Lisede BTR olmak( içinden çıkılmaz hal aldı)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Hocalarım benzer konularla ilgili başlık açılmıştı, inceledim ama sormak istediğim şeyler var.
18 saat dersim var ve liseye 2 gün gidiyorum. Ek dersim eksik yatırılmakta, lise sadece geldiğin günlerin ek dersini yazarım diyor. Ortaokul da yazamayız diyor. Geriye kalan 3 günün ekdersini ortaokulun yazması gerektiğini kabul etmiyorlar.
1) Sizler liseye kaç gün gidebiliyorsunuz?
2) Puantajınızı kim hazırlıyor? Kendi okulunuz dersinizin olduğu günlerin(liseye gitmediğiniz) ek dersini yazıyor mu?

Re: Otaokulda çalışıp lisede BTR olmak

hocam benim eşim gidiyordu geçen sene.
ek dersini kadrosunun bulunduğu okul yapıyordu.
30 eksi girdiği ders saati = formatörlüğe kalan süre şeklinde hesaplıyorlardı.

görevlendirme okumuyorlar mı kardeş bunlar orda yazıyor btr haftada 18 saat ekders alır. Yanlış yapıyorlar net. izin verme kesinlikle. Kendi okulunun yazması lazım diğer günleride

14 saat ortaokulda dersim var 16 saat görevlendirmem.18 saat ek ders alıyorum. görevlendirme kağıtlarında yazıyor kadrolarının bulunduğu okullar tarafından ek dersleri yapılır diye

Muhtemelen bilmedikleri için yanlış söylemişler size. Ben de sizin gibi kadrom ortaokulda ama lisede bt rehberiyim. Lise ortaokulunuza bilgi gönderir, ortaokuldan haftada 18 saat ek ders hazırlanır.

12 saat dersim var.
lisede BTR olarak da 18 saat bulunuyorum.
ek dersim 18 saat olarak hesaplanıyor.

Hadi idareciler mevzuattan, resmi yazıdan, görevlendirmeden anlamıyor da sizler btr olarak kendi görevlendirme yazınızı okumuyor, okutmuyor musunuz? Kaç gün nereye gittiğinin önemi yok, kadronuzun olduğu okul ek dersi yapar ve haftada 18 saat yazmak zorunda, çünkü görevlendirmeler 18 saat ek ders alır.

SİRE' Alıntı:
Hocalarım benzer konularla ilgili başlık açılmıştı, inceledim ama sormak istediğim şeyler var.
18 saat dersim var ve liseye 2 gün gidiyorum. Ek dersim eksik yatırılmakta, lise sadece geldiğin günlerin ek dersini yazarım diyor. Ortaokul da yazamayız diyor. Geriye kalan 3 günün ekdersini ortaokulun yazması gerektiğini kabul etmiyorlar.
2) Puantajınızı kim hazırlıyor? Kendi okulunuz dersinizin olduğu günlerin(liseye gitmediğiniz) ek dersini yazıyor mu?

Hocam aynı konuyu ben açmıştım aynı durumdayız. Maalesef hakkımızdaki yazı çok açıklayıcı olmadığından herkes kafasına göre yorum yapıyor. ben bana 18 saati verin nasıl veriyorsanız verin duruma geldim. Lanet olsun.

Liseye 1 gün dahi gitseniz 18 saat ek ders alırsınız. Lisede BTR olsanız da kendi okulunuzda da BTR görevini yürütürsünüz. Yoksa sadece 1-2 gün için 18 saat ek ders almış olmanız yerinde olmaz.

yahu ne biçim insanlar var, ne art niyetli insanlar bunlar, ne kıskanç insanlar bunlar bilirim böyle idarecileri daha önce o tiplerle çalıştım, hocam BTR siniz ve haftada 18 saat yazmak zorundalar.

bt.ogretmeni' Alıntı:
Hadi idareciler mevzuattan, resmi yazıdan, görevlendirmeden anlamıyor da sizler btr olarak kendi görevlendirme yazınızı okumuyor, okutmuyor musunuz? Kaç gün nereye gittiğinin önemi yok, kadronuzun olduğu okul ek dersi yapar ve haftada 18 saat yazmak zorunda, çünkü görevlendirmeler 18 saat ek ders alır.
Hocam inanın kimsenin okumadığı kadar okumuşumdur yazıyı. 18 saat olduğunu biliyorum elbette, ama işte sorun geri kalan günleri puantaja ben yazmam diyor ortaokul.
Ortaokul diyor ki: Sen burada ders görevine karşılık ek ders almıyorsun, sen BTR' den ötürü alıyorsun ek dersini. Görevlendirdiğin okul 18 saatlik puantaj getirsin.
Lise de bence haklı olarak diyor ki: Biz geldiğin günlerin(2 gün) ek dersini 6' şar saatten yazarız. Geriye kalanı ortaokul yazar.

Yaa bu idareciler varya bilmiyorsan aç yönetmeliği, genelgeyi oku, hemen bi taraflarından yönetmelik uydururlar, en sinir olduğum insan tipidir. Hocam BTR iseniz 18 saat ekders alırsınız ve bunu kadronuzun bulunduğu okul 4+3+4+3+4 şeklinde girdiğiniz dersten bağımsız olarak yapar.
Ekders yönetmeliğini okuyun ve okutun lütfen....
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

Re: Ortaokulda çalışıp lisede BTR olmak

Bulunduğum okul 18 saat ekderslik puantaj getir diyor hocam. Taşkafalar vallahi :verymad:

ahmetfx' Alıntı:
Liseye 1 gün dahi gitseniz 18 saat ek ders alırsınız. Lisede BTR olsanız da kendi okulunuzda da BTR görevini yürütürsünüz. Yoksa sadece 1-2 gün için 18 saat ek ders almış olmanız yerinde olmaz.

burda yanlış bişeyler var gibi? iki okulda nasıl BTR yürütülecekmiş?

sayın hocam benim bildiğim şu şekilde,
Ek derslerimizi kadronuzun olduğu kurum yapar. eğer ki siz bir lisede btr olarak görevlendirilmişseniz. her ayın sonunda okulunuza liseden hangi günler orada olduğunuzu gösteren bir çizelge götürüsünüz ( Yani sizin hangi günler orada olduğunuzu gösteren çizelge).Buna göre okulunuz size haftada 18 saatlik ek ders verir. Zaten kadronuzun bulunduğu kurum size haftalık ders programı verirken programda liseye gittiğiniz günleri ( veya saatleri) çizelgede bt rehberliği olarak göstermek zorundadır. Liseden getirdiğiniz çizelgeye görede haftalık ek dersinizi yapar. Yani lise, size ek ders hazırlamaz.

hocam geçen sene ilçe memden benim okuluma gelen bt rehberliği görevlendirme sonuçlarının ilk sayfasını gönderiyorum. önemli olan yerler zaten belli...
bunu okul idaresi okusun.

Ekli dosyalar

Hocam birde unutmadan 27/12/2012 tarihli YEĞİTEK'in yayınladığı "Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi (Tereddütedilenhususlar)" lardaki 2. ve 7. maddelerindeki açıklamaları idareye mutlaka okut hocam. Senin probleminin çözümü, orada açık bir şekilde yazıyor....

SİRE' Alıntı:

Hocam bende sizin gibi kadrom ortaokulda, lisede btr görevi yapıyorum.
Puantajı lise yapıp gönderiyor. Ortaokul 18 saat üzerinden ekders yazıyor. 4-3-4-3-4 şeklinde yazıyor ekdersi
3 gün ortaokulda 2 lisedeyim

ok_series' Alıntı:
hocam geçen sene ilçe memden benim okuluma gelen bt rehberliği görevlendirme sonuçlarının ilk sayfasını gönderiyorum. önemli olan yerler zaten belli...
bunu okul idaresi okusun.
Hocam ilginiz için teşekkür ediyorum. Her şeyi zorlayacağım; fakat verecekleri cevabı tahmin edebiliyorum, bunların "ders görevi dışında kalan zaman" ifadesinden anladıkları benim her gün 2 okul gezmem gerektiği, öğleciysen sabah da öteki okula git mantığındalar.

yahu ara 147 yi yazdır bir dilekçe valla denedim bi süperr işliyor kimseyle uğraşmıyorsun konu çözülüyor kapanıyor kafan ağrımıyor. :))

yibo"da öğretmenim kendi okuluma vermediler yandaki fen lisesindeyim. 18 tam alıyorum tabi sizinki gibi cins müdürümüz yok.

Lise sana 6+6=12 saat puantaj verir ortaokul da üzerini 18 e tamamlar

Yahu ekdersleri kadronuzun olduğu okul yapmalı. Çok mu zor 4+3+4+3+4 yapmak :)

yasarsahbaz' Alıntı:
Yahu ekdersleri kadronuzun olduğu okul yapmalı. Çok mu zor 4+3+4+3+4 yapmak :)
Art niyet hakim hocam. Zorlarına gidiyor. Nefret ettim vallahi. Nasıl insanlardır anlamıyorum, eğitim verimi için ne yapmalıyım diye yormazlar kafalarını, bunlarla uğraşırlar. Topundan nefret ettim :x

benim de 18 saat dersim var. 2 gün de btr olarak başka bir okula gidiyorum. ekdersimizi kadromuzun bulunduğu okul hazırlıyo ve haftada 18 saat yazılıyo.

Arkadaşlar 2 aydır mücadele içerisindeyim. Liseye 2 gün gidiyorum ve 12 saatlik puantaj götürüyorum kadromun bulunduğu cehennem okuluma. Bunlar da sen ne puantaj getirirsen biz onu yazarız diyor. Yani 18 saat üzerinden hesaplamıyor. 18 saatlik puantaj getir diyorlar. Dilekçe de verdim okula, ilçeye. İlçe de boş :verymad:
Hepsiyle mücadele etmekten yoruldum, kafaları almıyor. Ne yapayım şimdi ben? Nefreeeet ettim.

ders programınız ? kadronuzun bulunduğu okulda saat kaçta ders bitiyor? gittiğiniz lise de saat kaçta ders bitiyor ? ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

ozkanozen' Alıntı:
ders programınız ? kadronuzun bulunduğu okulda saat kaçta ders bitiyor? gittiğiniz lise de saat kaçta ders bitiyor ? ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Ders programım delik deşik. 18 saat dersim var, 1 gün boş. Öğleciyim, lisede ders 3.20 gibi bitiyor.

SİRE' Alıntı:
ozkanozen' Alıntı:
Ders programım delik deşik. 18 saat dersim var, 1 gün boş. Öğleciyim, lisede ders 3.20 gibi bitiyor.
Lisede BT Rehber öğretmenlik görevi için kaç ders saatini kapsayacak bir süre bulunuyorsunuz?
3 gün liseye hiç gitmiyor musunuz?
--- 18 saat dersiniz var ise okulunuz size haftalık 4 saat ek ders yazmalı, bu 4 saate liseden gelen puantajdaki ek ders saatini ilave edip sisteme toplam olarak girer. Yani , kendi okulunuz da sizin haftalık 4 saatinizi kendi okulunuzun ek ders puantaj listesinde göstermelidir.
Eğer; ortaokulda ders sayınız 15 saatin altında olsaydı, lise ek ders puantajını haftalık 18 saat olarak düzenlerdi.

Geri