göreviniz de o saatte bitiyor diyor. Tabi tekli öğretimde

ben 6 dersten fazla durmuyorum okulda idareyi de bu duruma alıştırdım. sorun olmuyor yani. zaten 30saat ücret alıyoruz. ben de o kadar duruyorum

Bende geçen sene lisede çalışıyordum ama 9-3 alıştırmıştım, hiçbir sorunda çıkmamıştı uyumlu çalıştıktan sonra. Ama işte dediğim gibi kağıt üzerinde resmiyete bakılırsa ders saati sonuna kadar kalmamız gerekiyor saçma olsada.

Şöyle açıklayım hocalarım benim demek istediğim şu; kendi okulumda 6saat dersim var 3 gün de lisede görevliyim 8er saatten toplam 30 saati tamamlamış oluyorum. Ama ortaokuldaki müdürüm bizde 6 saat dersin olabilir ama yazıya göre okulda ders saati bitene kadar kalmalısın diyo e böyle olunca 30 saati aşıyo. Acaba lisedeki müdürle konuşup 9-3 mü gitsem. Ama geçen sene 16:30 a kadar bekliyordum yeni atanmış olmamın verdiği acemilikle kim ne derse yaptım. Bu sene biraz olsun rahat davranmak istiyorum.

Öyle bişey yok hocam, sen kendi okulunda rehberlik yapmıyorsun ki sadece derse giriyorsun 6 saat. Bu 6 saat dışında da okulda sana ekstra bi görev verilemez. Hangi yazıymış bu kalmalısınız diyen, isteseydiniz.

Valla hocam yazıyı herkes istediği gibi yorumluyor.. İstemediğim halde BTR oldum bu yıl. Başvuru yapmadım son başvuru tarihine kadar sonra il milli eğitim okulu aradı BTR için başvuru yapmamışım başvurmam gerekiyormuş. Küçük bir ilçede çalışıyorum yeterince bilişimci olmadığından sıkıntı yaşıyoruz. İstemeye istemeye başvuru yaptım sonra tercihlerimle oynandı. Okul isimleri değiştirildi tam suç duyurusu yapılması gereken bir durum anlayacağınız.

Kozlar bu kadar sizin elinizdeyken hala onların her istediği oluyorsa yeterince HAYIR demeyi bilmiyorsunuz demek ki hocam. Kolay ikna edebiliyorlar sizi

Hocam Kaymakamlıktan Olur alınır yine görevlendirme yapılır dendi. Ve iş bu noktaya gelirse meslekten soğumaktan korktum açıkçası..Branştan soğuduk da öğretmenlikten soğumayalım bari..
Haklısınız yeterince HAYIR demeyi bilmiyorum.

Sevgili dostlar bu BTR görevlendirmesi her ile her okula göre farklı yorumlanıyor. Aslında olması gerekeni söyleyeyim. Haftalık ders saatiniz diyelim 20 saat ise size 10 saatte BTR görevi verilir ve diğer saatlerde okulda olma zorunluluğunuz yoktur. Ben kendi okulumda idareyle görüştüm ve bu şekilde devam ediyorum. 14 saat dersim, 16 saatte BRT görevim var. Ayrıca görevlendirme yazısında tanımlanan görevler dışında başka hiç bir görev verilemez. Ne kulüp, ne sınıf ne de nöbet. Ben hiç birinden sorumlu değilim. Bilgilerinize...

H_M' Alıntı:
Hocam Kaymakamlıktan Olur alınır yine görevlendirme yapılır dendi. Ve iş bu noktaya gelirse meslekten soğumaktan korktum açıkçası..Branştan soğuduk da öğretmenlikten soğumayalım bari..
Haklısınız yeterince HAYIR demeyi bilmiyorum.
BT Rehberliği görevlendirmesini vali yapıyor, valinin yaptığı bir görevlendirmenin üstüne kaymakam nasıl görevlendirme yapıyormuş?

Arkadaşlar BT Rehber Öğretmen görevlendirmeleri artık 30 saat üzerinden yapılıyor. Yani bu demek oluyor ki haftada girdiğiniz ders sayısı ve BT Rehberi olarak görevlendirildiğiniz ders sayısının toplamı 30 olması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse orta okulda 12 saat derse giriyorsunuz diyelim. Ders programınızı haftada 2 güne yerleşecek şekilde hazırlatıyorsunuz. Diğer 3 gün de görevlendirildiğiniz liseye gidiyorsunuz. Fakat lisede sabahtan akşama kadar durma diye birşey söz konusu değil. Orada da günde 6 ders olacak şekilde 3 gün için bir ders programı hazırlatıyorsunuz ve toplamda 30 saat dersinizi tamamlamış oluyorsunuz. Lisede yaptırdığınız ders programında dersiniz BT Rehberliği olarak geçiyor. Okulda haftada 30 dersten fazla kalmayı kabul etmeyin kesinlikle.

altintepebilisim' Alıntı:
Arkadaşlar BT Rehber Öğretmen görevlendirmeleri artık 30 saat üzerinden yapılıyor. Yani bu demek oluyor ki haftada girdiğiniz ders sayısı ve BT Rehberi olarak görevlendirildiğiniz ders sayısının toplamı 30 olması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse orta okulda 12 saat derse giriyorsunuz diyelim. Ders programınızı haftada 2 güne yerleşecek şekilde hazırlatıyorsunuz. Diğer 3 gün de görevlendirildiğiniz liseye gidiyorsunuz. Fakat lisede sabahtan akşama kadar durma diye birşey söz konusu değil. Orada da günde 6 ders olacak şekilde 3 gün için bir ders programı hazırlatıyorsunuz ve toplamda 30 saat dersinizi tamamlamış oluyorsunuz. Lisede yaptırdığınız ders programında dersiniz BT Rehberliği olarak geçiyor. Okulda haftada 30 dersten fazla kalmayı kabul etmeyin kesinlikle.
Hocam yeğitek'in teredüte düşülen konular yazısını bi daha okuyun isterseniz.

Evet haklısınız, ilk başta BT Rehberliği yazısı çıkarken o şekilde çıktı ama okullardan milli eğitimlere onlardan da bakanlığa giden işlerimiz yürümüyor şikayetleri sonucu teredüte düşülen konular yazısı ile kenarından köşesinden evirip kıvırmaya başladılar. Dolayısıyla son yazıya kadar BT rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yürütülür maddesini ders saati sonuna kadar kalıra yorumladılar.

Örnek: kadrom ortaokulda. anadolu lisesine görevlendirildim toplamda 10 saat dersim var. en az güne sıkıştırıldı ve bir gün 6 saat, bir gün de 4 saat olarak iki gün dersim var. dersimin olduğu günlerde ders saatlerinden arta kalan kısımda anadolu lisesine gidebilme ihtimalim varsa yani dersim bittiğinde anadolu lisesinde ders devam ediyorsa anadolu lisesine giderim. boş olan 3 gün zaten anadolu lisesindeyim. sabah ders başlamasından akşam ders bitimine kadar.

18 saat dersim var, bir günüm boş. Bana ters evrede gideceksiniz görevlendirildiğiniz okula dediler -ki bunu asla kabul etmem.- Dayanak olarak ne gösterebilirim?
Bir de puantaj mı götürülüyor kadromuzun bulunduğu okula? Siz ne şekilde yapıyorsunuz?

Geri